hits

10 tips for å få sunt og friskt hår

18.10.2013 - 14:42 10 kommentarer


Vask håret riktig

Det er riktig at naturlige fettstoffer gir næring til hodebunnen, men over tid trekker håret til seg støv, svette, forurensing og diverse stylingprodukter. Det ideelle for de fleste er å vaske håret hver andre dag, men om du sliter med hodebunnsproblemer bør du vaske det hver dag. De naturlige fettstoffene har vist seg å kunne inneholde et hormon som minsker hårsekkene og fører til håravfall. Du kan sjekke om du har det såkalte DHT-belegget hos frisøren, og der kan de gi deg råd om produkter og pleie.

Bruk en olje eller et serum

De fleste har godt av å bruke en olje eller et serum i håret. Olje kan brukes før vask for å gi håret en mer skånsom vask, og etter vask i håndkletørket eller tørt hår for å gi næring og glans til håret. Når det er tørt bør du bruke mest i lengdene slik at du ikke får fett hår. Et serum kan være fint å bruke etter at du har rettet eller krøllet håret, for å unngå frizz og gi en flott finish.Sett av en dag i uken

Daglig bruk av rettetang og stylingprodukter kan skade og slite på håret. Derfor er det viktig at håret får "slappe av" en dag i uken. Du kan for eksempel ta en pleiende olje i håret en stund før du vasker det, deretter pleie det med en kur eller leave-in kur for så å gå med den i et håndkle en stund. Enda bedre er det om du kan sove med det til neste dag, for så å vaske håret normalt dagen etterpå. En fin dag å sette av pleie til håret kan være på en søndag, når du kanskje ikke har så mye på tapetet. NB! Husk at kuren skal i etter sjampoen slik at du ikke lukker skjellagene med balsamen, og kuren trekker dårligere inn i håret.

Klipp håret ofte nok

Det er viktig å klippe håret regelmessig, ettersom det fliser seg opp og spiser seg oppover på grunn av daglig slitasje. Dette kan ødelegge håret ganske langt opp mot roten. Hvis du ikke har klippet det på lenge blir det ofte til at du må klippe av mer enn planlagt når du først går til frisøren.Velg mildere alternativer

Hvis du sliter med tynt hår eller ikke er fornøyd med kvaliteten, kan det være lurt å bytte fra vanlig hårfarge til mildere hårfarger. Det finnes en del merker hos frisører som er skånsomme, men du kan også farge håret hjemme om du foretrekker det. Da kan du finne gode alternativer på helsekostbutikker og på internett. Det viktigste er at det er mest mulig naturlig, og inneholder lite kjemiske stoffer

Beskytt håret mot varme

Du bør ikke vaske håret i for varmt vann, ettersom varme sliter på håret. Du bør også begrense bruken av rettetenger, krølltenger, føner og så videre, som sliter veldig mye på håret på sikt. Du bør skaffe deg et godt varmebeskyttende produkt og bruke varmeapparater som du kan stille ned temperaturen på. Har du ganske rett hår og fortsatt bruker rettetang, trenger du ikke å ha den på 220 grader. Da burde 150 grader holde, eller mindre. Det er også bra å la håret lufttørke en gang i blant, eller stille ned temperaturen på føneren. Sov med flette

Om du har langt hår eller extensions, er det lurt å sove med håret i en løs flette om natten. Det vil forebygge slitasje og du våkner opp med mye mindre floker. Om du børster håret før du fletter det vil du spare enda mer tid på morgenen, ettersom håret blir mer glatt.

Bruk beskyttelse

Om sommeren er det en god idè å bruke et produkt som beskytter håret mot UV-stråler. Det kan være en spray eller lotion, og det står ofte på produktet om det har lav eller høy beskyttelse mot solen. Du kan også bruke en stilig hatt om du vil. Om vinteren er det fint å bruke lue for å beskytte håret mot UV-stråling og forurensing.

Kjøp gode produkter for din hårtype

Du må selv velge hvilke produkter du vil gå for, men ofte er dyre produkter bedre for slitt hår, og kan også være drøyere i bruk. En sjampo som gir godt med fuktighet og pleier håret er veldig viktig, ettersom balsamen er der for å gjøre håret glatt og lukke skjellagene, men ikke gir så mye pleie. En dyr kur har ofte mer aktive ingredienser enn en billig, og kan gjøre mer forskjell på håret. Det er også veldig viktig at du bruker riktige produkter for din hårtype, enten du har flatt hår, glatt hår, krøllet, tørt, fett og så videre. Kjøper du feil produkter kan du oppnå helt motsatt effekt av det du ønsker deg. Om du ikke vet hva du skal bruke, er det bare å gå innom en frisørsalong og høre hva som passer ditt hår. Extensionshår har generelt bedre av produkter med lite proteiner, sulfater og parabener.

Få bedre blodsirkulasjon

En kan få bedre blodsirkulasjon om en unngår å gå mye med stramme frisyrer og hestehaler. I tillegg er det viktig å massere hodebunnen ettersom dette stimulerer blodkarene som gir huden og håret næring. Du kan massere med eller uten olje. Nikotin påvirker blodsirkulasjonen i kroppen, så det vil også hjelpe på håret om du kutter ut røyken.

 

Follow on Bloglovin

10 kommentarer

Emilie-Therese

18.10.2013 kl.15:17

Gode tips :)
Wow, for noen gode tips! Takk skal du ha :-)

Elise

19.10.2013 kl.13:06

Fine tips! Og bra bilder ;) elise-solberg.blogspot.no

Amalie

19.10.2013 kl.15:53

Hei Heidi! Du som er så flink med sminke, har du gjort deg opp noen formening om den nye CC creamen fra L'oreal?

Jeg er nemlig litt usikker på om jeg skal gå for BB cream eller CC cream, hvilken ville du selv gått for?:-)

Aidana ~ kommenterer tilbake.

19.10.2013 kl.18:48

så gode tips!

Heidi Lill

19.10.2013 kl.19:19

Amalie: Hei Amalie! Jeg har faktisk ikke prøvd CC-creamen til Loreal, men BB'en er helt grei. Ville kanskje gått for CC ettersom den skal være mer dekkende om jeg ikke tar feil. Det spørs litt hva du er ute etter med kremen egentlig :)

Martine - Mitt liv

21.10.2013 kl.13:19

Så mange gode tips :D

Kari FM

21.10.2013 kl.14:25

Så flotte tips. Jeg mister en del hår for tiden og har gjort det lenge. Kanskje det er det hormonet du snakker om.

Kamilla Haaland

22.10.2013 kl.08:54

Åh, du har så utrolig fint hår!

MaritBE

26.10.2013 kl.23:05

Så mange fine tips, tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar