hits

Reise

Å bli i LA, eller ikke bli...

Akkurat nå sitter jeg i huset mitt, vel rettere sagt huset til venninna mi, i LA og venter på å gjøre klart og pakke. Jeg kan i teorien bli så lenge jeg vil (innenfor USAs lovgivninger selvfølgelig) fordi hun har sagt at jeg er mer enn velkommen til det. Noe av det mest verdifulle jeg har fått fra denne turen er å se familieverdiene i de forskjellige kulturene. Venninna mi er meksikansk, og hjemmet hvor foreldrene hennes bor er en tro refleksjon av det. Umiddelbart da jeg kom inn ble jeg tatt i mot med et kyss på kinnet og en klem av moren. Det er utrolig fint å se hvor viktig familie er her. Det er jo det i Norge også, vi tar det kanskje bare mer for gitt av og til?

Venninnen min Ruth dro til Mexico bare tre dager etter jeg kom hit, fordi hun har businessen sin der nede, men jeg har vært velkommen til å spise middag hos moren og være der så lenge jeg ville. Familien sa til og med at jeg kunne få det ekstra soverommet de hadde med egen utgang om jeg ville bo i USA, haha! Gjestfriheten og godheten de har vist meg har virkelig vært rørende. Jeg spurte Ruth om dette var hvordan de var mot alle hun tok med hjem? Hun bare nei, de har bare god intuisjon når det gjelder mennesker. Så midt i middagen spurte moren om hun kunne adoptere meg, og jeg tenkte bare: "jaaa" haha.

Senere gikk vi i nabolaget til Ruth hvor hun vokste opp og plutselig så pekte hun på et lite skur og sa at det var der hun vokste opp med hele familien. Jeg bare "what?!" Faren hadde tre jobber på et tidspunkt og de har måttet jobbe beinhardt for å komme hvor de er i dag. Nå er de heldigvis komfortable økonomisk og jeg bor som sagt i en av de tre husene hun har her, utenom foreldrene sitt. Bare snillheten og godheten av å stole på meg gjør meg så rørt. Jeg mener, vi møttes på et forsinket fly fra LA til Oslo hvor vi tilfeldigvis satt vedsiden av hverandre. Og hun er typ en av mine bestevenninner nå. Hun vil at jeg skal bli lenger men det har skjedd mye rart her borte emosjonelt og jeg føler jeg må dra hjem.

 Processed with VSCO with e8 preset

Chatsworth, California

I går tilbringte jeg dagen i nok et nytt hjem i Chatsworth, hos faren og onklene til Tyler. Og bestemoren. Alle bare bor sammen i et gigantisk hus, det er ikke veldig typisk norsk lol. Superkoselig der. Og mannfolka lager all maten, me likey. I går lagde de chili chimichunga ellerno mens vi så film. Yum.

Flyet mitt går altså om bare noen timer nå. Selvfølgelig kunne jeg valgt å utsette det, og tanken på å ta de helsikes lange flyene hjem nå er helt jævlige, men jeg føler bare jeg må. En del av meg elsker alt med USA, en annen del av meg har lyst å spy hvis jeg ser et annet skilt til with "The 99 cent store" eller en ny Target. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler meg så ambivalent, jeg tror jeg bare må finne tilbake til mine verdier og finne ut av om det virkelig er her jeg vil bli? Norge er trossalt det beste landet i verden, så hva er det jeg rømmer fra? Dunno.

Processed with VSCO with a6 preset

Mye emosjonelt som sagt. Kommer til å savne min Clyde to my Bonnie, selv om vi mest sannsynlig ikke er bra for hverandre. Sammensurium av følelser. Bare noen tanker før jeg drar.

Adios.

Møtte cash me ousside-dama!

I går var jeg på Red Robin, en burger restaurant i LA og spiste middag for meg selv og hadde meg en øl. Siden vennene mine suger og ditchet meg! Just kidding.. Eller nei. Anyways. Da jeg er i ferd med å betale regningen får jeg øye på - wait for it - cash me ousside how bow dat-dama. Hun som ble kjent fra Dr. Phil showet for å være en gal tenåring med null respekt for sin mor eller autoriteter. Og nå har 11 millioner følgere på Instagram! Jeg er, som mange av mine beste venner vet, en Dr. Phil nerd, så jeg hadde sett denne episoden for lenge siden.

Processed with VSCO with q4 preset

Men plutselig catchet resten av verden opp til denne respektløse tenåringen, og hun gikk viralt med sine memes om hvordan publikum kunne møte henne utenfor studio for å jule dem opp - aka "cash me ousside, how bow dat?" På vanlig engelsk, catch me outside, how about that? Og hun fortalte også at publikum var "a bunch of hoes". Disse memes'a varierte veldig og kunne egentlig appliseres til hva som helst, og jeg var den som ble tagget mest i dem tror jeg, sikkert fordi mitt forhold til Dr. Phil. Jeg har trossalt vært i publikum og alt. haha.

Rett før dette skjedde, så møtte jeg sønnen til Dr. Phil på Tinder, vi endte opp med å ha en liten romanse i Beverly Hills, men det gikk til helvete da jeg fortalte hvor fan jeg var av farens show. Burde ikke ha noe å si egentlig, for jeg likte ham for den han var! Anyways,, skjønner at det friket ham litt ut. Jeg klarer alltid å ødelegge absolutt alt når det kommer til mitt kjærlighetsliv. Det er kanskje derfor jeg har vært singel i 3 år snart. Applaus, applaus.

Men nå fikk jeg akkurat melding fra en venn om at hun er dømt til fem års betinget fengsel??! That can't be! Omg..

Anyways, super lættis å møte henne og mora, mora var superhyggelig. Jeg la på litt ekstra og sa jeg var superfan osv for jeg følte det var det riktige å gjøre, lol. Men det er alltid trist når tenåringer går til helvete, jeg vet alt om å være en tenåringsrebell og det kommer som regel fra et mye dypere sted.

Well that's the story for now! More to come from LA. Sorry at det er mye engelsk nå, jeg snakker kun amerikansk her så jeg tenker bokstavelig talt amerikansk oppi hodet, lol.

 

Family dinner in Chino Hills

Processed with VSCO with c1 preset

I går var jeg i Chino Hills og besøkte familien til en venn av meg, Tyler. Det var så hyggelig. Jeg tror jeg aldri har vært i et mer "amerikansk" miljø. Dere som følger meg på Snapchat kunne sikkert se det. Så koselig å være i en så stor familie, og alle tok så godt imot meg. Jeg fikk også møtt bestemoren hans fra Jugoslavia, Mima som de kaller henne, supersøt. De lagde derfor en jugoslavisk middagsrett som var helt insaaaane digg. Jeg husker ikke hva den het, men den gikk ned på høykant, for å si det sånn.

