hits

Hudpleie

Min hudpleierutine

Inneholder sponsede produkter

Nå er det en stund siden jeg har skrevet om hvordan jeg renser og pleier huden min, så jeg tenkte å vise dere hvilke produkter jeg bruker, og i hvilken rekkefølge. Masker og peeling bruker jeg kun et par ganger i uken, men resten gjør jeg hver dag. Mesteparten av produktene jeg bruker inneholder små mengder av syrer som konstant peeler huden, som for eksempel Exuviance og Environ. Dette er med på å virke anti-aldrende, ettersom hudcellene fornyer seg raskere og kvitter seg med døde hudceller fortere.

 

Før-rens

Hvis jeg har sminke på så bruker jeg den kjente HY-ÖL oljen fra Babor til å fjerne mesteparten av sminken, inkludert øyensminken. Det er en olje som du smører inn i huden, deretter masserer du den lett med vann slik at den blir melkeaktig, og til slutt skyller du av alt. Jeg pleier å bruke pads til å fjerne øyensminken først for å ikke få pigmenter fra øyensminken på resten av huden.

Du kan også bruke HY-ÖL 2 etterpå som en komplett rens, men siden jeg bruker Exuviance rensegelé etterpå så dropper jeg det trinnet. Om du har litt fet/kombinasjonshud vil jeg anbefale å bruke HY-ÖL 2 Combination. Den jeg har her er for tørr, voksen hud.

Rens og toner

Etter jeg har skyllet bort oljen fra Babor og fått bort mesteparten av sminken, bruker jeg Purifying Cleansing Gel fra Exuviance. Den skummer lett og renser mer i dybden. Til slutt bruker jeg Moisture Balance Toner fra samme merke for å balansere pH-verdien i huden og ta bort overflødig smuss og fett. Denne hjelper også på å holde kvisene borte.

Skrubb/peeling

Jeg skrubber huden kun et par ganger i uken, etter rens. Jeg bruker Triple Microdermabrasion Face Polish fra Exuviance. Den masserer jeg lett inn på fuktig ansikt og skyller av etter cirka fem minutter. Super bra og effektiv skrubb som gir umiddelbare resultater på huden. Huden blir mye mer glødende og jevn, og porene ser mindre ut. 

Masker

Ettersom alle aktive ingredienser trekker bedre ned i huden etter bruk av peeling, så pleier jeg å påføre maske etterpå. Akkurat nå har jeg to forskjellige jeg bruker. Revival Masque fra Environ er supereffektiv og gir et umiddelbart løft til ansiktet og glatter ut rynker og fine linjer. Den inneholder litt andre syrer enn Exuviance, så hvis du har veldig sensitiv hud så kan det være at du ikke bør kombinere disse to seriene.

Deep Hydration Treatment fra Exuviance er også en type maske som gir masse fuktighet til huden. Den er gel aktig, og jeg masserer den inn i huden i noen minutter slik at den trekker inn, og deretter forsegler jeg ingrediensene inn i huden med en nattkrem. Den skal altså brukes om kvelden før du legger deg, og ikke skylles av. Den frisker virkelig opp huden og fyller opp fuktighetslagrene i huden.

Ampuller og serum

Etter maske og før serum kommer ampuller. Dette er også et spesialprodukt som jeg ikke bruker hver dag, men som er superbra for huden. Babor er kjente for sine ekstremt effektive ampuller, som har meget konsentrerte aktive ingredienser og gjør underverker for huden. Det finnes mange forskjellige ampuller med forskjellige egenskaper. Noen er veldig anti-aging, mens andre er for litt yngre hud. Hvis du bruker for "aktive" produkter på ung hud så kan det føre til utbrudd, så det må du nesten kjenne på selv hva som fungerer for deg. Moist & Lipid Hydra plus gir både fuktighet og fett til huden. Ampuller er som regel meget tyntflytende og rennende, noe som gjør at de trekker lenger ned i huden enn krem, og til og med serum. 

Serum bruker jeg hver eneste dag og natt. De er litt mer tyktflytende enn ampuller, men mer tyntflytende enn krem. De gir virkelig mye mer fuktighet til huden enn om du kun bruker krem alene. Jeg elsker serumene fra Exuviance, akkurat nå bruker jeg Collagen Triple Boost Serum om dagen og Vespera Bionic Serum om natten. 

Dag og nattkrem

Etter å ha lagt serum påfører jeg alltid krem. Om dagen bruker jeg Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer som er med på å forebygge pigmentflekker og som holder hudtonen jevn og fin. I tillegg inneholder den solfaktor 25, som beskytter huden mot solskader. Det er veldig viktig å bruke solfaktor hver dag selv om det ikke er sol ute, ettersom UVA-stråler er tilstede konstant, noe som fører til aldring av huden. Spesielt viktig er det om du bruker produkter med syrer i, da de peeler huden jevnlig og gjør huden mer sårbar for solskader.

Om natten bruker jeg Exuviance Night Lift som løfter huden og booster kollagenet. Den er en del av Age Reverse serien som fokuserer på eldre hud og anti-aging generelt. Gir kjempemye fuktighet til huden, og gjør at jeg våkner med en fresh og glødende hud.

Øyenkrem påfører jeg før disse kremene, jeg bruker Exuviance Hydrating Eye Complex som holder de fine linjene rundt øynene borte, og også hjelper på å redusere de mørke ringene under øynene. 


Kollagen behandling for yngre og bedre hud

Sponset behandling

I august prøvde jeg ut noe som heter Redensity 1 fra Teosyal. Det er en behandling som inneholder hyaluronsyre, vitaminer, aminosyrer og antioksidanter. Du får en generell hudforbedring på høyt medisinsk nivå. En behandling spesielt laget for å gjenvinne hudens glød, volum, fuktighet og farge, samtidig som den over tid har effekt på fine linjer og rynker. Tesosyal Redensity var vinner av "Best Injectable Skin Revitalizer" på Anti-aging Medicine European Congress (AMEC) i Paris i 2013.

Behandlingen innebærer et stort antall småstikk i overhuden. Jeg fikk bedøvelseskrem, men tror ikke det hadde vært uutholdelig uten. Det velger du selv, du må bare gi beskjed til behandleren på forhånd. Næringsstoffene som injiseres i huden virker foryngende på cellenivå ved at den bidrar til økt produksjon av collagen og elastin. Under kan du se min "utvikling" og hudforbedring.

Alle bildene er uredigert, jeg har verken redigert lys eller brukt photoshop:

Dag 1 og dag 2

Først får du en del klumper som hovner opp, men det gikk bort etter cirka 2 timer. De var der fortsatt, men i mye mindre grad. Bilde til høyre er fra dagen derpå, og da var det blitt mye bedre. Jeg kunne sminke meg, og da så bare ut som jeg hadde noen kviser på den ene siden av ansiktet. Ikke krise. Etter 1-2 dager etter det var klumpene borte.

Før og etter:

Jeg har måttet slette alt på mobilen og pcen for litt siden, og i tillegg ble mobilen min stjålet i Hong Kong, så jeg har ikke så mange gode før bilder. Under er bilder med sminke, men linjene er mye mer synlige med sminke enn uten, fordi det legger seg i linjene, så det er egentlig bedre å demonstrere med sminke på. Jeg går uansett med sminke hele tiden:

Up close:Min konklusjon:

Jeg er så glad for at jeg prøvde dette, for jeg var så stresset over de nasolabiale rynkene og de rynkene som ser ut som du har sur munn. Jeg ville fjerne dem, men også sørge for at de holder seg borte. Det hjelper å holde de borte ved hjelp av denne cocktailen, som stimulerer kollagen og elastin i huden.

Jeg "lever" på en måte av utseendet mitt, og føler meg mye yngre enn 27 år, så jeg blir rett og slett stresset av å se aldringstegn. Grunnen til at jeg skriver om slike behandlinger er ikke å for å påtvinge dere dette. Jeg vil at dere skal vite mer om det fra et medisinsk nivå. Det er jo ikke noe alle vil gå for, men det kan fint brukes i slutten av 20-årene, eller når du merker aldringstegn.

Jeg kommer uten tvil til å fortsette med dette, og er veldig glad for at det finnes en så god behandling uten at en slipper å gå til drastiske metoder, som for eksempel ansiktsløft eller andre operasjoner.

 

Det jeg har merket forskjell på:

 • Jeg har alltid hatt veldig tynn hud i pannen, og den har blitt SÅ mye bedre nå. Jeg kan fysisk kjenne at den er fuktigere og fyldigere! Veldig merkbart. Kunne ønske dere kunne kjenne på pannen min, haha.
 • De nasolabiale rynkene (ved nesen og ned til munnen) er så og si borte. Til og med når jeg smiler, og det tar fortsatt ikke bort mimikken i ansiktet.
 • Den "sure munnen" har blitt mye mindre synlig
 • Generelt har jeg mye mer fuktighet i hele ansiktet, og huden er mer "plumpet", men du blir ikke tjukk i ansiktet av denne behandlingen.

 

Jeg er veldig imponert av min behandler Stine som fikk dette til så perfekt, hun brukte cirka 3 ml på hele ansiktet mitt. Det koster cirka 3990,-. Du kan se hele prislisten her.

 

Stine Storaunet holder til på følgende steder:

Klinikk Oslo i Hegdehaugsveien

Aurora senteret i Tønsberg

Cutshim i Svelvik.

Hvis du vil bestille time eller har noen spørsmål ring: 90 55 55 27


 

Hvordan forebygge rynker

Skjønnhet er hobbyen min, og jo eldre jeg blir jo mer opptatt blir jeg av å bevare huden min. Jeg blir altså 27 år i oktober. Heldigvis har jeg alltid fått gode tips når jeg vokste opp fra familien min, spesielt mamma, som er skjønnhets-guruen min, haha. Selv om jeg er utdannet hudterapeut så er hun nesten mer oppdatert enn meg. Jeg er veldig glad for de småtipsene jeg fikk mens jeg vokste opp, og vi deler fortsatt råd med hverandre. 

Ikke gni deg på eller under øynene

Dette fikk jeg høre fra mamma veldig tidlig, noe jeg er meget glad for. Huden under øynene og på øyelokkene er så tynn og sårbar, og gjør du en vane av å gni deg hardt under eller på øynene så sliter det på huden. Jeg kunne nesten se det på folk når jeg vokste opp. De som gned seg i øynene ofte fikk poser under øynene og tidligere rynker. Vær alltid forsiktig når du fjerner øyesminken, legg heller på noen pads og la dem virke litt før du fjerner sminken. Og klapp alltid forsiktig på øyenkremer og sminke, ikke dra. 

 

Sukker bryter ned kollagen

Den berømte Dr. Obagi har sagt at sukker er noe av det verste for huden din. Det bryter ned kollagenet i huden. Dette gjelder også de raske karbohydratene som en finner i hvitt brød, mel og pasta. Det setter i gang prosesser som øker inflammasjon, og direkte ødeleggelse av kollagen. Så om du vil beholde spensten i huden så bør du ikke spise for mye sukker. Jeg bestemte meg nylig for å gi opp min kjære øldrikking, så det vil iallefall dempe sukkerinntaket en del! Verken bra for kropp eller hud.

Bilde: forskning.no

 

Botox

Jeg elsker botox. Det er veldig politisk ukorrekt og si, men jeg er ikke ute etter å være et flink pike-forbilde. Jeg vil være ærlig og informerende. Det finnes verre ting i denne verdenen, så slapp av og kom ned fra den høye hesten din, om du er der.

Jeg bestemte meg for å prøve det etter at jeg så en dokumentar om gamle modeller som kunne ønske de hadde begynt tidlig med botox for å forebygge rynker. Jeg har veldig lite rynker fordi jeg passer godt på huden min, men det er mye vanskeligere å fjerne rynker når de først har kommet, enn å forebygge dem. Da må du gå hardere til verks. Så hvis jeg kan forebygge rynker ved å bruke botox, så gjør jeg det. Mange leger sier at dette er den mest effektive måten å forebygge rynker på. 

Botox fungerer slik at det lammer muskelen hvor det blir injisert, og varer i 3-6 måneder. For eksempel bruker jeg det rundt øynene, slik at når jeg smiler så trekker ikke muskelen sammen huden i det lille området, dermed blir ikke furene og rynkene dypere og dypere med tid. Men selvfølgelig må du passe på å stelle huden i tillegg. 

Det som er genialt med botox når en ung, er at det skal veldig lite til, og det ser ikke unaturlig ut. Du ser ikke skrekkslagen ut liksom, eller at du ikke kan bevege ansiktet. Jeg bruker det også for å heve brynene, fordi det skaper et løft når det blir injisert riktig. 

Men obs, obs! Vær seriøst forsiktig når dere velger behandlere å gå til for å ta botox, det krever skills, og du vil ikke ende opp med å bli skjev eller hengende i trynet i seks måneder. Gå til noen som du vet er flinke, eller som andre har gode erfaringer med.

Ikke så lett å finne bilder av meg smilende, men som du kan se så er det ingen linjer i ytterkanten av øynene, fordi muskelen der er midlertidig lammet. Jeg klarer fortsatt å smile helt fint, og jeg selv synes ikke det ser unaturlig ut iallefall. Jeg begynte med botox for litt over ett år siden cirka.

 

Hyaluronsyre-fillers

Dette er Restylane, Teosyal, Juvederm osv, og det brukes ikke kun i lepper. Alt er hyaluronsyrer, midlertidige fillere, bare forskjellige merker. Det er denne behandlingen jeg nylig har tatt, som jeg skal vise resultater på om ikke så lenge.

Hyaluronsyre er et fuktighetsgivende og betennelsesdempende stoff som finnes i huden, i ledd, i øyne og i hjernen. Det er kroppens egen fuktighetsgiver, om en kan si det sånn. Produksjonen av hyaluronsyre avtar når man blir eldre, det er derfor det er forebyggende å injisere dette. Hyaluronsyre kan holde opptil 1000 ganger sin egen vekt med vann. Den har en utglattende effekt på hudens overflate og reduserer fine linjer og rynker. Aldrende hud mangler typisk hyaluronsyre, men ung hud som er tørr, kan også mangle denne syren.

