hits

Easy home pedicure

18.03.2014 - 15:01 6 kommentarer

I går var det tid for å ta en real vår-overhaling på føttene, så jeg bestemte meg for å gjøre en herlig hjemmepedikyr på meg selv. Da er det altså tillatt å bruke det en har i hus, så hvis ikke du har så fancy smancy saker, så finnes det ting de fleste har i hus som du kan bruke.

Mens jeg allerede var i dusjen så vasket jeg føttene godt med den nydelige jordbær shower gelen fra The Body Shop. Hvis du ikke gjør det i dusjen så er det lurt å ta et fotbad i 5-10 minutter slik at føttene og neglebåndene blir bløtere. Etterpå tok jeg en skrubb fra L'oreal med AHA-syrer i for å få bort døde hudceller og gjøre huden god og myk. Om du ikke har vanlig skrubb hjemme, kan du mikse matolje og sukker og skrubbe huden med det.

Deretter fant jeg fram plastfolie og olivenolje (du kan også bruke annen matolje, og plastposer istedetfor folie). Jeg la først den ene foten inni plastfolien og helte olivenolje over tærne slik at det traff neglebåndene, og pakket foten inn i plastfolien. Jeg gjorde det samme med den andre foten. Så satt jeg sånn i ca 10 min mens jeg gjorde noe annet.

Etter 10 minutter var gått pakket jeg opp føttene, tørket dem litt med et håndkle og satt i gang med å rydde opp. Nå har jeg en del pedikyr utstyr, men du kan klare deg med mindre. Det viktigste er en oransjepinne som du kan dytte ned neglebåndene med. Hvis du har en av tre så ville jeg ha surret litt bomull rundt tuppen. Det er viktig å ikke stikke for skarpe ting for langt ned i neglebåndene, da dette kan ødelegge celleproduksjonen i neglen. En annen ting som kommer godt med er en fotfil, du kan egentlig bruke en hvilken som helst fil, men til føttene er det lurt å ha en litt grovere enn til hendene. Fil huden på hælen slik at den blir mykere, og eventuelt andre steder du har hard hud på føttene.

Tid for krem! Etter alt arbeidet er det viktig å tilføre føttene fuktighet slik at de får noe næring som mykgjør dem. Det er fint å legge lakk på de velpleide føttene, men da må du huske å få bort alt fett fra neglene. Bruk en neglelakkfjerner på bomull og tørk bort fett og olje fra neglene. Deretter går du videre til ett lag base coat, som beskytter neglene mot å bli gule. Selv legger jeg 1 lag base coat, 2 lag fargelakk og 1 lag top coat for ekstra shine. Her er mitt resultat, med Essie i fargen Clam Bake:

Freshe føtter klare til sandaler :D

6 kommentarer

SANNE SKAR

18.03.2014 kl.16:33

Kjempebra innlegg! Skal definitivt gjøre dette en dag snart! :)
Så fine føttene dine ble! Jeg tok en liten pedikyr på føttene mine igår! Det er viktig med velstelte føtter :-)

Julieeee

18.03.2014 kl.17:50

Fint det ble!

Heidi Lill

18.03.2014 kl.19:33

Julieeee: Tusen takk;D

Heidi Lill

18.03.2014 kl.19:33

Katrine: Takk;D Du gjorde det ja? Det er digg å få stelt føttene sine litt, ekstra velvære:) Nå får vi snart vist de litt frem også!:)

Heidi Lill

18.03.2014 kl.19:34

Sanne Skar: Så hyggelig du likte innlegget;) Det må du gjøre vettu, føles bra med litt pleie til føttene <3

Skriv en ny kommentar