Processed with VSCO with f3 preset

Etterpå spilte vi spill og drakk og koste oss. Alle onklene hans er dritlættis, så det var supergøy. De tar det ikke akkurat rolig i den familien!

Jeg måtte ta noen bilder i nabolaget for det er så fint her, jeg elsker slike nabolag, akkurat som på film. Selvfølgelig. Alt i USA er akkurat som på film.

Processed with VSCO with s2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

I'm wearing:

Bag Michael Kors // Heels Jessica Simpson // Dress H&M // Sunglasses Marc by Marc Jacobs

Herregud for en tur...

I går var jeg klar for avgang til LA, så en kompis kom og hentet meg for å kjøre meg til Gardermoen. Jeg skulle fra Oslo til San Francisco til LA, så jeg gruet meg allerede ganske mye til den lange turen. Rundt 20 timer totalt. Men veldig glad for at jeg ble kjørt til flyplassen i det minste.

Etter å ha stått i kø i 45 minutter for å sjekke inn bagasjen, kommer jeg endelig frem til skranken. Prøver å reservere meg et vindussete fra London til San Fran, slik at jeg får mulighet til å sove noe på de elleve timene. Hun driver og sjekker, og finner ikke ut av det. Så spør hun sjefen sin: "Hvorfor er ikke flighten kommet opp?" Og hun bare: "Du skal reise 2. august." Jeg bare: "Ja, det er i dag?" Hun: "Nei, det er i morgen." FY. Faen.

Så der står jeg stasha opp og klar som et egg til å komme meg avgårde på denne begredelig lange turen, og så må jeg ta flytoget pluss en Uber hjem til Oslo igjen. Fyyyyy. Jeg er ikke en som tar lett på sånne irriterende feil, jeg juler meg selv omtrent opp mentalt. Så det var ingen hyggelig dag for denne jenta, gitt.

Anyways, neste dag, nitrist som faen. Blir ikke kjørt til flyplassen denne gangen selvfølgelig, så nå er det Uber til Oslo S, og flytog som er helt sykt forsinket. Anyways, finner endelig frem til Flytogets nye hemmelige inngangsport etter å ha følgt ørten piler, og kommer meg på det veldig forsinkede toget, som i tillegg, tilfeldigvis i dag, tar dobbelt så lang kjøretid som vanlig.

Går av toget etter 40 minutter istedetfor de vanlige 20, løper med den tunge bagasjen min til skranken hvor British Airways er. Lang kø, igjen. Jaja, waiting game. Kommer frem til skranken, får vindussete hele veien frem til LA. Yay!! Lettelsen brer seg over meg. Så bærer det igjennom sikkerhetskontrollen og til gaten til London.

Kom meg raskt på selve flyet til London, men det gikk ingen sted, og jeg hadde kun 1-2 timer å bytte fly for å komme meg til San Francisco.

Processed with VSCO with c2 preset

Vi kom oss avgårde 30 minutter etter tiden, men jeg tenkte at det gikk ok. Når vi lander derimot er jeg rimelig stressa, for jeg har veldig dårlig tid til å komme meg ombord på flyet til USA. Jeg har cirka 30 minutter før de stenger gaten.

MEN, jeg må igjennom sikkerhetskontroll igjen, noe som går helt sinnsykt treigt. Jeg måtte hente manageren og be henne hente frem mine ting før de andre sine, fordi jeg hadde et fly jeg måtte rekke. Når jeg endelig har fått tingene mine igjennom så må jeg ta heis ned til en annen heis, og så et jævla TOG til gaten. Ja, dere vet, Heathrow Airport - fy søren. Da var det 10 minutter til gaten stengte. Jeg løp mot toget og dørene var seriøst igjen utenom en liten glippe, og jeg tok de små armene mine og dro opp hele åpningen for å komme meg inn, akkurat som på film, haha. Fikk noen rare blikk men jeg var så svett, stressa og letta at jeg brydde meg ikke engang. Går av toget etter to stopp, og løper opp rulletrappene og videre.

Kommer frem til gaten i tide, heldigvis. Viser boarding-passet mitt. De ser på det veldig mystifistisk, ber meg komme å sette meg ved siden av skranken. Jeg bare wtf, hva skjer. Så sier de at det er noe galt med billetten min. Ehm?? Hva? 

Det viste seg at ting fungerer slik at de regnte ikke med at jeg kom i tide, så billetten min var automatisk gitt bort til noen andre. Noe som virker ganske merkelig og urettferdig i mine øyne. Men det er visst sånn det fungerer. Så husk på det, hvis det skjer med deg i fremtiden at du vet du er sen så kan det være lurt å ringe å bare si "Hoi, hoi jeg kommer". Kanskje det hjelper, ikke vet jeg. Jeg har aldri hatt dette skjedd med meg før, så hele resting bitch-ansiktet mitt gikk i oppløsningen og jeg fikk en sånn surmulende, liten unge som har kommet bort fra moren sin-ansiktsuttrykk i trynet. Jeg var helt svett fra å ha løpt og stresset, hadde ikke sovet natten før, kom hit i tide, og nå slipper de meg ikke ombord. Jeg holdt på å begynne å grine.

De ber meg ringe reiseselskapet jeg bestilte billettene igjennom, men det var jo til ingen hensikt, var jo ikke deres feil. Så de gir meg beskjed om at jeg dessverre ikke kommer på flyet og at jeg må dra til customer service og få dem til å booke meg et nytt fly eller hotell i London. De fortalte meg hvor jeg skulle dra, men jeg var sånn i oppløsning mentalt at jeg glemte ut hvor jeg skulle gå.

Så jeg gikk tilfeldigvis forbi en skranke med to britiske herremenn og spurte hva i helsike jeg skulle gjøre, med et utrolig oppgitt og trist ansiktssuttrykk. Jeg forklarte hva som hadde skjedd og sa at det var rett før jeg begynte å gråte, og de bare: "Nei nei, ikke gråt! Da vet vi iallefall ikke hva vi skal gjøre!". Haha. Så de stod på og lette i systemene sine for å gjøre alt de kunne for å fikse meg en direktebillett til LA istedet. Jeg stod omtrent og ba til gud, jeg taklet ikke tanken på å være i London et døgn til når jeg allerede trodde jeg skulle være i USA igår.

Til slutt sa de at de hadde fikset meg en standby billett, men den var ikke endelig bekreftet før det var bekreftet at det var noen passasjerer som ikke nådde flyet. Så jeg satt meg rett utenfor gaten på Starbucks og ventet til det kom noen i skranken. Brukte kupongen på ti pund på en øl og en baguette som jeg fortærte mens jeg satt og gråt og forventet det verste.