Det er forskjellige "tykkelser" på stoffene avhengig av hvor man vil bruke det. Skal en bruke i hele ansiktet slik som jeg har gjort må en ikke bruke noe for tykt, ettersom du ikke vil se tykk ut i ansiktet. Men det kommer igjen an på huden din, hvor gammel du er og hvor dype rynkene er. Jeg kommer mer tilbake til dette i et eget innlegg!

 

Peele huden jevnlig

Peeling, skrubbing, eksfoliering. Dette får bort døde hudceller fra huden slik at den fortere produserer nye. Øker blodsirkulasjonen og gjør at produkter du tilfører etterpå trekker dypere ned og får bedre effekt. Bør gjøres 1-3 ganger i uken. 


 

Fruktsyrer, AHA-syrer

Disse finnes i alt fra dagkremer, til serum, til konsentrert form. Slike syrer fungerer på noenlunde samme måte som peeling. Syrene eksfolierer huden og sørger for at den fornyer seg. Det finnes forskjellige styrker på disse syrene, det finnes kurer som gjør at du omtrent "skifter ham" hvor du flasser mye og huden blir fornyet. Andre produkter skal kun brukes noen ganger i uken, mens noen kan brukes hver dag. Selv bruker jeg det hver dag i serum, dagkrem, nattkrem osv, men tar av og til pause et par ganger i året. Du kan flasse litt i begynnelsen, men dette går som regel fort over. Jeg flasser aldri, men får en fin og jevn overflate på huden, mindre porer, mindre kviser og ekstra glød. 

Jeg går også til hudpleiesalong for å få en syrebehandling av og til, da dette er en mer konsentrert behandling og er forebyggende mot rynker og kan fjerne pigmentflekker. Det kan ta tid å venne seg til syrene, så du tåler ofte høyere prosent etter at du har brukt de en stund.

Du kan kjøpe milde til moderate produkter med syrer i hudpleiesalong, og du kan kjøpe mer medisinske og sterkere produkter på hudpleieklinikk. Det er greit å få en konsultasjon før du begynner med dette.

 

Skinroller

En hud-roller er en liten rull med mange tynne nåler som føres over huden for å stimulere og øke tilveksten av nye kollagenfibre i huden. Behandlingen fungerer ved å få huden til å tro at den har fått en skade, og dette får hudens naturlige helbedringsprosess til å sette i gang. Dette fører til at nye hudceller og blodkapillærer dannes, og produksjonen av elastin og kollagen øker. Etterpå påfører du en spesiell krem som oftest kommer med rolleren.

Denne behandlinen hjelper blant annet på arr, acnearr, slapp hud, store porer, linjer/rynker og pigmentforandringer. Jeg har også brukt den på strekkmerker, med overraskende god effekt!


 

Bruke solkrem hver dag

UV-stråling er absolutt noe av det verste for huden din. Derfor er det viktig at du beskytter deg hver dag, fordi UVA-stråler for eksempel, påvirker deg uansett om det er regn, overskyet eller sol. Og strålene går også gjennom vinduer. Det er derfor veldig viktig at du ser etter merket "UVA" når du kjøper dagkrem eller solkrem i tillegg til SPF. Det er ikke alle SPF-kremer som har god beskyttelse mot UVA, det er et visst krav som skal innfris for at produktene skal få merket "UVA" eller "UVA+UVB". Jeg vil anbefale å iallefall bruke SPF 15 til vanlig, og 30+ når du er i sterk sol.

Jeg glemmer aldri dette bildet av mannen som kjørte truck i 28 år, hvor den ene siden av ansiktet ble eksponert for UVA-stråling gjennom vinduet. Den andre siden ble beskyttet mot direkte sollys. Han opplevde omfattende tykkelse av huden og sagging på grunn av ødeleggelse av elastiske fibre på den ene siden av ansiktet hans. Kilde:  Nydailynews.com

 

Ikke ta solarium

Solarium er djevelen for huden din. Seriøst. Det er verre enn ekte sol. Jeg får makk når jeg ser kompisen min komme ut av solarium etter 20 minutter svidd og god. Bare ikke gjør det, og hvis du må, så unngå for all del ansiktet. Bruk selvbruning istedet! Jeg har forståelse for at folk vil være brune, og at det kan være stress for gutter å bruke selvbruning, men don't say I didn't told ya so når du ender opp med å se ut som en rosin. Og du ser ikke skadene før du blir 25+. Da angrer du.

 

Alltid holde huden fuktig og bruk ordentlige produkter

Sørg for at huden din aldri er tørr, det vil si at den ikke skal føles stram. En krem kan ikke fjerne rynker, med mindre den inneholder syrer, men den kan forebygge rynker. Hold huden smørt med gode hudpleieprodukter.

Jeg anbefaler å kjøpe produktene dine på hudpleiesalong eller hudpleieklinikk. Der har de best peiling, og best priser for det gode produktet du får. Parfymerier kan også ha noen gode produkter, men vil du betale 1000 kroner ekstra bare fordi det står Chanel på flasken? Du betaler ofte ekstra kun på grunn av merket på parfymerier, ikke på grunn av de aktive ingrediensene som faktisk utgjør en forskjell på huden din. Og ja, du må opp i en viss prisklasse for gode produkter. Jeg vil si iallefall 400,- pluss for en dagkrem på 50 ml for å ta et eksempel. Hvis det koster mye mindre enn det så blir jeg skeptisk. Aktive ingredienser koster penger. Og husk at økologiske produkter uten parabener og så videre ofte ikke gir like god effekt på grunn av at det ikke er nok konserveringsmidler til å holde på de aktive ingrediensene. Jeg selv er ikke en stor fan av økologiske produkter av den grunn. Parabener har også blitt hauset opp veldig i media, og i Sverige for eksempel er det ikke lenger lov å merke produktene sine som "parabenfrie".

 

Bruk riktig sminke

Jeg så på et bilde fra da jeg var 19 år, og det ser ut som jeg har verre hud da enn nå. Å kun bruke pudderfoundation er ikke bra for huden min, det blir altfor tørt! Etter at jeg begynte med flytende mineralfoundation i tillegg til mineralpudder tørker ikke huden min ut lenger, selv ikke om det går en hel dag. Jeg kan nesten sove med det uten at det blir tørt. Har du mer oljete hud så kan det være det fungerer fint med bare pudder, men generelt så har tørre og eldre hudtyper bedre av å bruke flytende foundation, og et lett finishing pudder på toppen. Jeg vil anbefale mineralprodukter for å ikke tette porene så mye, men hvis du ikke vil bruke mineralprodukter så bruk iallefall noe som har fuktighetsgivende egenskaper. 

 

Trening

Trening får opp pulsen og blodsirkulasjonen i kroppen, noe som tilfører huden mer oksygen. I tillegg styrker det immunforsvaret som kan bekjempe frie radikaler som bryter ned kollagenet i huden.

 

Unngå nikotin

Nikotin gjør det motsatte av trening. Det gjør at du får dårligere blodsirkulasjon, mindre oksygen til huden og kan gjøre huden grå og gusten. Røyk er selvfølgelig verst, men det er ikke bra med snus heller! Inneholder mye nikotin det også.

 

 Følg meg på Instagram og Snapchat: heidichic

 

Min sommer hudpleie

Er det én ting jeg passer veldig godt på, så er det huden min! Jeg har alltid vært opptatt av det, og det var nok derfor jeg utdannet meg til hudterapeut. Jeg har aldri samvittighet til å legge meg uten å fjerne sminken og rense ansiktet, og passer på å gjøre det "lille ekstra" for huden min noen ganger i uken. Jeg sørger alltid for at den er hydrert, jeg takler ikke å gå rundt med stram og tørr hud. Etter at jeg ble 25 år merket jeg at jeg begynte å få smålinjer rundt øynene og etterhvert nasolabiale linjer, ikke det at det er ille, men jeg vil gjøre det jeg kan for å forhindre rynker. Under kan du se min hudpleierutine nå om dagen. Veldig mye av det er basert på fruktsyrer og AHA-syrer på grunn av den gode effekten det har på urenheter og forebygging av rynker og linjer. De fleste (om ikke alle) produktene fåes kjøpt i hudpleiesalonger.

1. Exuviance Purifying Cleansing gel: Denne har jeg brukt i over ett år nå, og den er perfekt for min tørre, kombinasjonshud. Den fjerner effektivt sminken uten å strippe den for fuktighet. 

2. Exuviance Triple Microdermabration brukes etter rens, men kun ett par ganger i uken avhengig av hudtype. Det er den eneste peelingen jeg bruker, og den etterlater huden helt polert. Porer blir mindre synlige og huden glattere og jevnere.

3. Etter rens og peeling bruker jeg Exuviance Moisture Balance Toner, for å balansere pH-verdien i huden og gjenopprette fuktigheten.


Masker skal påføres etter at du har renset og eksfoliert huden. Jeg bruker ikke masker eller peeling hver dag, men et par ganger i uken. Jeg bruker tre forskjellige typer:

1. Exuviance Rejuvenating Mask er en peel off-maske, det vil si at den tørker på huden og etter 15-20 minutter så kan du dra den av ansiktet. Eventuelle rester vaskes bort med vann. Dette er virkelig en super maske, strammer opp huden og gjør den skikkelig "plumpet". Perfekt hvis du vil være ekstra fin og glødende en dag.

2. Babor Refreshing Foam Mask: Dette er en maske som ligner barberskum når den kommer ut av beholderen, men når du påfører den på huden roer den seg fort og legger seg som en god krem på huden. Den er helt utrolig fuktighetsgivende, virkelig en av de beste produktene jeg vet om. Ofte hvis jeg har hatt en hard natt ute på byen så er denne min go-to. Huden er fortsatt kjempefuktig når jeg våkner neste dag.

3. Environ Intensive Revival Mask: Denne masken inneholder tre typer AHA-syrer, og har blitt kalt ansiktsløft på boks! Det skjønner jeg godt - jeg får en instant oppstramning av huden, i tillegg til at den plumper huden, fjerner linjer og huden blir  fin og glødende. Absolutt en av de beste maskene jeg har prøvd. Jeg lar den være på i cirka 20 minutter, deretter vasker jeg den av.

4. Etter rens bruker jeg alltid serum, det varierer litt hva jeg bruker men i det siste har jeg brukt Exuviance OptiLight Serum som bidrar til å bleke, jevne ut og minimere hyperpigmenterte hudpartier og mørke flekker. Den gir en lysere, strålende og mer fuktig hud. 

5. Når en bruker mye fruktsyreprodukter er det viktig å bruke solfaktor, og i hele sommer har jeg brukt Sheer Refining Fluid fra Exuviance som inneholder SPF 35.

Om kvelden bruker jeg én glykolsyre-pad fra Nip+Fab, merket som Kylie Jenner er ambassadør for. Jeg elsker disse padsa, huden blir seriøst så clean, polert og fin av den! Jeg er helt avhengig. Etterpå påfører jeg Exuviance Age Reverse Hydrafirm som nattkrem, ettersom ingrediensene passer bra sammen med Nip+Fab, og kremen i seg selv er meget fuktighetsgivende.

Exuviance Depuffing Eye Serum er et genialt produkt for "poser" under øynene, eller hvis du føler deg hoven under øynene. Det er ikke så ofte det skjer med meg, men hvis jeg har vært ute på byen av og til så opplever jeg det neste dag. Da påfører jeg den rundt øyekonturen, og huden avkjøles og roer seg ned slik at en ser mer våken ut.

Jeg bruker øyenkremen AgeReverse Eye Contour hver dag. Den holder linjene borte og den sarte huden rundt øynene fuktig for å forhindre rynker. 

I noen perioder bruker jeg "hjemme-microneedling" om kvelden, som jeg synes er veldig effektivt for å forebygge rynker, motvirke pigmentflekker og fjerne arr. Jeg bruker fra 0,5 mm til 1 mm nåler i ansiktet. Hvilket merke en bruker er ikke så viktig tror jeg, så lenge du kjøper fra et legitimt firma. Når jeg bruker dermarolleren så pleier jeg å påføre SkinCeuticals Resveratrol B E serum etterpå. Serumet er ganske dyrt, rundt 1500 kroner for 30 ml, derfor bruker jeg det sammen med dermarolleren, fordi da får jeg optimal benyttelse av det. Det trekkes altså mye dypere ned i huden etter bruk av nålene. Serumet er stappfullt av antioksidanter som er veldig viktig for anti-aging og for å motvirke frie radikaler som bryter ned huden. Nålene fungerer slik at huden tror at den har fått et sår, dermed begynner den å produsere kollagen for å reparere huden. 

Etter serumet har trukket inn, pleier jeg å bruke Babor Reversive Supreme Glow-kremen som er meget fuktighetsgivende, og som ikke inneholder fruktsyrer. Det er viktig å kun bruke rolleren på kvelden, eller iallefall ikke påføre sminke før det har gått flere timer.
 

Håper dere likte innlegget, bare spør i kommentarfeltet om dere lurer på noe! :)

 

Ny favoritt i hudpleien

Sponset produkt

 photo Exuviance Sheer Daily Protection SPF 50 solbeskyttelse1_zpstx283mms.jpg

Jeg har fått en ny favoritt blant hudpleieproduktene mine, nemlig Exuviances nye solfaktor Sheer Daily Protection SPF 50. Den inneholder solfaktor 50 og høyeste grad av UVA beskyttelse, noe som er genialt for å forebygge rynker. UVA-stråling er nemlig noe vi blir utsatt for hele året rundt, uansett om solen skinner, regner pøser ned eller om du sitter inne ved et vindu dagen lang, og det bidrar til for tidlig aldring av huden. 

Det som er så fint med denne er at den er superlett, og har en nesten usynlig, universell nyanse, som dekker litt, tilpasser seg til og jevner ut hudtonen. Den føles nesten som et serum når en tar den på ansiktet, og den trekker fort og godt inn. Sheer Daily Protection SPF 50 inneholder også multiantioksidanter for å nøytralisere miljøskade på huden, og grønn te ekstrakt for å beskytte og bidra til en sunn hud. Og så koster den kun 399,- for 50 ml!

 photo Exuviance Sheer Daily Protection SPF 50 solbeskyttelse-6_zpsvnr9nel0.jpg

Denne solbeskyttelsen er også kjempefin til sommeren, når en vil gå med litt mindre sminke men samtidig ha optimal beskyttelse og litt dekkevne. Da kan en bare legge et mineralpudder over for eksempel. NB! Produktet er ikke i salg før til sommeren.

Exuviance selges i autoriserte hudpleiesalonger og klinikker. Her kan du lese om hvorfor du må være forsiktig med å kjøpe Exuviance produkter på nett, og også finne din nærmeste autoriserte forhandler.

 

New in // Exuviance

 photo exuviance collagen serum eye brightening cream-3_zpseejjvso6.jpg

Til jul fikk jeg noen deilige, nye produkter fra Exuviance, som jeg nå bruker hver dag (og natt, egentlig).

Brightening Bionic Eye Creme Plus:

Dette er en effektiv, daglig øyekrem som hjelper med å lysne mørke ringer og redusere poser. I tillegg så er den bra hvis du har en følsomhet for vitamin K. Kremen har mange kraftige ingredienser som bidrar til å gjøre den tynne og sensitive huden rundt øynene fastere. Den jobber med mørke ringer og poser, og gjør at huden rundt øynene blir lysere og mer uthvilt. Jeg merker godt at den har hjulpet på puffy hud rundt øynene, i tillegg gir den masse fuktighet. Den gjør at jeg føler meg mye freshere om morgenen.

Optilight All-Over Dark Spot Minimizer (spf 25):

Dette er en krem som er med på å skape en mer jevn hudtone og bidra til å forhindre tegn på aldring, blant annet ved å forebygge pigmentflekker. NeoGlucosamine® forbedrer cellefornyelsen, og eksfolierer og bryter opp eksisterende mørke flekker. B-resorcinol og gurkemeie er kraftige "brighteners" som bidrar til å forhindre nye mørke flekker. I tillegg inneholder den antioksidantene Vitamin E og druekjerneekstrakt som bidrar til en lys, ungdommelig hud. Den kan brukes på ansikt, bryst, ryggen av hender, eller hvor som helst der du har mørke flekker. Jeg pleier å bruke den som dagkrem i ansiktet.

 photo exuviance collagen serum eye brightening cream_zpshesx3z5n.jpg

Sist men ikke minst, Collagen Triple Boost Serum:

Jeg bare elsker serumene til Exuviance! De er så effektive og gode. Jeg hadde faktisk ikke prøvd Collagen-serumet før, men ble veldig positivt overrasket. Jeg har slitt med så utrolig tørr hud i vinter, som har forårsaket utbrudd og nesten flassende hud. Men etter at jeg begynte med dette serumet har virkelig fuktighetsbalansen i huden blitt gjenopprettet. Jeg kjenner at huden holder seg fuktig gjennom dagen og natten, og jeg har så og si ingen utbrudd. Utrolig takknemlig for det! Serumet finnes ikke "fettete", det er på en måte "lett" men likevel så gir den huden så mye fuktighet. Jeg bruker den i kombinasjon med OptiLight kremen om dagen, og litt forskjellige kremer om natten.

Collagen Triple Boost Serum bidrar til å stimulere nytt kollagen for et mer løftet utseende og bedre kontur. Den inneholder syv "kollagenboostere" designet for å maksimere hudens naturlige kollagen på alle nivåer, bygge nytt kollagen og beskytte huden rundt. 

Du får kjøpt produktene i autoriserte Exuviance forhandlere, finn den som er nærmest deg her.

Min hudpleierutine: Steg for steg

Er det en ting jeg er opptatt av å ta godt vare på, så er det huden min! Etter at jeg utdannet meg til hudterapeut for nesten fem år siden ble jeg enda mer bevisst på det. Jeg har fått mer kunnskap og har prøvd alle slags fantastiske produkter og merker. Exuviance er en av mine favoritter, fordi produktene har så god og tydelig effekt. Jeg ble først introdusert til merket når jeg jobbet med det i salong, og merket at etter cirka 3-5 uker så går huden fra å være grå og gussen til å nesten bli som en babyhud! Perfekt å bruke nå på vinteren for å redusere pigmenteringer etter sommeren og få tilbake gløden.

Noen av resultatene jeg får av Exuviance:

 • Huden får en jevnere overflate, blir mye glattere
 • Hudtonen blir jevnere, altså mye mindre rødheter
 • Huden under haken ("turkey neck") har blitt strammere
 • Mer fuktighet generelt i huden
 • En fantastisk glød
 • Lysner de blå ringene under øynene merkverdig
 • Minsker porene mine

Grunnen til at det gir såpass gode og merkbare resultater er på grunn av de aktive ingrediensene som er veldig effektive (AHA-syrer) men samtidig er de skånsomme for huden. Det beste av to verdener! Exuviance passer altså bra til sensitiv hud og akne også, og produktene er allergivennlige. Exuviance er ikke testet på dyr! Prisene er også veldig gode til å være salongprodukter, for eksempel er veiledende pris for en dagkrem på 50 ml ca 389,-

Rens

 

 photo exuviance produkter krem serum peeling-5_zps0mvxtntg.jpgPurifying Cleansing Gel og Moisture Balance Toner

Denne rensekomboen bruker jeg hver morgen og kveld. Rensegeleen er veldig drøy og det trengs bare en liten ert for å få vasket ansiktet. Denne passer perfekt for min normale/kombinerte/tørre hudtype. De har også en rensemelk som jeg har brukt før som gir enda mer fuktighet, men jeg liker bare ikke rensemelker så godt, har aldri gjort det. Men det er en smakssak. Moisture Balance Toner gjør den store forskjellen her etterpå, den gjenoppretter pH-balansen i huden (hovedgrunnen til at en bruker toner) og gjør huden fuktig og glødende. Elsker denne komboen, den fjerner all sminke effektivt uten å etterlate huden tørr!

Peeling

 

 photo exuviance produkter krem serum peeling5_zpsllnvk3lp.jpg

Triple Microdermabrasion

Denne peelingen bruker jeg 1-2 ganger i uken. Jeg har prøvd rimelig mange gode peelinger, så her trodde jeg faktisk ikke at jeg kunne bli så mye mer imponert. Men altså, denne her topper alle jeg har prøvd! Den er litt annerledes i og med at en skal påføre den på fuktig ansikt, massere den inn i 30 sekunder og deretter la den sitte på ansiktet i 1-2 minutter. Det er altså både en mekanisk og kjemisk peeling. Den inneholder tre virksomme of eksfolierende teknologier, AHA, papayaenzym og mikrokrystaller. Etterpå skyller du den av med lunkent vann, og huden føles bokstavelig talt polert ut! Jeg merker hvor utrolig mye jevnere og glattere huden blir, og produktene jeg påfører etterpå trekker mye bedre ned i huden. Thank me later!

Masker

 

 photo exuviance produkter krem serum peeling-6_zpsfjb9gqj8.jpg

Rejuvenating Treatment Masque og Bionic Oxygen Facial

Masker bruker jeg 1-2 ganger i uken på tørr hud, lurt å gjøre det etter peeling slik at de trekker bedre ned i huden. Disse to er veldig forskjellige. Rejuvenating Treatment Masque er en peel off maske som nærer huden enormt og plumper den, slik at du føler du har fått en liten facelift etterpå, spesielt etter bruk av peelingen først. Kjempe god kombo å bruke før du skal ut på byen! 

Bionic Oxygen Facial er en nyhet, en skummaske som inneholder ren, eterisk oksygen pluss Exuviances Bionic Complex. Huden blir detoxet, den stimulerer celleproduksjonen og bringer nytt liv til stresset hud. Etter en stund begynner den å skumme og du kjenner at det prikker i hele ansiktet! Etterpå føles huden superfresh ut.

 photo exuviance produkter krem serum peeling6_zpsglxmq99p.jpg

Skummasken (skummer enda mer i ansiktet)

Serum og dagkrem

 

 photo exuviance produkter krem serum peeling-4_zpsfrnqsomt.jpg

Vespera Bionic Serum, Vitamin C+ Antiaging Booster, Essential Daily Defense Creme SPF 20

 Disse produktene bruker jeg hver morgen, og venter alltid 20 minutter før jeg påfører sminke på huden. Dette er hvordan jeg gjør det: 

 photo exuviance produkter krem serum peeling4_zps6r8gkcuv.jpg

Etter at jeg har klappet det godt inn i huden og latt det trekke inn litt, påfører jeg øyekrem og Essential Daily Defense Cream SPF 20. Vesperaserumet er helt fantastisk, det brukte jeg også mye da jeg jobbet i salong. Det gir masse fuktighet, og sammen med Vitamin C+ pulveret gjenoppretter de hudens fasthet og minimerer fine linjer og pigmentflekker. Pulveret kan kombineres med serum eller dagkrem.

Øyekrem

 

 photo exuviance produkter krem serum peeling-8_zpsmcgtpkxd.jpg

Age Reverse Eye Contour

Denne bruker jeg hver morgen og kveld i øyekonturen. Det må være dette som er grunnen til at de blå ringene under øynene har blitt mye mindre synlige i det siste. Jeg har ikke gjort noe annerledes enn å bytte øyenkrem. Det skulle ikke forundre meg, ettersom øyenkremene til Exuviance er kjente for å være veldig gode og effektive, og jeg har også merket at det er mindre synlige fine linjer under øynene. Det er de aktive ingrediensene som setter sving på sakene. Jeg sverger til AHA-syrer. Age Reverse Eye Contour er Exuviances beste antiaging-produkt for det ømfintlige området rundt øynene. Ja, takk!

Natt/kveldsprodukter

 

 photo exuviance produkter krem serum peeling-3_zpsa32p1qx1.jpg

Age Reverse Hydrafirm og Super Retinol Concentrate

Disse produktene bruker jeg hver kveld. Serumet er en nyhet og har en utrolig god antiaging-formel som hjelper å minske rynker. Den er spesielt utviklet for å trosse tyngdekraften for overlegne, synlige løft og oppstrammende resultater. Jeg føler det er denne som har hjulpet godt på å stramme opp huden under haken. Den inneholder 1% Retinol - en veldig aktiv ingrediens som sammen med NeoGlucosamin hjelper å glatte ut rynker og gi huden en bedre tekstur. Den kjennes helt utrolig god ut på huden, og jeg føler den fyller ut hver eneste fine linje i ansiktet. Etterpå påfører jeg den gode HydraFirm-kremen som gir kjempegod fuktighet uten å være fet. Gir maks fuktighet i løpet av natten.

Dette virker sikkert som mye og det koster selvfølgelig mye å kjøpe alt sammen. Men når jeg jobbet som hudterapeut og først begynte å bruke Exuviance, brukte jeg kun dagkremen og rensen, og jeg fikk likevel babyhud etter noen uker. Exuviance er likevel mye billigere sammenlignet med mange andre hudpleieprodukter i salong, derfor er et par produkter overkommelig for de fleste. Om jeg skulle anbefale et par produkter å starte med: Rens, peeling og dagkrem.

 photo exuviance produkter krem serum peeling8_zpsibeofkgt.jpg

For at huden din skal få best mulig pleie, selges Exuviances originalprodukter kun hos utdannede hudterapeuter og hudleger som analyserer huden din og hjelper deg med å skreddersy et hudpleieprogram bestående av produkter og profesjonelle behandlinger. Derfor anbefaler jeg deg å ta turen innom en salong som selger Exuviance, be de se kjapt på huden din eller bestill en time, så ser de raskt hvilke produkter som er best for akkurat DEG.

Viktig: Dette programmet er skreddersydd for min hud, jeg var heldig å få en gratis hudpleie og syrepensling hos Face It på Frogner i forbindelse med mitt samarbeid med Exuviance for å finne ut hvilke produkter som var best for meg. Jeg vil altså gjøre det klart at jeg får disse produktene gratis, men jeg står 100% inne for dem, og ville ikke ha ødelagt kredibiliteten min som hudterapeut bare for å få noen gratis produkter. Jeg kunne ha spurt hvilket som helst merke om et samarbeid, men jeg har aldri bedt om et samarbeid med andre merker enn Exuviance, fordi det har alltid vært øverst på ønskelisten.

For å finne din autoriserte Exuviance klinikk, klikk HER. I Osloområdet kan jeg nevne Face It, RÅH og Bislett Hudpleie.

Sponset

Good and bad - Self tan

Ville bare gi dere en liten anmeldelse av de to siste selvbruningene mine, Fair Maiden av Urban Tan og St. Tropez Express Mousse. Det er jo et evig jag etter den perfekte selvbruningen, så derfor vil jeg gi dere en heads up på hvilken av disse som er verdt å prøve og hvilken som er verdt å droppe etter min mening. 

Jeg hadde store forventninger til St. Tropez Express 1 Hour, den kostet mye (499,-) og en forventer mye bare utifra merket.

Først ble jeg helt forelsket i denne, fargen var supernaturlig og den ga mye farge med en gang. En skal skylle den av etter enten 1, 2 eller 3 timer, utifra hvor mørk en vil ha fargen. Den er enkel å påføre og lukter ikke ille. Noe vanskelig å vaske av hendene siden den setter farge så fort, så jeg vil anbefale å bruke hanske. Minuset med denne er dessverre at den flasser så elendig av, bare etter et par dager, at det ikke veier opp mot det positive. I tillegg er det veldig vanskelig å skrubbe vekk "flasset" slik at en kan begynne på ny. Denne kunne vært helt perfekt, bortsett fra at den ikke gir fuktighet og flasser helt elendig av. Veldig synd.

Etter fiaskoen med St. Tropez måtte jeg skaffe meg en ny selvbruning, og det ble Fair Maiden av Urban Tan. Denne er 100% vegansk, parabenfri og glutenfri.

Den har også en masse ekstra bonuser for huden, som koffein for å stramme opp huden, og Q10 og Wakame-ekstrakt som har anti-aging egenskaper. Når en ikke tar solarium så er en veldig avhengig av en selvbruning som gir mye fuktighet og som er bra for huden, så dette var veldig positivt for min del. 

Det er en gel med fargeguide i som gjør at det er enkelt å påføre den. Jeg trenger ikke å bruke hansker når jeg påfører den, ettersom den ikke "stainer" hendene så raskt. Den lukter ikke selvbruning, men fresht og blomsteraktig. Etter påføring merker jeg at huden har fått rikelig med fuktighet, og den trekker raskt inn. Det står på tuben at fargen kommer etter 6-8 timer, men jeg ser farge etter 2-3 timer. Som det står bakpå tuben, er det best å sove med den over natten. 