Det kom endelig noen i skranken og jeg gikk frem og forklarte situasjonen. De ba meg komme tilbake igjen å sjekke om ti-femten minutter, noe jeg gjorde. Da jeg kom tilbake begynte damen å printe ut boardingpasset mitt, og jeg hadde bare lyst å gråte av glede, lol. Herregud så letta.

Processed with VSCO with f2 preset

Downtown LA

Så jeg endte opp med å komme meg til LA på direktefly istedetfor omveien gjennom San Francisco, i tillegg så fikk jeg vindusplass og ledig sete vedsiden av meg. Fikk meg også en ny kompis fra Orange County som satt like ved meg. Det var fri bar så vi endte opp med å bli rimelig fulle begge to lol. Men det synes jeg var velfortjent etter de helvetes nervene jeg hadde gått igjennom.

Når jeg kom frem til LAX så kom venninnen min Ruth, som jeg ble kjent med på det forsinkede flyet fra USA til Oslo i juni, og hentet meg. Perf! Hun er den snilleste og godeste. Happy, happy for å være tilbake i LA! Dritvarmt og klamt her, men. :p Kan ikke klage :) Target og Taco Bell - here I come! Knis.

Amerikansk mat

Jeg er ikke overrasket over at mange er overvektige i USA når jeg ser hva slags mat de har her. Eller rettere sagt, hva slags mat som er normalt å spise her. Mat som jeg automatisk tenker på som snacks eller snop, for sjeldne anledninger. 

Men jeg måtte jo selvfølgelig teste ut noen matvarer, fordi jeg er så fascinert av sånn. Jeg fant raskt noen favoritter. 

Lunchables er noe som mange barn visstnok tar med seg på skolen, som mat... Eller snacks? Jeg vet ikke. Veldig usunt er det iallefall. Det er små brett som oftest inneholder to typer pålegg, saltkjeks og en annen type søt kjeks. Meget godt var det! Så jeg ble helt hekta på det og kjøpte mange pakker.

En annen ting som er totalt usunt men veldig godt, er Reese's Puffs. Dere har sikkert sett den sjokoladen hjemme? To pk med peanøttsmør oppi. Vel det er frokostblanding her. Veldig søtt, og bare helt feil å spise til frokost.

Vi kjøpte også - wait for it - Bacon Cheeseburger pizza with pickles fra Papa John's. Jeg ble kvalm av tanken, men den var faktisk ganske god, haha.

Jeg så også i går på TV at en eller annen pizzakjede hadde nå fått stappet jalapeno ost inni selve skorpen på pizzaen. Som om ikke pizzaen så ekstremt usunn nok ut på forhånd. 

Jeg fikk også endelig dratt på Taco Bell. Jeg elsker jo meksikansk mat, så var spent på hvordan maten på denne kjente, fast food kjeden smakte. Veldig god mat! Jeg tror denne kjeden hadde slått bra an i Norge, faktisk. 

Ellers kan jeg jo bare legge ved noen bilder av andre ting jeg fant i mathyllene:

Fikk så lyst til å prøve Twinkies og Sno Balls iskrem. Men de var visst ikke gode ifølge de jeg hang med. 

Cotton Candy-isen er faktisk min favoritt kuleis ever. Den er ganske fresh, ikke sånn kvalmende søt.

Jeg kjøpte bananbrød-ølen, dritgod! Angrer på at jeg ikke prøvde den andre, Sticky Toffee Pudding øl høres jo helt sykt ut.

Meksikansk sjokolade peanøttsmør-øl. Say no more.

Og så smakte jeg på Horchata øl som var produsert i Orange County. Omg, dritgod. Den er litt sånn melkeaktig, smakte vanilje- og kanel dessert. 

En annen ting som er veldig populært her nede er såkalt "vaping", som er en form for e-cigarette bare i mer vannpipe-style. Det finnes ekstremt mange smaker her. Sjokolademelk, iskrem, kirsebær, pannekake, pepperkake, sukkerspinn - you name it. De har seriøst alt. 

Da jeg var hos han rockeren sist jeg var her, så jeg på badet hans at han hadde to flasker med noe pepperkake-greier stående der. Og jeg elsker jo sånt, men jeg visste ikke hva det var. Det luktet så ekstremt godt, det var seriøst rett før jeg smakte på det. Men jeg så i siste liten en advarsel om at det ikke skulle spises, heldigvis. Den inneholdt nikotin, men de finnes også uten nikotin. 

Så der var litt av maten, jeg synes alltid det er så interessant å se hva andre land har i matbutikkene. Jeg kan stå i matbutikker i en evighet, og i USA så er det virkelig stort utvalg. Jeg bare elsker at de har alt her.

 

Lunsj på South Coast Plaza

Det var så koselig da Dajana ringte utav det blå her om dagen og ville møtes i Orange County, for vi bor veldig langt fra hverandre. Men hun var på noen møter like ved der jeg bodde, og så tilfeldigvis at jeg hadde geotagget en Snapchat hvor jeg var. Så vi dro på kjøpesenteret South Coast Plaza i O.C. og spiste lunsj. Cozy, cozy.

Jeg spiste Carpaccio. Ah, elsker det.

Processed with VSCO with q9 preset

Love this outfit!

Kommer flere innlegg fra Cali snart :D

Vintage shopping in Orange County

I dag var jeg på vintageshopping med en kompis av meg, Coltin. De har sykt mange kule vintagebutikker i Old Towne Orange. Både når det gjelder interiør, klær og andre ting. Jeg kjøpte meg blant annet en uberfet vintage Chicago Bulls bomber jacket fra 90-tallet, og en skikkelig cozy Guns N' Roses genser. Så gøy å kjøpe sjeldne ting, og gjenbruk er jo alltid bra. 

Etterpå dro vi på Wattson's Soda Fountain Café som ligger i samme område og spiste noen digge French Dip biff sandwicher. Og jeg kjøpte meg en Cotton Candy (sukkerspinn) cocktail. Seff må jeg prøve det mest søte og kvalmende jeg finner. Men var ganske digg.Nå er klokken snart 12 på kvelden her, så skal se en dokumentarserie og legge meg!

Blogges :D

Orange County, here I come

Akkurat nå sitter jeg på flyet fra London til LAX. Deretter drar jeg til Orange County hvor jeg skal bo på Newport Beach. Tror ikke det er så langt unna Laguna Beach. Eller det kan være, jeg aner ikke. Så dere på den serien? Før The Hills? Lauren Conrad bare dukker opp i hodet mitt, lol.

Her skal jeg altså bo.

O.C. er cirka 40 minutter utenfor LA. Aldri vært der før, bare fått inntrykk av det på TV, så det blir spennende å se hvordan det er! Glir i alle fall lett inn der med den blonde look'en min. Tenkte på det her om dagen da jeg gikk opp Bogstadveien. Herregud så stygt jenter ser på meg. Jo mer jeg pynter meg, jo verre er det. Det var da jeg innså at jeg kanskje passet bedre inn i O.C. enn Oslo, haha.