Fargen blir veldig naturlig, den er kanskje litt lys, men dette er en selvbruning som kan brukes som en body lotion som kan påføres en gang daglig. Hvis du ønsker mørkere farge så kan du gå for den som er hakket mørkere, Dark Diva. Det tar flere uker før den begynner å flasse av, og flassingen er ikke i nærheten så synlig som med St. Tropez, i tillegg er det superenkelt å skrubbe den bort med peeling. Dermed kan en begynne på nytt igjen enkelt, uten å gå rundt med en skjoldete hud i flere dager. 

Jeg er veldig positivt overrasket over Urban Tans Fair Maiden, og ekstra pluss for at den er så naturlig og hudvennlig! Kan kjøpes her.

Har du prøvd en av disse selvbruningene? Hva synes du?

Hudpleietips i solen

Jeg har en del gunstige produkter stående på badehyllen min her i Spania som skal beskytte huden mot solen, men også pleie den. Nå er fellesferien snart her, og kanskje du får noen hudpleietips før du reiser på ferie? :) Først starter vi med ansiktet:

bareMinerals Prime Time er en BB-primer med solfaktor 30. Genialt til hverdagsbruk, spesielt i syden hvor huden trenger ekstra beskyttelse. Også fin å ha hvis du ikke har solfaktor i sminke eller dagkrem.

Decleor DD-cream (Daily Defense) er som en BB-cream med solfaktor 30 (beskytter mot UVA og UVB). Veldig bra nærende krem for huden, og gir en fin finish.

Revaléskin Natural Defense har også lett dekkevne, SPF 25 og inneholder en av de sterkeste antioksidantene som finnes, nemlig CoffeeBerry. Beskytter huden mot frie radikaler og forurensning. 

Vichy BB cream har solfaktor 50 og beskytter mot UVA og UVB. Perfekt hvis en trenger dekkevne og total blokk for solen i ansiktet.

Jeg bruker disse når jeg skal sole meg, eller bare om jeg skal ut på dagen og ikke har lyst å gå helt uten sminke på huden.

Decleor Aroma Lisse er en herlig, mykgjørende dagkrem som lukter fantastisk, og inneholder SPF 15 (UVA, UVB). Veldig god og nærende krem, som holder huden fuktig og myk hele dagen.

De to i midten, La Roche og Vichy, er begge lette dagkremer som inneholder SPF 30 + UVA og UVB og har en mattende effekt på huden. Dette er gunstig når en ikke har lyst til å være så glinsende i ansiktet, noe som lett kan skje med fetere kremer. Disse er også perfekte å legge sminke oppå.

Leppene er like viktig som resten av ansiktet, og Harmoni leppepomaden fra Vita gjør jobben. Den har 30 i solfaktor og beskytter mot både UVA og UVB.

Huden blir ekstremt tørr når den hele tiden blir utsatt for sol, klorvann og sjøvann, derfor er det alfa omega å ha gode hudpleieprodukter med seg på tur.

Matis sin hyaluronsyremaske (adlink) bruker jeg hver gang jeg dusjer her nede, for å "plumpe" opp huden igjen etter soling og bading. Den gjør huden fyldig og fuktig igjen, og forebygger rynker.

Matis Reponse Black Caviar Eye Gel bidrar til økt cellefornyelse i den delikate huden rundt øynene, regenererer huden og gir masse fuktighet. Denne bruker jeg hver morgen og kveld for å gi næring til huden rundt øynene og for å forebygge rynker.
 

Decleor Aromesence Mandarine (adlink) er nattbalmen jeg sover med her nede. Den er en ekstra fet krem som gir huden all den fuktigheten og næringen den trenger i løpet av natten.

Før jeg påfører nattkremen legger jeg på enten Decleor Aromessence Solaire serum (adlink), som er bra å bruke både før og etter soling, og bevarer brunfargen i ansiktet. Ellers legger jeg på Vichy Idealia Life Serum som gir mye næring og fuktighet. Disse serumene bruker jeg også på dagtid før dagkrem og sminke.

Fordi huden i ansiktet mister så mye fuktighet her nede, så valgte jeg å ta med en rens som er litt oljete og holder på fuktigheten i huden, men som ikke forårsaker utbrudd. Decleor sin Miscellar Oil er nesten som Babors berømte rens, bare i ett steg i stedetfor to. Den starter som en olje, men når den kommer i kontakt med vann emulgeres den og blir en melkeaktig rens. Veldig herlig rens som effektivt fjerner sminken.

På ferie må det være lov til å være litt lat av og til, selv om jeg aldri anbefaler noen å legge seg uten å fjerne sminken ordentlig. Men vi er menneskelige, og av og til orker en ikke å ta turen innpå badet når en holder på å sovne foran tven. Da letter Ole Henriksen sine Nurture Me-renseservietter (adlink) på samvittigheten, for de fjerner faktisk sminken godt, også øyesminke, og huden kjennes fuktig og god ut etterpå. Disse lukter helt utrolig godt og jeg blir like amazed hver gang jeg skal bruke dem.

Solbeskyttelse er kjempeviktig i solen, selvfølgelig også for kroppen. Vichy Milk-gel inneholder solfaktor 20 (UVA, UVB) og er en kjempebra bodylotion i seg selv, holder huden fuktig og god i flere timer.

Sprayen fra Cabana Sun spf 20 (UVA, UVB) gir godt med fuktighet og er enkel å påføre, og Soltan fra Boots spf 15 (UVA, UVB) er en gjennomsiktig spray som ikke vises i det hele tatt på huden. Tørker fort inn.

Peeling er superviktig for å få bort de døde hudcellene før du soler deg, slik at du får en fin og langvarig farge. Loreal Exfotonic er en rimelig og bra peeling som inneholder AHA-syrer for ekstra peelingeffekt. Jeg bruker peeling her nede cirka hver 3-4 dag.

Aftersun-produkter er også veldig viktig for å pleie huden etter solen. De gjenoppretter fuktigheten i huden og kan forebygge rynker. Vichy Daily Milky Care gir god og langvarig fuktighet og roer ned huden etter soling.

Mine hudpleieprodukter

Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet om hvilke produkter jeg bruker til huden, og jeg har fått mye nytt siden den gang. Jeg er veldig opptatt av huden min, og har sikkert mer produkter enn gjennomsnittspersonen på badehyllen. Jeg er rimelig kresen, ettersom jeg har prøvd mye forskjellig. Det er utrolig viktig å bruke gode hudpleieprodukter. I kombinasjon med en sunn livsstil er det dette som holder huden din fin og forebygger rynker. De produktene jeg skriver om nå er de jeg bruker hver dag eller flere ganger i uken.

Babor HY-ÖL og Phytoactive Combination: Denne to stegs-rensen er basert på oljer som emulgerer i kontakt med vann. Først bruker jeg den gule, deretter den blå (tilpasset hudtype) og til slutt masserer jeg inn litt vann og skyller av. Rensen stripper ikke huden for fett i det hele tatt, den er veldig effektiv til å ta av sminke og bevarer fuktigheten i huden. Etter bruk får du en myk hud som ikke virker stram. HY-ÖLen kan kjøpes her og Phytoactive til forskjellige hudtyper kan kjøpes her.

Dermalogica Skin Resurfacing Cleanser (Anti-Aging): Denne rensen er litt røffere enn den over. Den inneholder et svært aktivt melkesyrekonsentrat som hjelper å gi huden en fin overflate ved å fjerne døde hudceller. Etter bare en gang med denne rensen får du en tydeligere glattere og renere hud. Den inneholder også antioksidanten E-vitamin, og rose flower olje som beroliger huden. Denne rensen gjør at andre produkter trekker dypere ned i huden etterpå. Det er viktig å bruke solfaktor etterpå, fordi huden blir ekstra ømfintlig etter melkesyrene. Hvis jeg bruker denne for ofte begynner huden min å flasse, så jeg bruker den kun om morgenen, cirka 4-5 ganger i uken. Kan kjøpes for 364,- her

Bliss Micro Magic: Denne har jeg tidligere lagd et innlegg om. Det er en mikrodermabrasjons-peeling som er litt sterkere enn vanlig peeling, men samtidig kjennes den veldig skånsom ut mot ansiktet. Den etterlater virkelig huden "ny", en får kjempeglatt og finpolert hud av den. Passer fint hvis en skal bruke serum og masker etterpå, da de trekker dypere ned i huden. Selges i hudpleiesalonger.

Dermalogica Multivitamin Thermafoliant (anti-aging): Denne peelingen er også veldig god, men litt mer kraftig mot huden, ettersom den er i Anti Age serien til Dermalogica. Eldre hud trenger grovere peeling for å sette i gang prosessene og få bort døde hudceller, så hvis du har hypersensitiv hud så er ikke denne noe for deg. Jeg liker den veldig godt til min hud, den blir varm når du masserer den på og er fort gjort å bruke. Bare masser den på i en til to minutter, deretter skyll av med varmt vann. Huden blir etterpå mer fuktig og jevn. Skrubben kan kjøpes her.

Emma S. Ageless Oxygen Mask: Skummasken fra Emma S. er en herlig opplevelse, og denne har blitt skrevet om i en del ukeblader. Den stimulerer hudens cellefornyelse gjennom å transportere oksygen til hudcellene. Du legger litt av masken på ansiktet, og etter noen sekunder så vokser skummet og det kjennes veldig stimulerende ut på huden. Etter noen minutter skyller du masken av med varmt vann, og huden føles fyldig, herlig og med økt elastisitet. Kan kjøpes her.

Miriam Quvedo Renewal Overnight Mask: Denne nattmasken er en kremet gelmaske som er designet for å få sliten og stresset hud til å slappe av. Masken blir lett kald etter påføring, og frisker opp huden i løpet av natten ved hjelp av unike aktive ingredienser som drageblod og sekret av Helix Aspersa Müller (snegle), med regenererende og beskyttende egenskaper. Den inneholder også Cell-Detox Booster som forsterker avgiftningen av cellene i huden. I tillegg er den basert på termisk vann som gir mange nødvendige næringsstoffer for å få en strålende, fornyet hud. Huden min er skikkelig frisk etter bruk, og av og til bruker jeg den også utenom nettene etter behov. En skikkelig energi-boost for huden! Miriam Quevedo er ganske nytt i Norge, så det selges på noen utvalgte frisør- og skjønnhetssalonger. Frisørsalongen Siste Mohikaner i Oslo sender MQ-produkter over hele landet, så du kan ringe dem på tlf 22565805 for å bestille produkter eller få oversikt over andre forhandlere.

Matis Hyaluronic Performance: Denne masken passer alle hudtyper, fordi den inneholder hyaluronsyre, noe alle har og som holder 1000 ganger sin egen vekt i vann. Men spesielt fin er den til noen i 20-30 årene og oppover, ettersom den "plumper" huden, huden blir altså mer fyldig og tørrhetsrynker forsvinner etter 10 minutter med denne på ansiktet. Perfekt hvis du føler at du virkelig trenger å gi huden et boost. Jeg har skrevet et mer inngående innlegg om denne her. Masken kan kjøpes her.

REN Radiance Renewal Mask: Denne masken inneholder glykolsyre som har en peelingeffekt, og den har konsistens som minner om honning. Masken er laget for å fornye hudfargen, redusere synligheten av fine linjer og forbedre hudens tone. Den fjerner døde hudceller, lysner huden og bekjemper hudormer og urenheter. En kjenner at ansiktet blir litt varmt etter påføring, og prikker litt, men det er bare herlig. Etter at den har virket i 10 minutter så skyller en den av med varmt vann, og huden får en fin glød og masse fuktighet. Akkurat nå er det -20% på masken, og du kan kjøpe den her.

Idealia Life Serum fra Vichy: Dette serumet gjør huden silkemyk og tilfører både fuktighet og fett. Huden føles helt "ny" ut etter påføring. Den passer fint til både dag og natt. Jeg har skrevet mer detaljert om denne i et eget innlegg her

Decleor Aromessence Solaire Tan Activator (100% naturlig): Dette serumet bruker jeg for å forberede huden i ansiktet på sol, og begynner å bruke noen uker før jeg skal ut i solen. Det er en olje som er laget for å øke hudens motstandsdyktighet mot UV-stråler, og bidrar til å hindre hudaldring og fremme en langvarig og jevn brunfarge. Serumet påføres ansiktet før solbeskyttelse. Serumet blir umiddelbart absorbert etter påføringen, uten å etterlate masse olje på overflaten. I ♥ this one! 

REN Radiance Perfection Serum: Dette multiaktive serumet fra REN etterlater huden mer strålende, fyldig og sunn. Den inneholder blant annet hyaluronsyre, vitamin C og glykogen. Regelmessig bruk kan bidra til å redusere fremkomsten av solskadet hud og hyperpigmentering. Den gir ikke optimalt med fett til huden, så den alene gjør at huden min ikke får nok fuktighet. Men likevel liker jeg serumet, den gjør huden fin på overflaten og jobber i dybden. Passer fint til en ung, normal hud. Serumet kan kjøpes her.

Matis Perfecting Eye-Contour Patch: Disse patchesene er geniale til dagen derpå, eller bare når du er sliten, da de omtrent fjerner alle tegn til sliten hud rundt øynene. De reduserer poser og mørke ringer under øynene, tilfører fuktighet, stimulerer de små blodårene under øynene og roer ned huden. Du plasserer bare en lapp på ren hud under øynene, masserer lett slik at huden absorberer produktet, og så lar du det ligge sånn i 10-15 minutter. Voila! Du får kjøpt dem her.

Vitality by Matis Roll'on Energ'eyes: Denne er også perfekt etter en festkveld, men jeg bruker den hver dag for å friske opp huden under øynene, motvirke mørke ringer og tilføre fuktighet for å forhindre rynker. De tre kulene ved applikatoren gir en tonet minimassasje som sammen med produktet hjelper til å øke mikrosirkulasjonen på den sensitive huden rundt øynene. Kremen absorberes veldig lett. Du får kjøpt den her.

Revale Natural Defense SPF 25: Denne dagkremen er mer enn en solkrem alene, den hjelper også å gi beskyttelse mot frie radikaler og jevner ut hudfargen mens den skjuler urenheter med en farget, matt finish. Den inneholder Coffee Berry, som er en av de sterkeste antioksidantene som finnes. Fordi den har litt farge i seg, så minner den litt om en BB cream. Den er en drøm å smøre på ansiktet, og gir veldig mye til huden. 

BareMinerals Faux Tan Face: Jeg bruker aldri solarium, så jeg er avhengig av selvbruninger i alle slags former, også til ansiktet. Men til ansiktet er det alltid mye vanskeligere å finne en god en enn til kroppen. De skal ikke tette porer, de skal gi nok fuktighet osv. Og det gjør faktisk Faux Tan. Det er faktisk den beste jeg har brukt til nå. Den har litt grønt i seg som gjør at fargen ikke blir så oransje, og den gir ganske godt med farge. Den gir en fin bronsefarge som gradvis utvikler seg til en naturlig brunfarge. Et mineral kompleks arbeider for å forlenge effekten, mens planteekstrakter bidrar til å låse i fuktighet uten å tette porene. Den inneholder verken parabener, sulfater eller ftalater. Denne er det -25% på nå og du får kjøpt den for kun 216,- her.

Emma S. Ageless Day Cream SPF 15: Dagkremen fra Emma S. overrasket meg veldig positivt. I tillegg til at den har SPF 15 og beskytter mot UVA og UVB, er den lett og gjør huden silkemyk etter påføring. Denne er rimelig perfekt for en kombinasjonshud/tørr hud. Selges på Kicks.

Decleor Aroma Sun Expert SPF 30: Antirynke krem til ansiktet med solfaktor som beskytter mot UVA og UVB. Solfaktor må en bruke året rundt, uavhengig om det er sol eller ikke. Derfor er det viktig å ha det integrert i for eksempel en dagkrem. Men hvis en virkelig skal legge seg ned å sole seg, så er det ofte bedre med en ren solkrem som er beregnet på ansiktet. Decleor sin er veldig lett og gjør huden fin, samtidig som den har 30 i solfaktor. Kremen gir deg en jevnere og raskere brunfarge. Trekker veldig fort ned i huden og gjør huden myk og god. Selges i hudpleiesalonger.

Miriam Quevedo A-Helix Advanced Renewal BB cream (SPF 30): BB creamen fra MQ har blitt en stor favoritt. Den er virkelig bra for huden, tetter ikke porer og gir et kjempefint, naturlig resultat. Den er perfekt å bruke hvis du skal ut i solen og ikke har lyst å kleise på masse foundation, men likevel har lyst på litt dekkevne og solbeskyttelse. Den er beriket med granateple ekstrakt og vitamin E som er gode antioksidanter, og hyaluronsyre med svært fuktighetsgivende egenskaper. I likhet med MQ-nattmasken inneholder den sekret av drageblod og Helix Aspersa Myller (snegleekstrakt). Den inneholder også antibiotika peptider som er naturlig og som beskytter huden mot miljøfaktorer. Ta kontakt med Siste Mohikaner for bestilling eller for andre forhandlere på tlf 22565805.


Dermalogica Skin Smoothing Cream: Siden Skin Smoothing cream ikke har solfaktor, så påfører jeg denne før jeg legger meg. Den gjør huden veldig myk, gir en god balanse mellom fuktighet og fett og passer veldig godt til en kombinasjonshud. 

Miriam Quevedo Renewal Overnight Mask: Som nevnt tidligere i "masks".


Bruker dere noen av de samme produktene? :)

Inneholder reklamelenker

Veet Easy Wax // Bli med og test du også!

Veet har kommet med en ny voks som er så og si helt like som de som finnes i salong - nemlig en roll on versjon. Veet Easy Wax er designet for å gi samme vokseresultat hjemme som i salong. Den er spesielt utformet med naturlig bivoks som passer alle hudtyper, inkludert sensitive. Den fjerner hår ned til 2 mm, og huden holder seg glatt i opptil fire uker.Du putter bare en pakke med voks oppi applikatoren, setter på lokket og plugger den i veggen. Etter 20 minutter er voksen perfekt temperatur og klar til å brukes på huden. 

Det du gjør er å rulle rolleren nedover leggen for eksempel, med hårets retning. Deretter legger du på strips og river den av mot hårets retning. Roll-on'en gjør at du får perfekt mengde voks på, og du trenger ikke å bekymre deg for å brenne deg på voksen.

Nå kan dere lesere også teste deres helt eget Easy Wax Electrical Roll-On Kit!

Jeg deler i samarbeid med Veet ut Easy Wax Kit til 10 heldige lesere ♥ Det eneste kriteriet for å bli med i testpanelet er å ta bilder o.l. av produktene/testingen samt deres erfaring med produktet og sende dette til meg på epost. Du må gjerne ta med noen venninner som kan teste det sammen med deg, hvis du ønsker det:) Innen uke 24/25 må jeg ha fått tilbakemeldingene, og i uke 28 vil jeg legge ut min vurdering av produktet i tillegg til deres, og legge ut noen av deres bilder i en kollasj her på bloggen ♥ Blir ikke det litt morsomt? :)

For å delta legger du bare igjen en kommentar i kommentarfeltet under med navn og epostadresse :) Konkurransen varer en uke og de utvalgte vil bli kontaktet på epost.

Testpanelet er blitt trukket og konkurransen er over!

Innlegg i samarbeid med Veet

Hudpleietips: Micro Magic

Jeg har oppdaget en ny peeling som fungerer som en mild "hjemme-mikrodermabrasjon" - Micro Magic fra Bliss. Mikrodermabrasjon er en behandling du kan få utført i hudpleiesalonger, og det er en ansiktsbehandling som ved hjelp av små, grove korn effektivt tar bort det øverste laget av overhuden (hornlaget) og dermed hjelper produkter å trekke dypere ned i huden. Når du påfører kremer og så videre på huden din, går noe av fuktigheten gjennom hornlaget, men ikke alt. Du vil derfor få mer effekt av ansiktsproduktene dine etter en slik behandling.

Bliss er et spamerke, og har laget Micro Magic som gir en god eksfoliering hjemme, samtidig som den er skånsom mot huden. Produktet er annerledes enn de andre skrubbene jeg har, Micro Magic er mye mer kremet og har mye mindre korn (du kan nesten ikke se dem), men likevel kjenner du at den jobber godt med huden. Det føles nesten som mange små sandkorn skrubbes mot huden samtidig, men likevel gjør det ikke vondt, bare en masserer det forsiktig inn i huden.

Den etterlater huden kjempeglatt og polert, og du kjenner mye mindre ujevnheter. Etterpå er det en drøm å legge masker og serum, fordi de absorberes mye bedre av huden.

Det er faktisk tilbud på Micro Magic nå på houseofbeauty.no, da får du den for 399,- i stedetfor 499,- :)

Herlig bringebærserie fra Body Shop

 photo thebodyshopearly-harvestraspberry1of1-2_zps725a5799.jpg

Sweeeeet berry! Early-harvest Raspberry Special Edition må være beste serien fra Body Shop e.v.e.r. Iallefall den som lukter best. Noen av nittitalls-kidsa husker kanskje bringebærisen som solgtes før? Raspberry Body Butteret lukter akkurat sånn♥ Jeg har aldri hatt sånn trang til å smøre på meg noe i mitt liv. Jeg vet ikke om jeg vil påføre det eller spise det. Så hvorfor er det kalt "early-harvest"? Vel disse "tidlig høstede" bringebærene er plukket ut for å bevare sine 'skin-boosting' antioksidanter.

 photo thebodyshopearly-harvestraspberry1_zps955bfe41.jpg

Kroppsskrubben både ser ut som og lukter som et bringebærsyltetøy. Den kan desverre ikke spises, men det ser nesten sånn ut. Når du masserer den inn i huden føles det ut som om du smører deg inn med syltetøy! Formelen inneholder en del sukkerkrystaller som skånsomt eksfolierer huden, i tillegg til frø som fjerner døde hudceller. Det er ikke en grov skrubb, men en mild skrubb som passer til hverdagsbruk. Den etterlater huden myk og fuktig.

 photo thebodyshopearly-harvestraspberry1of1-4_zps25044914.jpg

Body Butter fra Body Shop er min go-to når huden virkelig trenger et fuktighetsboost. Jeg bruker det ofte på leggene når de er tørre etter barbering, eller på hele kroppen etter at jeg har kommet ut fra dusjen. Det holder som regel på fuktigheten helt til neste dag. Early-harvest Raspberry body butter lukter supergodt i tillegg til at fuktigheten varer opptil 24 timer. 

Jeg oppfordrer dere til å gå å LUKTE på denne serien!

Follow on Bloglovin

Disse produktene ble vennlig sponset av The Body Shop

Ideal skin serum

 photo vichyidealialifeserum1of1_zpsad5842dd.jpg

Jeg anbefaler aldri hudpleieprodukter med mindre jeg virkelig kan stå inne for dem, fordi jeg tar det seriøst som hudpleier. Vichy har vært et merke jeg egentlig aldri har brukt, fordi jeg har vært skeptisk til mye av hudpleien som selges på apoteket. Ikke fordi produktene nødvendigvis er dårlige, bare at de muligens ikke er gode nok. Jeg bruker sjelden noe annet enn salongprodukter, for det vet jeg at som oftest lever opp til forventningene. Men når jeg først finner et produkt som er bra og som ikke koster skjorta (okei, den koster litt, da) så må jeg bare tipse dere.

 photo vichyidealialifeserum1_zps226c67ff.jpg

Jeg hadde en liten prøve av Vichy Idéalia Life Serum som jeg tok med meg til Stockholm i helgen, for å slippe å drasse på så mye skjønnhetsprodukter. Jeg ble virkelig blown away av effekten av denne. Den ga huden så mye fuktighet og glød. Jeg kunne ikke fornekte virkningen av den, selv om jeg ikke forventet noe i nærheten av dette. Jeg prakket på kjæresten min resten av prøven, og resultatet ble like bra på ham.

Vichy Life serum passer til alle hudtyper, inkludert sensitive. Jeg vil absolutt si det er et anti age-serum, men likevel ikke noe jeg får utbrudd av. Blir det for mye fett og oljer så får jeg fort utbrudd, men denne har en fin balanse av fett og fuktighet. Jeg er så glad for å få full størrelse i hus, denne kommer til å bli brukt flittig dag og natt under ansiktskremen! 

Serumet er ikke superbillig, men heller ikke så dyrt som salongprodukter, selv om det etter min mening kvalifiserer seg som et salongprodukt. Det koster 449,- for 30 ml. Det som derimot veier opp er at en trenger veldig lite av gangen, for serumet er veldig drøyt. Gå på Vitusapotek eller noe og hent en prøve hvis du er i tvil, jeg garanterer nesten at du kommer til å elske det ♥

Nyhet: Tone Lise hudpleie
TL står jo som kjent for Tone Lise, aka Tone Lise Akademiet som utdanner folk innen negler og makeup her i Oslo. TL har blant annet hatt en neglelakkserie ute i noen år nå, og for kort tid siden lanserte Tone Lise en hudpleieserie basert på mineraler fra Dødehavet. Jeg ble tilsendt et basic kit i forbindelse med det, og nå har jeg prøvd ut alle tre produktene i noen uker. Jeg skal innrømme at jeg hadde ikke så høye forventinger til produktene, men jeg var nysgjerrig på å teste dem.

 • Produktene inneholder ingen kunstig parfyme
 • kunstig fargestoffer og parabener
 • De er heller ikke testet på dyr


Rensemelk er noe jeg sjeldent bruker, jeg tror jeg har dårlige minner fra Niveas som du finner i dagligvarebutikkene, og som absolutt ikke gjorde noe for huden min. Men TL sin kjentes selvfølgelig helt annerledes ut. Den var ganske kompakt som en krem, og kjentes herlig ut på huden. Den var veldig ålreit å ta av sminke med, og noe av det som faktisk er litt digg er at du kan bare bruke fuktige bomullspads til å ta av rensemelken etterpå. Dette er ganske gunstig om en har vippeextensions, eller av annen grunn ikke vil få vann i ansiktet. Rensemelken etterlater deg fuktig i huden, så jeg skjønner at den er merket Age Defying.

Etterpå sprayer jeg toneren på en bomullspad og stryker den over ansiktet for å få med alle restene av smuss og makeup. Toneren kjennes veldig herlig ut, og lukter godt men veldig diskret. Den balanserer pH-verdien i huden, noe som gjør det enklere for huden å holde på fuktigheten. 

Etter Clean og Fresh er brukt, går jeg videre til Day & Night Age defying cream. Den kan som sagt brukes natt og dag, og har en overraskende lett konsistens. Lettheten i kremen passer egentlig perfekt for min hud som er tørr kombinert, for den er ikke så rik at jeg får kviser, men likevel får jeg en del fuktighet. Denne kremen vil jeg si passer godt for unge folk som vil bekjempe aldringstegn. 

Jeg var av en eller annen grunn sikker på at jeg skulle få utbrudd av denne serien, kanskje på grunn av rensemelken. Men det som skjedde var helt motsatt. Jeg får omtrent ingen kviser når jeg bruker denne serien, noe som er herlig. 

Til tross for at serien scorer høyt, så er det ikke min største favoritt. Jeg føler ikke den er helt på nivå med de største salongmerkene, men fortsatt god, og får veldig pluss for at den gir fuktighet samtidig som den holder kvisene borte. Jeg gir den 4 av 5 kyss.

TL mineral complex skal selges i helsekostbutikker, parfymerier, hudpleieklinikker og neglsalonger. Du finner dem også i webshopen til Tone Lise her.

Hudpleieanbefaling: Varmende peelingJeg ville bare fortelle dere litt om peelingen jeg har brukt den siste måneden, Multivitamin Thermafoliant fra Dermalogica. Jeg er ikke alltid så fan av peelinger som jeg må stå å vente femten minutter på å skylle av igjen mens jeg står i dusjen. Det er selvfølgelig mange gode skrubber som er sånn, men det er digg å ha en som går raskt å bruke hvis du har dårlig tid. Denne fra Dermalogica er både effektiv, enkel og rask å ta av og på. Du bare masserer den inn på tørr, renset hud i cirka to minutter, og skyller deretter av med varmt vann. Den er veldig finkornet og god, og blir varm når du masserer den inn i huden, noe som er herlig! Multivitamin Thermafoliant er både en fysisk og kjemisk eksfoliering. 