Men det blir spesielt å ikke bo midt i en storby, jeg har jo kun bodd i LA, New York, Vegas eller Miami. Kanskje det blir litt mer sånn... suburban, hjemmekoselige strøk? Kult det da. Men jeg skal jo selvfølgelig til LA også. Plænz der også, jajaja. Har faktisk utrolig lyst til å dra til Vegas også, så lenge siden jeg var der. Jeg kjenner så mange DJer og verter som kunne fått meg inn overalt, meeeh, Det hadde tatt helt av! Det er nesten litt for gale å ikke dra dit. Sist gang var jeg i et parforhold og vi verken gamblet eller festet. Fikk ikke helt Vegas-opplevelsen liksom, haha. 

Det er visst super varmt her nede nå, så jeg har så og si bare pakket topper og skjørt. Øhr, ikke så fan av det egentlig... Moten i O.C. er hakket mer bimbo, som dere kanskje har sett på The Real Housewives, men det er i alle fall ikke Miami-stil. 

- Heidi Lill

Økonomi vs Business

Da var jeg endelig kommet meg hjem til Oslo. Jeg tok 07.55 flyet i går fra Alicante til Oslo. Måtte stå opp halv fem. Jeg var så trøtt at det gjorde vondt. Du vet når det har gått 1-2 timer etter at du har stått opp og du fortsatt ikke kommer deg til hektene.

Processed with VSCO with s2 preset Processed with VSCO with b1 preset

Jeg gruet meg sånn til flyturen for jeg blir så rastløs når det er så trangt og det er vanskelig å sove, men heldigvis var det et ledig sete ved siden av meg, det har så mye å si for flyturen når en flyr økonomi. Jeg angrer nesten på at jeg har flydd business class med seng og hele pakka, for det er så kjipt med økonomi etterpå. Det er faktisk absurd at samfunnet er delt opp i sånne klasseforskjeller. Jeg ble helt sjokkert første gang jeg opplevde det.

Dette er så spot on:

Processed with VSCO with f1 preset

English tea (hmm vodka og champagne men ingen te, haha)

Processed with VSCO with f2 preset

Servicen er heeelt annerledes. Du får champagne (i champagneglass, ikke plastkopp lol) med en gang du kommer på flyet. Justerbar seng, dyne, pute, restaurantmeny og vinkart. Og mens du venter på flyet så får du chille i business class loungen som er et eget område på flyplassen med bar, buffét, sofaer og senger. Du kan bare gå i baren og mikse deg akkurat det du vil og gå å legge deg i en sofa etterpå mens du venter på flyet ditt. De har barer med alle typer vodka, whiskey og blandevann du kan tenke deg, og rekker og rekker med all slags mat. Jeg skjønte nesten ingenting først. Jeg spurte hun dama: "Så jeg kan bare gå dit... å... mikse akkurat det jeg vil ha? Og... spise alt jeg vil?" Turte nesten ikke ta noe, haha.

Processed with VSCO with f2 preset

En litt morsom, og stressende historie fra en sånn lounge. Jeg var på Heathrow flyplassen i London etter at jeg kom fra Miami, og flyet mitt til Oslo gikk ikke før fire timer etter. Jeg hadde tatt tog til selve bagasjeinnsjekkingen (gigantisk flyplass) og blitt ferdig med det, så jeg slappet av i business loungen og ventet, utrolig sliten. Og så var det cirka et kvarter til boarding, og jeg tenkte ok jeg tar bare én siste drink før jeg drar. 

I det jeg er på vei ut så spør jeg ei som jobber der hvor gaten min er. Hun: "Ja da må du ta toget dit og dit". Jeg bare: "TOG??" Jeg hadde sittet utålmodig og ventet i 4 timer etter et 10-timers fly, var dritsliten, og nå kom jeg til å miste flyet hjem til Oslo på grunn av et forbanna tog. Hadde aldri drømt om at jeg måtte ta TO tog. Jeg grabbet med meg trillekofferten min og løp avgårde. Spurte hver eneste person jeg kom over om hvor jeg skulle, hadde ikke tid til å finne utav det selv. Og det var jo femten tog å velge mellom, og jeg hadde kanskje fem minutter slingringsmonn. Det stod tydelig på skiltene utenfor business-loungene at hvis ikke du kom før 20 minutter før flyet gikk så kom du kanskje ikke på. Tror du jeg hatet meg selv på vei bort eller? Jeg tror aldri jeg har skjelt meg sånn ut i hodet før. 

Jeg kom omsider frem til riktig togstasjon og ventet på toget mitt. 5 minutter til toget kom. Jeg stod omtrent og trippet, holdt på å bli sprø av tanken på å ikke komme meg hjem. Og når jeg var fremme på neste stasjon så måtte jeg finne frem til gate 53, og det var det eneste tallet jeg ikke fant NOE sted på noe skilt. Jeg holdt på å flippe ut. Heldigvis kom det en eldre herremann fra London som skulle på samme fly som meg, og han var sen han også. Vi løp sammen og fant frem i siste liten. Fackin' hell, tror du jeg var letta eller.

Da vet du det hvis du skal på Heathrow Airport!

Uansett, det var overraskende herlig å komme hjem igjen til Oslo. Til regn. Til leiligheten min. Mitt lille fristed. Og også vennene mine selvsagt. Aldri vært borte så lenge fra Norge før. 

Nå skal jeg lage middag, pakke utav koffertene og se på Seinfeld.

See ya.

Ikke så trygt overalt i LA, gitt

Som jeg fortalte tidligere så hadde jo vi vært så heldige å få låne et hus i Hollywood Hills i en uke da vi kom til LA, noe som var superdigg. Takket være Silje og Lars som malte seg i hjæl stakkars, haha. Men etter en uke måtte jeg finne et eget sted å bo. Og jeg bare wtf, hvor i helsike skal jeg bo i Los Angeles. Jeg har kun bodd i Beverly Hills før, som er det fineste strøket, men jeg måtte tenke litt økonomisk denne gangen siden jeg var alene, og jeg skulle jo være der en del dager. Jeg var mest opptatt av trygghet egentlig. Det er skamdyrt å bo i LA, men jeg fant et hotell i Hollywood som virket OK.

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset
Fra huset i Hollywood Hills

Så kommer jeg frem, og det er seriemorder vibber seff, typisk motell-ish som du ser på tv, selv om det kostet like mye som et fint hotell i Norge. Og strøket er bare blæh, ingenting i nærheten og skikkelig trashy. Det er ei jente på min alder før meg i køen, og hun ville sjekke rommene før hun takket ja til å bo der. Så jeg slengte meg på, bedre å sjekke liksom. Rommet så ok ut for min del, men da hun kom tilbake så friket hun ut, og hun bare: "Jeg kan ikke bo her!" og da ville selvfølgelig ikke jeg heller, haha. Men så skulle de prøve å ta oss betalt for én natt selv om vi ikke ville bo der, så hun lagde et helvete og ringte politiet og alt. Så kom politiet, supergøy. Men det ordnet det seg heldigvis. Jeg var SÅ fed up på det tidspunktet, det var 30+ grader og jeg bærte på 50 kilo bagasje liksom. 

Så hørte jeg med noen av de amerikanske vennene mine i LA om hvor det var trygt, og ringte en venn og spurte om han kunne google seg frem til et noenlunde hotell i de områdene. Så jeg endte opp i Chinatown da til slutt, helt random. Så kommer jeg inn, sliten som faen med bagasjen, og tenkte at det så mye bedre ut her, men samtidig er veldig mange av hotellene bygget opp så likt, så jeg ville bare forsikre meg i skranken.

 Processed with VSCO with p5 preset

Hotellet i Chinatown

 

"Det er trygt her, ikke sant?" spør jeg resepsjonisten.

Hun: "Tja. Du er midt i LA, liksom."

Jeg: "Okei? Men det har ikke skjedd noe her på hotellet før?"

Hun: "Mja... Det er 24 timer sikkerhet i byen men ikke på hotellet."

 

Jaja, det var jo jævlig betryggende, tusen takk! Men jeg var så sliten at jeg bare dro opp på rommet og slengte på den ekstra metallås-sikkerheten og omtrent barrikaderte døren med den tunge bagasjen min. Jeg har jo sett så mye dokumentarer om alt slags, så jeg tenker alltid det verste. Hotellrommet var iallefall fint. Men så måtte jeg ut å kjøpe mat, var jo dritsulten. Og måtte ut før det ble mørkt! Hadde ingen aning om området, så jeg måtte bare føle meg frem, prøvde å gå kortest mulig bort fra hotellet. Jeg følte jeg var i Kina, det var jo Chinatown med omtrent kun asiatere og jeg følte jeg stakk ut som en sår tommel, når jeg ville ha minst mulig oppmerksomhet. Uansett, det gikk fint og jeg endte opp med å like strøket ganske godt. Det var litt mer eksotisk å bo der enn i trashy Hollywood, mye digg mat og sånn og så var Little Tokyo rett i nærheten også.

Men, det var så og si kun kinamat der, og jeg hadde så lyst på en pizza den ene dagen. Så jeg tok en Uber til en Pizza Hut litt unna hotellet. Mer Downtown LA. Jeg trodde ikke det var så ille, trodde jeg skulle komme inn på en typisk familierestaurant, men det var en kjempe ukoselig Pizza Hut skranke. Ååååhr.. Og mens jeg satt og ventet på pizzaen så kom en galning i rullestol bort til meg som var super fiendtlig og skreik og heiv rundt på metallstolene der. Jeg bare FML. Så kommer han to centimeter unna meg og gjør det samme så jeg måtte bare opp i en fart og komme meg bort fra ham.

Anyways, fikk endelig pizzaen min, bestilte en ny UBER og stod ute på gaten og ventet på den. Trafikkert gate midt på lyse dagen liksom. Så kommer to afroamerikanske tenåringer med ansiktstatoveringer bort til meg og sa "oi, så vakker du er." Takk, sa jeg. Så kom de tilbake like etterpå og spurte hva jeg gjorde der. Så forklarte jeg at jeg hadde kjøpt pizza og ventet på en uber. Og de bare: "Jeg tror ikke det er så lurt for deg å stå her." Wtf, tenkte jeg. "Hva mener dere? Kan det skje noe med meg?" De: "Ja, det ser ut som du har penger. Du bør kanskje gå innenfor å vente." Jeg hadde aldri hatt noen aning om at det var utrygt der, og jeg pleier å være ganske god på sånt. Så det var min fantastiske erfaring med Downtown LA. Just don't. Haha.

Processed with VSCO with b5 preset

Og en av de siste dagene kom Silje, Lars og Bjørn og besøkte meg i Chinatown, og vi skulle ut å ta noen drinks i nærheten. Vi endte opp i Echo Park, og det så rimelig dødt ut der. Men plutselig fant jeg et lysende neon-skilt hvor det stod "Cocktails" og det var masse musikk så jeg bare "Halla folkens, fant noe bra her!" Så skal vi inn da. Full våpenkontroll med metalldetektorer, og skilt hvor det står "No in's and out's". Så du kunne ikke gå inn og ut som du ville, for å si det sånn. Stedet var kjempelite og fullt av merkelige mennesker. Jeg tenkte, er faren så stor for at noen skal komme inn å skyte opp hele stedet? Men det var det altså.

Så dette var min lille historie om sikkerhet i LA, haha :*
 

Hollywood & Highland

Her er noen bilder da jeg var og shoppet på Hollywood & Highland den ene dagen. Jeg dro hit egentlig bare på grunn av jeg skulle handle noen ting på Forever 21, for plassen er en turistbombe uten like. Hele Hollywood er en turistbombe. Det er ikke den glamorøse delen av Los Angeles, som folk flest tror, haha.

 Processed with VSCO with f2 preset

Men de har iallefall Sephora, Forever 21, Victoria's Secret og en del andre kule butikker her. Og så spiste jeg den diggeste pizzaen ever på California Pizza Kitchen, deres spesialitet Chicken BBQ. Omg, sikle sikle. Anbefales! Og så er det jo et livlig område med en del attraksjoner. Og disse famøse stjernene på bakken for de som vil snappe et bilde av det, hehe.

 Processed with VSCO with m5 preset Processed with VSCO with f2 preset

Shorts Levis vintage // Genser Bik Bok // Veske ZARA // Solbriller Top Shop
 

Jeg er litt mer oppdatert på snap og Insta på ferie, fordi det går kjappere der og da, men det kommer mer på bloggen :) Er bare litt på etterskudd. Det har skjedd mye rart på denne turen også, og jeg vet aldri hvor jeg skal begynne haha. Skal prøve å samle sammen noe :p

 

Los Angeles

Da var jeg endelig tilbake i Los Angeles. Beste stedet i verden.

Jeg var edru i nesten en måned før jeg reiste. Tenk det a, husker ikke sist. Og så hadde jeg min første drink da jeg kom på flyet - ferie vettu! Og det ble selvfølgelig mer enn én. Angret jeg? Ja. Herregud så dårlig jeg var da jeg kom frem. Både jetlagged, fyllesyk og sleep deprived. I tillegg måtte jeg drasse på førti kilo med bagasje mens jeg prøvde å lete etter en UBER på LAX. Da var jeg trist as, haha. Jeg var helt skada da jeg kom frem til Studio CIty. Heldigvis kom jeg frem til snille Silje som tok vare på stakkars lille meg. <3

Men herregud, jeg er ikke glad i å drikke på den måten lenger. Øhrr, så lei av den fyllesyken. Her tar jeg meg bare ta meg en øl i sola for kos å ferdig med det. Nesten sånn at jo lenger edru jeg er, jo mindre har jeg lyst å drikke. Som er positivt! Hvis dere er lei av den samme rutina, så er iallefall det en motivasjon. Drikkekulturen i Norge er faktisk helt drøy. Vi overkonsumerer så sykt når vi setter i gang.