Fysisk eksfoliering er når du bruker friksjon kombinert med korn eller partikler til å peele huden. Kjemisk eksfoliering glatter ut huden ved å løse opp "limet" som ligger mellom cellene for å holde dem sammen på hudoverflaten. Eksempler på kjemiske eksfolieringer er salisylsyre, melkesyre, retinol og enzymer. Kjemisk eksfoliering virker uten at du må fysisk skrubbe. 

Jeg bruker denne fordi jeg får en veldig glatt og jevn overflate på huden etter bare en gangs bruk. I tillegg gjør den at aktive ingredienser trekker dypere ned i huden etterpå, noe som forebygger aldring av huden. Den er litt dyr (veil. pris 790,-), men det trengs veldig lite til hver gang så den varer lenge. Jeg bruker den cirka to ganger i uken.

Obs! En bør være forsiktig med å bruke denne om en går på foreskrevet aknemedisiner, har veldig sensitiv hud, går på sterke A-vitaminsyreprodukter eller om huden er solbrent eller irritert. 

Tilbud på en av mine favorittkremer

Sponsede produkterAkkurat nå har Dermalogica tilbud på en av favorittkremene mine, Skin Smoothing Cream sammen med precleanse og Special Cleansing Gel. Skin Smoothing Cream passer perfekt til en kombinert/tørr hud, ettersom den ikke inneholder så mye fett at den gir utbrudd, iallefall i mitt tilfelle. Det var en av de første produktene fra Dermalogica jeg prøvde, som sammen med Special Cleansing Gel gjorde at jeg ble kvitt mye av kvisene som alltid dukket opp. Special Cleansing Gel er en såpefri skummende gel, som er lagd for å fjerne mest mulig urenheter og overflødig olje uten å tørke ut huden. Precleansen minner om Babors HY-ÖL, en olje som emulgeres sammen med vann. Den gjør at sminken går utrolig lett av, inkludert øyesminken.

1. Du begynner med å bruke PreCleanse, masser oljen ut i ansiktet, bruk deretter litt vann og masser oppå og skyll av. 2. Deretter går du over til Special Cleansing Gel som du skummer lett i ansiktet med fuktige hender. Skyll av med varmt vann. 3. Avslutt med Skin Smoothing Cream.

 

Akkurat nå får du hele settet til prisen av Skin Smoothing kremen som koster 630,-. Kremen er på 100 ml og varer lenge!

Hudpleietips: Supergod ansiktsrens

Jeg kan ikke ha en blogg og unngå å skrive om en av de beste ansiktsrensene ever. Jeg er stor fan av Babor-hudpleieprodukter fordi de holder så høy kvalitet, men denne to stegs-rensen er nok en av mine største favoritter, ved siden av ampullene. Første steget er HY-ÖL, en hydrofil renseolje for alle hudtyper, med rene naturlig oljer fra soya, sesam, peanøtter og Quillja-ekstrakt. Andre steget er Phytoactive, som fjerner både olje- og vannløselige forurensinger på en grundig og skånsom måte. Det finnes 4 typer Phytoactive, og du velger etter hvilken hudtype du har. Jeg har for eksempel kombinert hud, derfor bruker jeg Phytoactive Combination.


1. Du begynner med å påføre 3-4 pump av HY-ÖLen på tørr hud. Masser den godt inn i ansiktet. 2. Jevn over med 2 pump Phytoactive. 3. Masser til slutt med fuktige fingertupper, til det dannes en melkeaktig konsistens. Skyll av med masse kaldt vann.

Det som er det største plusset med Babor-rensen, er at den tørker virkelig ikke huden ut i det hele tatt, den gjør vel nesten det motsatte. Jeg er veldig opptatt av å ikke tørke ut huden for å forebygge rynker, derfor setter jeg veldig stor pris på dette. Ofte kan en føle seg stram i huden etter at en har renset, men med denne får en ganske fuktig hud etterpå. Såpe tørker jo generelt ut huden, men Babors løsning fungerer ikke på samme måte.

Prisen er kanskje litt stiv for noen, men når du først har prøvd den så tror jeg du vil mene at den er verdt det. Veil. pris for HY-ÖL: 385,- Veil. pris for Phytoactive: 295,- Babor selges blant annet på RÅH og Beth's Beauty i Oslo.


5/5

Hudpleiefavoritt // fuktighetsspray fra Dermalogica

Antioxidant hydraimist er en fuktighetsspray fra Dermalogica AGE smart. Jeg prøvde denne for noen år siden, og merket umiddelbart hvor god den var. Nå har jeg ikke hatt den på sikkert to år, så det var utrolig herlig å få den på badehyllen igjen. Du kan spraye den på ren hud før du påfører krem for å gi ekstra fuktighet, eller oppå sminken for å friske opp huden i løpet av dagen. Hvis du føler deg tørr i ansiktet i løpet av dagen er denne perfekt, da den umiddelbart gir fuktighet og du får en flott glød i ansiktet. Den er også fin å bruke rett etter du har påført foundation og solpudder, for å få en mer naturlig glød i huden.

Antioxidant hydramist er en anti-aging fuktighetsspray, men om du har tørr hud og ikke sliter med utbrudd så passer den fint til deg uansett alder. Dette er en av mine favorittprodukter og kommer til å bli godt brukt fremover! Om du har en litt fetere eller sensitiv hud er Ultracalming Mist best for deg. Jeg har prøvd begge to, og begge er gode, men førstnevnte gir enda mer fuktighet. Du finner dem også i reisestørrelse, som er fine å ha i vesken her og her.

5/5

Den beste adventsgaven til huden din

Babors adventskalender har vært en favoritt hos meg i flere år, og noen år kjøper jeg flere, bare for å hamstre opp! Adventskalenderen består av ampuller for ansiktet med herlige pleie, og disse har blitt Babors varemerke. Jeg må nesten påstå at disse ampullene er noen av de beste som finnes. En ampull består av aktive ingredienser med forskjellige egenskaper, og det står i luken hva den spesifikke ampullen gjør for huden din hver dag. Fluiden i ampullen trekker dypt ned i huden, og du kjenner en umiddelbar fuktighet i huden. Huden min gløder altså ekstra hver advent! Du kan bruke det som en 24 dagers kur, eller hoppe over noen dager for å spare til senere, hvis du ikke har behov for det hver dag. Det er likevel lurt å bruke dem i den rekkefølgen de er i, for å først bygge opp fuktighet i huden din, og deretter gå videre på anti-aging osv.

Jeg var litt redd for å åpne disse ampullene før, for det er jo glass, men da jeg var på Baborkurs for lenge siden så lærte jeg hvordan en trygt og enkelt kan gjøre det.

Du finner frem et håndkle, og legger ampullen inn i håndkle som vist på bilde nr 1. Bruk så den andre hånden din til å holde rundt håndkle på den andre siden og brekk av ampullen nær det røde merket.

Når du har åpnet ampullen heller du halvparten ut i håndflaten og bruker hendene til å klappe det lett inn i huden. Når det er gjort, gjør du det samme med siste halvedel. Det er ikke noe lurt å spare på en halv ampull som er åpnet, ettersom de aktive ingrediensene vil fordampe og du ikke vil få den samme virkningen.

Pris: 595,- (verdi 1550,-)

Jeg har ikke en fullstendig liste over forhandlere nå, men du får tak i Babor i enkelte hudpleiesalonger. I Oslo selger de det for eksempel hos Beth's Beauty og RÅH. De blir forresten fort utsolgt, så det gjelder å være rask! :)

Omtale: Decléor Aroma Night

Decléor Aroma Night er en plantearomatisk balsam som skal balansere huden om natten. Om natten endrer den biologiske rytmen seg, og det er det denne balmen er basert på. Den er 100% naturlig, og hjelper å rense og balansere huden om natten, i tillegg til at den mykgjør og lysner huden. Den kan også roe ned irritert hud og solbrenthet.

Ingredienser: Basil Essential Oil, Neroli, Camomile, Tonka Bean Resinoid Essential Oils and Avocado and Hazelnut Plant Oils. Ingen konserveringsmidler eller kunstige farger.

Passer for: Alle hudtyper.

Hvordan anvende: Ta en liten mengde av balmen i hendene og varm den opp mellom håndflatene. Påfør den med lette bevegelser i ansiktet. Påføres om kvelden.

Omtale:

Jeg kan innrømme at første gangen jeg prøvde den var det litt rart på grunn av konsistensen. Det virket feil å ta på en så fet balm i ansiktet, særlig for meg som får utbrudd av for fete produkter, men jeg forstod raskt at jeg hadde dømt produktet litt for tidlig. Når en varmer balmen opp i hendene blir den lett å jobbe med, og den er herlig å smøre ut. Den lukter veldig mye på grunn av de naturlige planteingrediensene - noe som er typisk for Decléor - men personlig liker jeg duften veldig godt, og føler den har en slags avslappende virkning.

Når jeg våkner dagen etterpå har jeg kjempefuktig og glødende hud. I tillegg ser selve hudfargen mye jevnere og finere ut. Huden blir rett og slett fantastisk god av denne balmen, og jeg får heller ikke utbrudd av den. Dette er et produkt som er perfekt når jeg har underskudd av fuktighet, eller rett og slett bare vil unne huden min litt ekstra. Jeg føler den "reparerer" huden. Dette er en av mine absolutte favorittprodukter, og jeg kommer lett til å kjøpe en ny når jeg går tom. Den er litt stiv i prisen, men den er også veldig drøy i bruk, så jeg synes den er verdt pengene. Anbefales uten tvil!

Selges i autoriserte hudpleiesalonger som fører Decléor. Veil. pris for 15 ml 499,- og 30 ml: 769,-

 

5/5

Matis Home Spa


Matispa er en spaserie fra Matis basert på fargeterapi. Hver farge har sin egen vibrasjonsfrekvens og energi som gir forsjellige effekter. Varme farger virker stimulerende og kalde farger virker beroligende. Frekvensen tas opp i hjernen via netthinnen og aktiverer eller styrker de prosessene som bidrar til å gi ønsket behandlingsresultat. Jeg har testet den gule serien, altså DETOX.

De 4 fargene i Matispa:

Det er tre forskjellige kroppsskrubber i Matispa: 1, 2 og 3. Jeg har testet 2, som er en medium grov peeling med pulverisert rav. Den var annerledes enn andre kroppsskrubber jeg har prøvd. Den var skikkelig god å skrubbe inn, og etterlot en hinne av fuktighet/fett etterpå. Nesten som om en ikke trengte å bruke fuktighetskrem etterpå. Huden ble kjempemyk og god.

Etter at jeg hadde skrubbet kroppen i dusjen, tørket jeg meg og tok på Matispa Dry Oil til venstre på bildet. Det er en olje som blir tørr og matt med en gang du smører den på kroppen. Den gir masse fuktighet, men du kan kle på deg ganske raskt etterpå. Fikk kjempemyk hud av den, og den lukter helt sykt digg. Den er veldig fin å kombinere med peelingen hvis du skal ut på byen og vil ha finest mulig ben, samt lukte fantastisk :) En kan også bruke den i ansiktet og i håret! 

Etter å ha gjort disse stegene med oljer og dufter, så følte jeg at jeg hadde vært på spa.

Sprayen til høyre er Matispa Polysensory Active Oil, som inneholder både aktive oljer og aktive ingredienser for utrensende effekter. Kjæresten min masserte meg med denne her om dagen, og det var kjempebehagelig. Det er en veldig anvendelig massasjeolje, for den gjør at hendene sklir lett uten at det blir for mye olje. Lukter også veldig godt.

VELVÆRE er ordet som beskriver dette best. Skjønnhet handler ikke bare om å klæsje på seg overflatiske ting som sminke, det handler om å gi næring og pleie til huden og kroppen. Hvis du ikke pleier å gjøre dette, så skal jeg love deg du vil føle deg bedre etterpå.

Matispa fåes kjøpt i autoriserte hudpleiesalonger som selger Matisprodukter.

Ny hyaluronsyre-maske fra Matis


Réponse Corrective er en spesialserie fra Matis som hevder å gi umiddelbare og langtidsvirkende effekter på mimiske linjer og rynker.  

Matis Hyaluronic Performance mask inneholder ren Hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et molekyl som naturlig finnes i huden og som kan holde 1000 ganger sin egen vekt i vann. Mengden hyaluronsyre i huden minsker med årene, derfor er det gunstig å få tilført dette. Kjente fillere som inneholder hyaluronsyre er for eksempel Juvederm og Restylane.

Serien inneholder ingredienser med tre hovedfunksjoner:

 • Minske muskelsammentrekninger og mimiske linjer etter kun 15 minutter ved hjelp av en innovativ ingrediens som er unik for Matis
 • Fylle ut rynker umiddelbart ved hjelp av mikrokapsler av hyaluronsyre
 • Glatte ut eksisterende rynker og øke hudens fuktighet ved å stimulere hudens egen celleproduksjon av kollagen og hyaluronsyre.

Hudtype: Passer alle hudtyper, men best for å forebygge tidlig aldring.

Min omtale:

Jeg renset huden som vanlig om morgenen, og tørket godt av slik at den ble tørr. Deretter la jeg et godt lag med gelmasken på ansiktet og halsen, og unngikk øyekonturen slik som det står på pakken. Jeg kjente nesten umiddelbart etter påføring at den var annerledes enn andre gelmasker jeg har prøvd. Som regel har gelmasker ikke gitt nok fuktighet synes jeg, så jeg hadde ikke større forventninger til denne. Den ga umiddelbart mye fukt til huden og den tørket ikke inn slik andre gelmasker jeg har prøvd har gjort.

Etter 15 minutter lå det fortsatt et godt og fuktig lag på huden. Etter litt over 15 minutter skylte jeg den av med lunkent vann og jeg lurte på om jeg hadde hatt den på lenge nok, for jeg kjente fortsatt den fuktige gelen som ikke helt forlot ansiktet med en gang. Den gikk likevel lett av og etter å ha skylt ansiktet og halsen tørket jeg meg godt med håndkle. Huden kjentes litt stram ut når den var tørr, så jeg prøvde å smile alt jeg kunne siden den påstod å gi umiddelbar virkning på mimiske rynker og linjer. Jeg har jo ikke så mye rynker, men jeg har noen mimiske linjer som var så godt som forsvunnet etterpå, til og med når jeg smilte alt jeg kunne. Dette skjer som regel kun hvis jeg er veldig hoven og har mye vann i kroppen, men det hadde jeg ikke nå. Derfor vil jeg si at den "plumper" huden, noe som fører til at huden blir finere og linjene forsvinner på bare 15 minutter. Det eneste negative var at huden ikke kjentes så fuktig ut som jeg forventet når jeg tok av masken. Men det er en av de beste gelmaskene jeg har prøvd, og den hjalp definitivt på fine rynker og linjer. Kjempefin maske hvis du skal ut på byen eller noe viktig og vil se fresh og rynkefri ut :) Da gjenstår det bare å se hvordan langtidsvirkningen blir, noe jeg kan komme tilbake til. Den skal brukes 1-2 ganger i uken.