Neste dag var jeg bedre og da dro vi på Home Depot, som er typ Obs! Bygg i Amerikansk versjon. Der var jeg naturligvis helt malplassert, så jeg gikk ut og solte meg i utemøblene istedet, mens Lars og Silje styra på med maling og diverse. De er på en måte adoptivforeldrene mine her borte, fordi jeg bare er en liten bortkommen jente, haha. Helt innafor det! I morgen begynner de å male i huset i vi bor i Hollywood Hills, mens kiddoen skal sole seg og se på, mehehe.

Jeg må bare si at jeg elsker Amerikanere. Sikkert det motsatte av det de fleste pleier å si. De er så åpne, varme og morsomt merkelige. Jeg ble sjekket opp cirka fire ganger på den halvtimen jeg satt og solte meg utafor Home Depot. Ikke noe jeg liker, men de er veldig respektfulle, utadvendte, høflige og gir masse komplimenter. Alltid når jeg kommer tilbake til Norden så føler jeg kulden fra folket bare slår meg midt i fleisen. Det er litt synd, men. Likevel glad i Norge selvfølgelig. Ting fungerer jo en smule bedre politisk sett der, for å si det mildt. Prøver bare å ignorere det. Mye med USA er veldig rart, et godt eksempel:

I dag har jeg vært hos en kompis som jeg nettopp ble kjent med. Rockstar, super weird men også dritkul nettopp av den grunn. Jeg beundrer folk som bare slapper av og er seg selv. Jeg er mer rigid og uptight, for å si det sånn. Som han sa; "Ikke tenk for hardt, Heidi". Da lo jeg godt, story of my life. Uansett, veldig hyggelig. Jeg savner metalmiljøet, de er de kuleste. Jeg var super-emo før, lol.

Opplevelsen av såkalte "gated communities" var dog mer irriterende enn forventet. Jeg måtte gjennom mye sikkerhetsstuff, porter og labyrinter for å komme frem til riktig sted. Men med så mange crazy fans som han har så tror jeg ikke det er noen annen mulighet. Apropos crazy fans, vi bor rett vedsiden av Rob Dyrdek fra "Rob and Big", "Fear Factory" og "Ridiculousness". Jeg har crushet så sykt på ham forever, han er så jævlig lættis og sjarmerende. Og han er 10 meter unna liksom. Tror jeg skal bare jogge casually forbi et par ganger, haha. Neida, han er gift :p

Digge vietnamesisk hamburgere vi spiste på Take a Bao. Thai kylling med peanøttsmør, og BBQ Pork.

SIljeee <3

Klokken er snart 00:00 her, -9 timer i forhold til Norge. Men jeg har selvfølgelig sovet på dagen og fucket opp døgnrytmen. Ble så ekstremt trøtt av å sole meg. Overkill med D-vitaminer etter en lang vinter i Norge er sikkert grunnen. Uansett, i morgen tror jeg vi skal på The Grove og shoppe litt. Det er så kult det kjøpesenteret. Ser ut som en fornøyelsespark. Og shopping er jo i seg selv en fornøyelse, hehe.

Nå burde jeg legge meg, men det kommer nok ikke til å skje med det første. Jeg skal heller sitte og se Two and a Half Men mens jeg sitter og spiser typisk LA superfoods. Jeg liker det ekstremt godt, fant jeg ut. Herregud, jeg kunne lett levd på det. Kale chips og økologisk cereal med mandelmelk - jævlig digg!

Uansett, nok rambling om turen for i dag.

Ha en fin dag, dere! <3

Mer fra Miami

Turen til Miami må nok være den beste ferien jeg har vært på. Jeg har opplevd så mye kult og ikke minst blitt kjent med så mange fete mennesker. Det er så lett å bli kjent med folk der, folk er så inkluderende. Jeg kom jo alene, men har fått meg masse gode venner som jeg kommer til å ha kontakt med. Jeg har lært utrolig mye på denne turen, på godt og vondt, men mest godt. Jeg har funnet ut hva jeg ikke ønsker i livet, og hva jeg ønsker. Materielle ting blir mindre og mindre viktig jo mer jeg reiser. Du trenger kun nok penger, og etter det skaper du din egen lykke. Jeg har funnet ut at det viktigste i livet for meg er kjærlighet, ha gode venner og familie.

 
 

Da jeg først kom til Miami, observerte jeg så mye falskhet og gold diggers på klubbene at jeg ville nesten bare dra hjem. Jeg ble trist, jeg ble ubekvem. Hvordan skal jeg forklare det? Som om en politiker som plutselig har havnet på en strippeklubb. Jeg ville like meg, men det var bare utenfor mitt element. Jeg følte jeg var for genuin og for smart til dette. Men så fant jeg ekte mennesker og lærte så mye av dem. Det var da jeg kunne slippe meg løs og begynte å kose meg. 

Blant annet ble jeg kjent med Miguel, som jeg egentlig hang mest med. Jeg møtte ham første dagen vi var ute alle sammen, han er sånn club promoter som får alle inn på nattklubbene osv. Jeg likte ham umiddelbart, jeg har aldri sett noen med mer utstråling og karisma. Samtidig er han som den irriterende lillebroren jeg aldri fikk. Så utrolig høy selvtillit, og så frekk i kjeften. Jeg er også frekk i kjeften, så dere kan sikkert se for dere hvordan vi hadde det. Han stjal mobilen min, vi sloss, jeg prøvde kaste ham ut fra rommet mitt, han nektet å dra. "You so STUPID!" med den slang New York-dialekten hans har jeg vel hørt 100 ganger i løpet av turen. Fordi han vet jo alltid best, selvfølgelig. Men vi hadde det utrolig morsomt, vi satt på hotellrommet mitt og så film, spiste mat og lo oss ihjel av elendige amerikanske reklamer. Han er en av de sykeste menneskene jeg har møtt, men også den mest sjarmerende personen jeg har møtt. Han har hatt et så vanskelig liv, men er fortsatt så ekstremt positiv, og hver gang jeg var negativ minnet han meg på hvordan jeg heller burde tenke. Jeg skjønner ikke hvordan han får det til.

Det som er ekstremt random med det hele, er at han la meg til på Snapchat en måned før jeg i det hele tatt hadde bestemt meg for å dra til Miami. Jeg visste ikke hvem han var, men han drev å maste på meg om at jeg skulle komme til Miami og feste, jeg bare wtf, jeg skal ikke dit, slutt å mas. Og når jeg faktisk endte opp med å reise til Miami drev han å maste hull i hode på meg: "Skal du feste? Skal du ikke feste eller? Er du ikke klar for å feste?" igjen og igjen. Jeg skrev tilbake: "Jo, selvfølgelig er jeg klar for å feste, men ikke med deg!"

Og så drar jeg ut med de jeg egentlig skulle møte, første dagen vi er der, og vi står og venter på å dra inn på nattklubben. Det er han som er promoteren vår, og en god venn av de jeg skulle møte. Jeg visste ikke hvem han var i det hele tatt. Så plutselig sitter vi ved siden av hverandre inne på klubben, og han bare: "Jeg kjenner deg igjen. Du er hun fra Snapchat!" Og jeg skjønte ikke hva han mente. Plutselig gikk det opp for meg. "Åå, du er han irriterende fyren fra Snapchat!" sier jeg. Det der er faktisk så sykt tilfeldig. Hva er sjansene liksom? 

Den siste dagen var jeg ganske emosjonell, jeg gruet meg til å dra hjem til Norge, fra ham og fra alt. Vi var på hotellrommet, jeg hadde masse å pakke og var bare stresset. Han begynner plutselig å le. Jeg spør hva det er. "You're not throwing me out anymore!", sa han. Jeg lo. Det var sant. Jeg hadde blitt vant til det irriterende nærværet hans. Han endte opp med å traske etter meg hele dagen, noe jeg normalt sett ikke hadde latt noen andre gjøre. Jeg er så vant til å være alene.

På slutten av dagen satt jeg i lobbyen på hotellet sammen med ham og ventet på å dra til flyplassen. Jeg ville bare at dagen skulle vare for alltid. "Don't start crying now!" sier han. Men det gjorde jeg jo selvfølgelig og løp på toaletten. Etterpå holdt han rundt meg og prøvde å trøste meg. Han foreslår at vi tar noen shots som en avskjed, og sier at vi skal holde kontakten.

Jeg kommer endelig frem til flyplassen i London etter ti timer på fly, er dritsliten og står og venter på bagasjen min mens jeg er på telefonen. Plutselig ser jeg en video. Det er fra ham, som han sikkert la igjen mens jeg var på toaletten. Han ser inn i kameraet og sier: "Heidi, du er ikke dum. Du er fantastisk. Du er superkul, og jeg håper når du ser denne videoen at du alltid tenker det. Jeg kommer til å savne deg, og jeg er glad i deg. Bestevenn!" Først smilte jeg fra øre til øre og så ut som en weirdo der jeg stod, og så bare knakk jeg sammen. Jeg er så vant til å få høre hvor pen, deilig og vakker jeg er, men alt jeg ville høre var at noen likte meg for den jeg var. Og han er en av de få menneskene som faktisk fikk se hvem jeg egentlig er. På godt og vondt. Det var jo umulig å unngå, han ville jo aldri la meg være i fred, haha. Det er det søteste ever. <3

Håper dere liker å høre om turen min, setter pris på alle de hyggelige tilbakemeldingene fra dere! :)

 

Galskap i Miami

Noen av dere har sikkert har fått med dere at jeg er Miami. Vært her en uke nå faktisk :o Og ble alt som planlagt? Absolutt ikke! Haha. Selvfølgelig. 

Jeg reiste hit for å møte en fyr, men dagen før jeg ankom ble han helt betatt av en annen jente, så da var jeg her alene da. Det er jenta over, hun er en Playmate og skikkelig søt, så vi kom veldig godt overens. Han var ikke min type uansett, så det var egentlig for det beste. Han fikk så dårlig samvittighet og sa han kunne betale hotellrommet mitt så lenge jeg ønsket. Uff, stakkar :p sånt skjer, skikkelig snill fyr da. Jeg bare bestemte meg for at vi kunne henge sammen alle som venner. Noe som funket veldig bra. Vi har vært en hel gjeng, og det har vært noen syke fester! Da jeg kom var Art Basel kunstfestivalen i gang, så det har tatt helt av i Miami. Første klubben vi skulle inn på kostet det femten tusen dollar for et bord. Mokai het den klubben. Og joda, det ble bord.

Ellers hadde vi pool party hos han fyren jeg skulle møte originalt, noe som var veldig gøy. Men jeg har jo egentlig kunnet gjort hva jeg ville, så jeg har også gått mye ut på egenhånd, og blitt kjent med så mange kule mennesker! Nå er han ikke engang i Miami lenger, han har reist til LA for å besøke hun dama, så da må en bare gjøre det beste ut av det da! :p

Utsikten fra hotellrommet på South Beach

Jeg dro ut alene på Liv på Fountainebleau, en av de hotteste stedene i Miami. Det var Dj Khaled sin bursdagsfeiring, så det var helt CRAZY mye mennesker som ville inn. Du kunne betale deg inn for 9000 dollar, men heldigvis kjente jeg noen som hadde bord der, så jeg kom inn. Det tok helt av! Jeg fant aldri de jeg skulle møte, så jeg endte opp med å henge med en helt annen gjeng som jeg ikke kjente. Jeg tror de var fotballspillere, designere eller noe? Lol.

Etter bursdagen til DJ Khaled ble jeg med de videre til et av de kuleste utestedene her som heter E11EVEN. Der var Skrillex DJ for kvelden.

Og så endte jeg opp i leiligheten til Flo Rida den ene dagen, men det er en helt annen historie det, hahah. Skal komme tilbake til det. Her er en selfie og to fra leiligheten hans.

Uansett, herregud for en tur. Jeg møtte han milliardæren jeg snakket om tidligere også, på samme hotell som DJ Khaled sin bursdag var på. Mye som har skjedd, så vanskelig å summere alt opp. Jeg må legge ut videoene fra Snapchat siden, for jeg har stort sett dokumentert alt der, da det har skjedd så mye. Derfor jeg ikke har rukket å blogge også. 

I dag skal jeg ut å shoppe litt, så skal jeg på Mokai nattklubben senere.

Følg meg gjerne på Snap og Instastories for mer fra Miami: @heidichic  

Master suite i Hong Kong

Herregud, jeg har vært altfor dårlig på å oppdatere dere. Det har bare skjedd noe hele veien, så jeg har rett og slett ikke rukket det.

Etter nesten 24 timers reise (på meg iallefall) så kom vi frem til Hong Kong på fredag. Eller var det torsdag? Husker ikke helt på grunn av tidsforskjellen.