Pris: ca. 500,- Fåes kjøpt i autoriserte hudpleiesalonger og spa som selger Matis. 

Mine redninger mot tørre vinterlepper

Om vinteren er det mye tørrere luft og huden blir generelt mye tørre. Ofte merker en det veldig på leppene, noe jeg har gjort i det siste. Da må jeg bare å begynne å pleie dem med mine favorittprodukter. Min absolutte favoritt leppepomade er The Balm fra glominerals. Jeg bare elsker den! Den smører ikke leppene med bare fett, den gir genuin fuktighet. Ofte havner en i en dårlig sirkel hvis en bruker dårlige leppepomader - en blir tørr på leppene av å bruke dem, og da må en bare fortsette å påføre. Dette slipper jeg med glominerals The Balm. I tillegg er den HUGE, så det er mye vanskeligere å tulle den bort. Den finnes i herlig kirsebær eller mint.

Skrubb er en absolutt must-have for tørre lepper! Jeg har brukt denne fra Everyday Minerals en stund, og er veldig fornøyd med den. Det viktigste er at du bruker en som er beregnet på lepper, på grunn av den tynne huden på leppene. Hvis du ikke har en leppeskrubb kan du påføre vaselin eller en god leppepomade og skrubbe leppene med en fuktig og myk tannbørste. Dette gjør underverker også! Når du skrubber vekk døde hudceller og flak fra leppene, blir de jevnere og huden fornyer seg. Etter jeg har skrubbet og tørket av leppene, påfører jeg leppepomaden min.

Repair Balm fra Nilens Jord er en fin, fet krem basert på Sheabutter som kan brukes til det meste av tørr og irritert hud. Denne er fin å bruke som kuldekrem til leppene, om det er mange minusgrader ute og du trenger mye fett i kremen for å beskytte leppene.

Smask!

Herligheter fra Body Shop

I dag har jeg skrubbet huden min og pleiet den med body butteret fra The Body Shop. Det er herlig å av og til gi kroppen litt ekstra og denne kremen gir alltid utrolig mye fuktighet. En får en finere og mykere overflate på huden av å skrubbe og ta på krem, noe som føles bra.

Et annet produkt fra Body Shop som jeg bruker nesten hver dag i ansiktet er Nutriganics Drops of Youth. Dette serumet inneholder ingredienser med minst 98% naturlig opphav. Serumet gir godt med fukt og forsterker fornyelsesprosessen i huden. Serumet passer til alle utenom de med veldig tørr hud. Jeg er sikkert ikke alene om å kjenne at huden har blitt litt tørrere på grunn av kulden. Luften blir tørrere inne når vi har varmeovner på, og luftfuktigheten ute er lavere. Husk å ta deg tid til å pleie huden din ♥Testing av Nilens Jord hudpleieprodukter

Nilens Jord er et dansk merke som har sminke og hudpleie til priser som er litt lavere enn salongprodukter. Merket er ikke særlig kjent i Norge, men er en av de best selgende skjønnhetsmerkene i Danmark. Jeg har fått testet noen kremer og tenkte å skrive litt om hva jeg synes om dem.

Face Cream Vitamin Complex er en ganske rik krem, og inneholder mange viktige vitaminer, som C, E og F-vitaminer. Den inneholder også aprikoskjerneolje og mandelolje, noe som gjør at det er en litt fet krem. Jeg tenker at denne passer best for de som har tørr eller eldre hud. Kremen er helt hvit og lett egentlig, helt til jeg smører den ut på huden og merker at den er ganske fet. Den er iallefall fetere enn andre kremer jeg har på baderommet, men jeg mislikte den ikke av den grunn. Jeg kommer nok til å bruke denne mest på natten, og den vil også funke godt som en lett kuldekrem om vinteren. Når jeg kjenner kremen på ansiktet så klarer jeg ikke å la være å tenke på at dette er en typisk krem mamma ville likt! ;)


Repair Balm minner meg litt om Elizabeth Ardens 8 hour cream, den kan brukes til alt mulig fra neglebånd til lepper. Den er oljebasert, altså veldig fet, og er fin å bruke på steder hvor huden trenger litt ekstra pleie. Den inneholder sheabutter og andre oljer som har pleiende egenskaper, og er bra å bruke på tørr og irritert hud. Jeg kommer nok ikke til å bruke den i ansiktet, men den er veldig fin til neglebånd, lepper og ekstra tørre steder på kroppen.

Nilens Jord fåes i utvalgte forhandlere i landet.Follow on Bloglovin

Tips mot kviser


Mange har kviser når de er unge og i tenårene, mens andre får utbrudd når de blir eldre. Selv har jeg opplevd irriterende utbrudd fra jeg var tenåring til jeg ble voksen, men har nå klart å få bukt med det. Ofte har det med hormoner å gjøre, men du kan gjøre noen tiltak for å unngå eller redusere utbruddene.

Vær påpasselig med sminken du bruker

Foundationen du bruker på ansiktet hver dag har mye å si. Bruker du en foundation med silikon, mineralolje og for mye fett kan du ende opp med å tette porene. Det er også viktig å unngå parfyme og alkohol i produktene. Mange opplever å få kviser og store porer av Bismuth Oxychloride, som er et mineral som brukes i mange kjente mineralfoundations. Eksempel på fire mineralprodukter som ikke inneholder Bismuth er glominerals flytende foundation, Everyday Minerals, Tikei mineralpudder og Fairytale minerals.Spis riktig og vær aktiv

Sukker kan gi kviser, mens andre matvarer kan motvirke dem. Du kan for eksempel spise kjøtt, fet fisk, korn, poteter, egg, bær, frukt og grønnsaker - som inneholder sink og A-vitaminer. Det er viktig at en holder seg unna sukker og ferdigmat. Sukker fører faktisk til at kroppen produserer indirekte mer testosteron, og testosteron er det som trigger kviseproduksjonen. Utenom kosthold er det viktig å være aktiv, trene eller gå turer for at huden skal få god blodsirkulasjon.

Finn hudpleieprodukter tilpasset din hud

Har du betent akne, bør du ikke bruke en grov peeling på huden din. Dette vil bare irritere huden mer, og du vil ikke få et godt resultat. Det peste er å bruke en enzympeeling som ligger på huden og eksfolierer uten at du må skrubbe fysisk. Fruktsyreprodukter kan være effektivt på hud med utbrudd, ettersom de eksfolierer og renser huden innvendig. Ofte kommer de underliggende kvisene til overflaten i begynnelsen, og dermed blir det verre før det blir bedre. En bør ikke overdrive produktbruken om en sliter med akne - keep it simple! Generelt bør du bruke en krem med mest vann og lite fett i om du har fet hud, eller en gel eller lotion. Ofte er en uren hud fuktfattig, derfor er det viktig å tilføre fuktighet i form av vann, og ikke fett. Er du veldig fuktfattig kan det også være lurt å bruke et serum som gir mye fuktighet, før du påfører dagkremen. Ellers er det viktig med en god rens og et antibakterielt ansiktsvann tilpasset huden din. En leiremaske kan også hjelpe på å fjerne urenheter. Er du usikker på hvilke produkter som passer deg, kan du gå til en hudpleiesalong og få produktveiledning og/eller hudanalyse. I mange salonger tilbyr de hudanalyse gratis.

 

Rens og eksfolier

Det er veldig viktig å eksfoliere huden en til to ganger i uken, og rense huden morgen og kveld. Husk å bruke toner etterpå, og deretter en krem, gel eller lotion. En fuktighetsgivende maske eller en leirmaske kan også med fordel brukes en til to ganger i uken.

Vær forsiktig med sol

Mange opplever å bli kvitt kvisene en liten periode etter at de har solt seg, men soling kan også føre til flere urenheter. UV-stråler påvirker hudens øverste lag som blir tykkere, og dermed er det vanskeligere for huden å naturlig eksfoliere. Dette fører til døde hudceller som tetter porene og forhindrer at talget i huden slipper ut. Det positive er at UV-stråler demper aktiviteten av aknebakterier, og kan da hjelpe på akne om sommeren, men det gjelder ikke for alle. Økt tykkelse av hudens ytterste hornlag kan også gi mer akne. Dette kan unngås ved å bruke beskyttelse. Solkremer kan øke tilstopningen av porene, derfor er det lurt å bruke en mindre fet solkrem, en gel eller en lotion. Se også etter de kremene som er uten mineralolje, ettersom mineralolje tilstopper porene.

Kjenn etter hvordan huden din er og gå til legen din om du er bekymret

Det er lurt å titte i et speil med godt lys regelmessig for å se hvordan huden reagerer på de nye tiltakene du har gjort. Du merker fort om produktene fungerer eller om det blir verre, ettersom du kjenner din egen hud best. Har du prøvd det meste og er bekymret for at aknen eller kvisene kan forårsakes av for eksempel hormonell ubalanse eller matintoleranse, kan det være lurt å gå til en lege og få henvisning til en spesialist.

Ny ansiktsrens fra dermalogica

Jeg gikk tom for Dermalogicas Ultra Calming Cleanser, og følte rett og slett den var litt for mild for min hud, og syntes den tok dårlig bort sminke. Derfor bestemte jeg meg for å prøve noe nytt, og gikk for en litt mer anti-age-rens denne gangen. Jeg har renset ansiktet med Dermalogica Tri-active cleanse, fra ChromaWhite TRx-serien noen ganger nå, og jeg elsker den! Den gir SÅ mye mer enn de andre rensene; Special, Essential og Ultracalming. Den koster jo også en del mer, men det syntes jeg den var verdt. Den har tre effekter:

 • Renser
 • Eksfolierer 
 • Jevner ut hudfargen

Jeg merker hvor mye renere huden blir, på grunn av eksfolieringen, og hudtonen min er mindre rød og mye mer jevn. Den inneholder også sheabutter som gir huden fuktighet slik at den ikke føles tørr og stram etter bruk. Jeg bruker den to ganger til dagen.

 

Noen aktive ingredienser:

Melkesyre eksfolierer for å fjerne gustne, misfargede hudceller, og gjør huden klarere.

C-vitamin, morbær og rotfrukt hjelper med å lysne huden.

Antioksidant hvit te hjelper med å kontrollere oksidering, og fremskynde hudlysning. (dermalogica.no)

 

Den koster ca 515 i salonger og på dermalogica.no, men merket er amerikansk og er mye billigere i USA. Koster for eksempel 29 dollar (under 200 kroner) på amazon.com.

No more pale face

Jeg har gått rundt som en bleiking i ansiktet ganske lenge nå, fordi jeg ikke har samvittighet til å sole meg der, og ikke har funnet riktig selvbruning for ansiktet. Som hudpleier er jeg veldig kresen på hva jeg tar på huden min, spesielt i ansiktet, og de fleste selvbruningskremer er ikke akkurat egnet for det området selv om de ofte påstår det. En kan få tørr hud, utbrudd og sorte prikker som følge av at porene blir blokkerte, hvis en bruker feil produkt. Heldigvis fant jeg et supert produkt i Warszawa, St. Tropez Bronzing Lotion Face, som gir en kraftig nok brunfarge uten å blokkere porene*. Den lette lotionen absorberes raskt, og inneholder Aromaguard som eliminerer opptil 70% av den typiske selvbrunings-lukten, noe som er et ekstra pluss. Den er fri for:

 • Sulfater
 • Parabener
 • Ftalater


Den er ganske ny enda, så jeg vet ikke om den selges i Norge enda, men det kan være de har den på Vita feks. Du får den uansett billigere på nettet. Amazon.com her og ebay.com her

*Selv om St. Tropez Bronzing Lotion Face sies å være non-poreblocking så tar jeg alltid det med en klype salt når det gjelder selvbruning, for jeg mener det blokkerer porene til en viss grad uansett. Men jeg synes denne er den beste til nå, og en trenger ikke å bruke den hver dag, slik at huden får puste og får på seg en ekstra god fuktighetskrem innimellom. Et godt alternativ til soling!

UKENS SKJØNNHETSPRODUKT: Sensibio H2O

Bioderma Sensibio H2O-sminkefjerneren er blitt et youtube-fenomen, "alle" skryter av den, og mange make up artister har denne som sin favoritt. Jeg fant den tilfeldigvis på apoteket i Polen, og da måtte jeg jo kjøpe den! Jeg har brukt den i noen dager nå, og jeg er faktisk veldig imponert. Den tar bort øyesminke veldig effektivt, til og med vannfast, til tross for at sminkefjerneren er übermild mot huden. Så den passer godt for sensitive hudtyper. Jeg synes den er helt perfekt for vippeextensions også, fordi en må vær veldig skånsom når en fjerner øyesminken. På grunn av Sensibio er uten olje, er den også fin å bruke mens du sminker deg hvis du gjør en feil.

Jeg har også renset selve huden med den, noe som er praktisk når en er på ferie eller bare er veldig trøtt og ikke har lyst å trykke trynet ned i vasken. Micellene i formulaen gjør at den effektivt mikroemulgerer urenheter samtidig som den bevarer pH-verdien i huden. Altså, den renser huden uten å måtte skumme eller bruke vann. Du fukter bare en bomull med Sensibioen og drar den over ansiktet til bomullen er ren. På øynene kan du holde bomullen inntil litt før du skånsomt fjerner sminken.

 

Foreløpig selges Bioderma Sensibio H2O ikke i Norge, men du kan kjøpe den på ebay her. Den finnes blant annet i 250ml og 500ml. Pris ca. 150-200,-

An update on my skin care


Fikk endelig kjøpt inn noen sårt trengte produkter fra Dermalogica her om dagen.

Jeg skal fortelle kort om produktene jeg bruker akkurat nå:

1. Dermalogica Ultracalming Cleanser 500 ml: En kjempemild og god rens som passer for sensitiv hud, tar også bort øyesminke som er et stort pluss. I følge dermalogica sine hjemmesider gjør den følgende: "Beskytter og lindrer hud som er påvirket av forurensing, stress, hormonell ubalanse, irritasjonsfremkallende makeup og andre miljøpåvirkninger". Passer for alle hudtyper. Her kan du se og kjøpe alle rensene fra Dermalogica

2. Dermalogica Intensive Moisture Balance 100 ml: Dette er en veldig rik og nærende fuktighetskrem som er utviklet for å bekjempe tørr hud, og minske aldringstegn. Denne kan du bruke om du trenger ikke bare fukt men også fett i huden din, altså hvis du er ganske tørr. Den inneholder A-vitamin, som styrker hudens elastisitet og motvirker aldringstegn. C- og E-vitamin + ginkgo biloba, forebygger daglige skader forårsaket av frie radikaler. Styrker også hudens lipidbarriere, noe som forhindrer fukttap, og glatter ut fine linjer. Jeg bruker denne nå fordi jeg trenger å bygge opp huden min etter alle fruktsyreproduktene jeg har brukt en periode, og den funker som en drøm! Får den mykeste huden. Den er litt dyr, men ikke med tanke på at det er 100 ml! Det er som en dobbel dagkrem.

3. American Beauty Boost Overnight Radiance Cream: Dette er nattkremen jeg bruker. Kjøpte den på outlet i USA og hadde egentlig aldri hørt om merket før, men den funker ganske bra. Inneholder fruktsyrer som igjennom natten lett eksfolierer huden (tar bort døde hudceller) slik at du våkner med en mer glødende hud. Jeg kjøpte både denne og øyenkremen i en pakke for $40 dollar, men på Amazon nå så får du akkurat det samme settet for bare $18. Da slipper du til og med toll!

4. American Beauty Boost Overnight Radiance Eye Cream: Denne øyekremen er jeg faktisk veldig fornøyd med. Jeg sjekket rynkene under øynene her om dagen da jeg smilte, og der var det omtrent ingen rynker. Øyekrem er viktig folkens, om dere vil holde de rynkene borte! Denne inneholder også fruktsyrer som lett fjerner døde hudceller og fornyer huden i øyepartiet.

5. Sothys 2-in-1 mask exfoliant: Denne peelingen gir veldig mye fukt i tillegg til at den gjør huden glatt, i og med at det er både en fuktighetsmaske og peeling i ett. En mild peeling fra et fransk salongmerke som jeg er veldig fornøyd med.

6. Decléor Aroma Cleanse 50 ml: Dette er en annen peeling som er en typ rubbepeeling, det vil si at du lar den ligge på ansiktet en stund til den tørker litt, så rubber du den til den flasser av. Gir utrolig fin overflate på huden etterpå, Decléor generelt er jo bare et fantastisk salongmerke. 

7. Simple Eye make up remover: Denne fikk jeg i en goodiebag for en stund siden, og jeg har blitt veldig hekta på den! Jeg liker noen produkter av Simple fordi det er rene produkter uten for mye hokus pokus ingredienser. Når jeg kjøper en øyesminkefjerner så vil jeg ikke ha en dynket i olje, ettersom det ikke er bra for huden rundt øyet. Denne derimot er flytende som vann, er effektiv, rimelig og uten olje. Fåes kjøpt i dagligvarebutikker, Vita osv.

8. Clinique Anti-blemish solutions, clarifying lotion 200 ml: Dette produktet er virkelig effektivt på utbrudd og etter at en har klemt på kviser. Tørker inn fort og er antibakteriell, slik at du ikke får bakterier inn i såret. Fåes kjøpt på parfymerier for ca 180 kroner.

9. Skin effects, 8% Glycolic Acid: Disse padsene kjøpte jeg i USA rett før jeg dro hjem, og jammen er jeg glad for det! Noen av dere vet kanskje om fruktsyrebehandlinger som utføres i salonger. Det er jo en form for kraftig eksfoliering, som er bra for gammel hud, akne osv. I salonger så pleier konsentrasjonen å være 15-20% AHA-syrer. Disse padsene er 8%, noe som er rimelig effektivt. Jeg har faktisk aldri sett slike hjemmeprodukter før, men det er jo genialt i og med at du kan utføre en mildere fruktsyrepensling på deg selv hjemme. Så sant du tåler det! Først påfører du step 1 som er fruktsyrer, deretter påfører du step 2 som nøytraliserer pH-en i huden igjen etterpå. Jeg fant dessverre ikke noe sted å kjøpe akkurat disse produktene, men jeg fant noen lignende av No 7 med 7 % AHA-syrer her. Les alltid advarsler og instrukser før du begynner med noe sånn på huden din! Det er også viktig å sjekke om Norge tillater importering av slike produkter, pga fruktsyreinnholdet.

Get your tan straight // My go-to-peelingOm sommeren vil en få mest mulig ut av sola, derfor er det viktig å "preppe" huden på forhånd. Dette gjelder også om du bruker solarium eller selvbruning. Ved å skrubbe huden på forhånd kvitter du deg med det øverste laget med døde hudceller slik at det ikke flasser av med en gang du har fått farge, dermed vil brunfargen vare lenger. Du vil også merke at du blir brunere fortere, på grunn av laget med døde hudceller er skrubbet vekk og huden er mer eksponert. Det er selvfølgelig viktig å bruke solfaktor i tillegg om du skal sole deg ute. Selv bruker jeg solfaktor i ansiktet de få gangene jeg tar solarium, men ikke på kroppen.


Exfotonic kan kjøpes på Vita, H&M osv. Koster rundt 100-lappen.

Jeg har funnet en billig peeling som jeg har blitt veldig fornøyd med. Exfotonic fra L'oreal inneholder AHA og mikrokorn som tar bort døde hudceller og gjør huden glatt. AHA er en forkortelse for Alpha hydroxy Acids. AHA er helt naturlige ikke-allergifremkallende stoffer som finnes i frukter, melk og annen mat vi spiser. Huden vår inneholder også naturlige AHA-syrer. Effekten av disse syrene er at de fjerner de døde hudcellene som ligger øverst på huden, slik at du får en glattere hud. Syrene kan også åpne tilstoppede talgkjertler og forebygge urenheter i huden, derfor brukes det ofte i ansiktsprodukter mot akne og uren hud. L'oreals Exfotonic er en ganske grov peeling, så jeg lar være å bruke den på decolette (halsen, brystet), men resten av kroppen går fint. Den fungerer mye bedre enn mange andre dyre peelinger jeg har prøvd og du merker forskjell på huden med en gang etterpå.

Etter at jeg har peelet huden, påfører jeg selvbruning. Deretter påfører jeg selvbruning hver gang etter jeg har dusjet, og når brunfargen begynner å flasse av fjerner jeg den med peeling og begynner på nytt igjen. Jeg kjøpte nylig Nutribronze fra L'oreal, som er en body lotion som gradvis gjør deg brunere. Den gir mye mer fukt enn Doven jeg har brukt og jeg merker at denne absolutt er tilstrekkelig for min hud. En body lotion med god fuktighet til kroppen gjør at huden ser mye penere og jevnere ut og det kan også minske utseendet av cellulitter. 

 

Pleier dere å skrubbe huden?

Vitamin C mask

 

Jeg var så solbrent i går etter solarium (fysjameg) at jeg følte jeg måtte "redde" huden min i ansiktet. Jeg kom på at jeg hadde fått en Home Spa Vitamin C-maske fra Make Up Store i en goodiebag forleden, så da gikk jeg i gang med å lage den. Jeg blandet 0,4 dl med vann med masken og rørte sammen til det så ut som en vaffelrøre. Deretter penslet jeg det på ansiktet med en ren foundationbørste.

 

 

 Den begynte å stivne, og etter 10 min begynte den å flasse noe utrolig mye av ansiktet. Jeg dro av det meste, og tok resten bort med varmt vann. Etterpå var huden utrolig fresh, jeg følte nesten jeg hadde fått et nytt lag med hud. Huden ble mye mer fuktig enn den hadde vært, og jeg kjente at det ikke "brente" i ansiktet slik det gjorde. Vitamin C er utrolig bra for huden, og denne masken var designet for "premature aging" altså for tidlig aldring av huden, noe som kan skje fort ved overdreven soling. Denne masken koster rett over 200 kr tror jeg, med flere masker i pakken. Fåes kjøpt på Make Up Store-butikker.

 

Av og til er det greit å unne huden litt ekstra, og kjenne på litt velvære! Den viktigste pleien huden din får er av dine hudpleierutiner, det nytter ikke å dra til hudpleier av og til for så å ikke pleie ansiktet hjemme. Så ta deg tid til å skrubbe og legge maske på huden av og til, det kan gjøre stor forskjell! 

Take care of your skin, girls

 Jeg ville bare tipse dere om St. Tropez? Everyday Moisturiser for Face. Det er en veldig lett krem som absorberes lett og gir en naturlig gyllenbrun hudfarge etter bare et par påføringer. I tillegg inneholder den aloe vera og vitamin E som er bra for huden. St. Tropez bruker en egen teknologi (Aromaguard?) som eliminerer rundt 70% av lukten som avslører selvbruningen, og selv synes jeg ikke den lukter selvbruning i det hele tatt.  Det føles ikke ut som den tetter porene og er dårlig for huden, noe som er vanskelig å finne i en selvbruner for ansiktet.

Jeg er avhengig av selvbruning for ansiktet, fordi jeg vil unngå å sole meg så mye der. Jeg føler jeg ser nye rynker rundt øynene hver gang jeg har tatt solarium, og så får jeg dårlig samvittighet for at jeg tok sol. Sannheten er jo at en faktisk får rynker mye hyppigere av soling, derfor er det lurt å unngå det så mye som mulig. Selvbruning er trossalt mye mindre skadelig for huden enn UV-stråling, så om du virkelig ?trenger? å være brun så bør du heller gå for selvbruning.

Du får kjøpt St. Tropez Everyday Moisturiser for Face hos Vita, kr 299,-

Airbrush spraytan

 

I dag kjøpte jeg denne spraytanen, Glow Getter fra Soap & Glory, og den er nå blitt et nytt favorittprodukt! Egentlig så liker jeg ikke spraytan, synes det blir så grisete, men denne er litt genial. Fargen er kjempefin, og i tillegg har den en airbrush-effekt på huden. Det vil si at blodårer, rødhet osv blir dekket til, slik at huden ser jevnere og finere ut, og ja rett og slett perfekt! Kjempebra å bruke hvis du skal på fest og vil ha litt brunere og finere ben i en kort kjole, og så slipper du å evt bruke strømpebukse. Kan være at det kan smitte litt av på møbler osv, det har jeg ikke testet, men får litt følelsen av det. Men sånn er det jo med det meste av selvbruning. 

 


Her ser du at huden på det venstre benet er brunere og jevnere enn det høyre

 

Glow Getter sprayes på huden fra 20-25 cm avstand, og så smører du inn med hendene. Du trenger feks ikke å spraye hele benet, du ser hvor mye du trenger etterhvert som du gnir det inn. Og du har god tid på å gni det inn, for det størkner ikke med en gang. Det er en helt annen konsistens en jeg har sett før. Hvis du skal ha det i ansiktet må du ha håret i et håndkle så det ikke farger av på håret. Spraytanen vaskes lett av med såpe, men det er ikke sånn at den går av hvis du får regn på deg :p Det må såpe til:) Kan kjøpes på på Boots-apotekene for kr 169,-

 

Anbefales! :)

 

 

Self tan

Jeg liker ikke å sole meg så ofte pga det er så skadelig for huden, så jeg bruker ofte selvbruning for å få litt farge i ansiktet og på kroppen. Selvbruning er heller ikke kjempebra for huden pga at det tetter porene, men det er likevel mye mindre skadelig enn UV-stråler.

 

Dove summer glow

På kroppen pleier jeg kun å bruke Dove Summer glow. Det er en bodylotion med litt selvbruning i, så en får en gradvis solbrun farge. Siden det ikke er så sterk selvbruning, er det mye enklere å få det jevnt, og jeg flasser aldri av den. Den bruker jeg ca 2-3 ganger i uken. Noen sier at de blir gule i huden av den, men jeg har ikke lagt merke til det ettersom jeg har ganske gyllen hud fra før av. 

 

St. Tropez Intensifier, min favoritt <3

Jeg er så glad for at jeg begynte å bruke denne. Denne er egentlig beregnet på kroppen, men jeg bruker den kun i ansiktet. Som regel så fungerer ingen selvbruninger i ansiktet uten at en blir tørr i huden eller får kviser. Denne derimot, er et unntak. Den gir også godt med fukt, og lukter ikke selvbruning i det hele tatt (en fordel). Kremen fungerer selvfølgelig veldig godt på kroppen også, men ettersom den er litt dyr (399,-) så gjør jeg ikke det så ofte. Vita har forresten ofte -30% på denne.

 

The Body Shop Honey Bronze

Dette er en bronzing gel som ikke gir varig farge, men som kan vaskes av. Den er fin om sommeren når en ikke vil bruke så mye sminke, men ha en fin solbrun glød. Den er litt mørk for enkelte, så en kan blande den med en dagkrem for å få rett farge. Koster 159,- på The Body Shop.

 

Såå, over til en selvbruning som ikke er fullt så bra...

 

bareMinerals Faux Tan

Denne trodde jeg skulle være veldig bra, siden den er laget av mineraler, men der tok jeg feil. Den var forresten også veldig dyr (4-500 kr tror jeg) for en liten flaske (128 ml). Den skal være veldig lite oransje i fargen, og ligne på en ekte brunfarge - "(better than real)" som står på flasken. Den er laget i en grønnbrun farge for å nøytralisere evt. gulfarger. Og ja, den ser egentlig ganske fin ut i fargen, men den legger seg veldig i porene i huden, omtrent som brune prikker. Det er ganske lett å få skjolder av den, og hvis du får vann på deg så forsvinner nesten hele brunfargen. Den er derfor litt risky å bruke. Selv om den er laget av mineraler får en kviser av å bruke den i ansiktet, og huden blir tørr. Den lukter solbruning blandet med mandel.