Vi fikk en superfin velkomst da vi ankom dette nydelige hotellet, W Hotel. Jeg så velkomstkomiteen som ventet utafor hotellet, og de var både starstruck og veldig glad for å se min reisepartner, en verdenskjent MMA-fighter. Så jeg ble ganske sjenert og prøvde å liste meg utav bilen og gå til siden, de driter jo i meg, haha. Men de var så hyggelige og kom opp til meg: "Nice to meet you, Heidi!" Jeg tenkte bare kan dere navnet mitt, lol.

Rett etterpå ble vi vist opp til master suiten på hotellet.  Eller huset som jeg kaller det, det er virkelig noe av det sykeste jeg har sett. Jeg regnte med at det skulle bli fint, men dette her var bare sånn: WHAT. Jeg stod å gapte når jeg kom inn. Jeg kunne hatt 20 stykker av meg oppi badekaret liksom. Lett. Og ikke nok med at det er råflott her, men utsikten fra alle rommene er Hong Kong skyline, utover mot havet. Uansett om du er i stuen, på kjøkkenet, på badet eller på soverommet. Og alle de store stjernene som kommer til Hong Kong bor her. Rihanna har blant annet bodd på dette rommet.  


Fint, ikke sant?

Jeg trengte noe roomservice en dag, og prøvde å lete etter resepsjonen på telefonen. Så fant jeg en knapp som het Whatever Whenever, som tydeligvis var akkurat det. Det er bare å trykke på den knappen, og basically spør etter hva enn du vil ha, så kommer de med det på 1-2-3! Jeg har aldri opplevd bedre service enn i Hong Kong noensinne. Det var rett og slett en glede, haha. De er så ekstremt hyggelige her.

Tipper det koster rundt 30 000 per natt her, helt galskap, haha.

På vei til Hong Kong

Hei hei!

Nå har jeg akkurat ankommet Amsterdam flyplass, og sitter her og venter på reisefølget mitt. Vi skal nemlig til Hong Kong! Men først er det videre til Frankfurt og ta fly derfra. Det blir en lang reise, omg. Men jeg gleder meg veldig til å oppleve Hong Kong! Så hva er det jeg har rotet meg borti?

Akkurat nå står det en skremmende lik versjon av Patrick Bateman to meter unna og glor på meg. Sjarmerende eller creepy? Kanskje en miks.

Følg meg gjerne på Snapchat for mer oppdateringer underveis, brukernavn heidichic

<3

Old town Gdansk

Her er noen bilder fra Gamlebyen i Gdansk. Det er så og si ingen shoppingbutikker her, kun suvenirbutikker eventuelt, men de har veldig mange gode restauranter og så er det koselig å bare gå rundt å se. Vi spiste på Goldwasser som ligger på Gdansks "Aker Brygge", som hadde utrolig god mat og service.

// So here's a few images from the Old Town of Gdansk. There is virtually no shopping stores here, only a few souvenir shops, but they have many good restaurants and it's a nice place to just walk around and enjoy. We ate at Goldwasser, which had amazingly good food and service.

 photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-7_zpsoz8yxb74.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-10_zpskigj0vci.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-16_zpshp1uyetj.jpg  photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-17_zpsnxysaayx.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-11_zpskzwebuc4.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-6_zpszeq4tmds.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-18_zpskjk0uaoy.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-19_zpsejsidfuw.jpgMat fra Goldwasser // Food from Goldwasser

 photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-15_zpsbol2aer4.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-9_zpsj6lvfhae.jpg  photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-12_zpsox1nau4v.jpg

Og så vil jeg bare tipse om en restaurant til, den ligger ikke i gamlebyen i Gdansk, men må bare nevne den. De har utrolig god tapas og øl der, og stemningen og servicen er kjempe bra. Mercado heter den.

// Also, I just wanted to let you know about another great restaurant, it is not located in the old town of Gdansk, but I just have to mention it anyway. They have incredibly good tapas and beer there, and the atmosphere and service is really good. It's called Mercado.

 photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen_zpseq1sxlal.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-4_zpsllcpxpdg.jpgFrom Mercado

Jeg bestilte også Biff Tartar, altså rått kjøtt, som en del av tapasen. Det er første gangen jeg har spist det. Det er litt rart, men søsteren min og jeg var veldig glad i rå kjøttdeig da vi var små (ikke bra gambling helsemessig:p), så dette skremte meg ikke i nærheten av så mye som rå fisk gjorde, me no likey sushi. Og gjett hva det smakte? Rå kjøttdeig! Uten helserisikoen, haha. I tillegg var det tilsatt krydder, eggeplomme og løk, og det var fantastisk godt sammen med osten på toppen. Skal føle meg chic neste gang jeg bestiller dette på restaurant.

// I also ordered the Beef Tartar, raw meat that is, as part of the tapas. It's the first time I've tried it. It's a bit strange, but my sister and I were very fond of raw ground beef when we were growing up (not to recommend health wise:p), so this scared me nowhere near as much as raw fish did, me no likey sushi. And guess what it tasted? Raw ground beef! Without the health risks, haha. In addition, there was added spice, egg yolk and onions and it was very tasty together with the cheese on top. I'm gonna feel so chic the next time I order this at a restaurant.

 

 

Party in a prison cell

 photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkiers2_zpsyfuuzehd.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkiers-12_zpsqblprgsb.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkiers-10_zpse8wtm0ff.jpg

På lørdag var Anders og jeg ute på en klubb i Gdansk som heter Bunkier. Bygget er en gammel bunkers som er gjort om til et utested, og det var utrolig moro der. De hadde fire etasjer med all slags forskjellig interiør, fra fengselsceller til orientalske stuer. Du kunne rett og slett velge rom etter hvilket humør du var i. Jeg elsker slike underground steder, jeg anbefaler virkelig å stikke innom der om du skal til Gdansk. Drinkene var også veldig gode.

// On Saturday, Anders and I went to a club in Gdansk called Bunkier. The building is an old bunkers which have been made into a club, and it was incredibly fun there. They had four floors with all sorts of different interior, from prison cells to oriental lounges. You could simply choose rooms according to the mood you were in. I love these underground places, I really recommend to stop by here if you are going to Gdansk. The drinks were also very good.

 photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen-20_zps7qdzjj5f.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkiers-6_zps08lbvxls.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkiers4_zpskrvuvwxl.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkiers_zpst0u2hnbv.jpg photo poland gdansk polen gdansk gamlebyen bunkier1_zpsbugtoltf.jpg

 

Shopping

I går var vi på et kjøpesenter som heter Galeria Baltycka. Det var utrolig stort og fint, jeg tror kanskje det er det største i Gdansk. De hadde så og si alle butikker en trenger der, ZARA, Sephora, Douglas, Bershka, H&M og så videre. Men dessverre så har River Island lagt ned alle sine butikker i Polen, så den fantes ikke der lenger :/ Kjiipt. Men jeg fikk kjøpt meg mye fint, både sminke, klær, accessories og sko.

 photo polen kjoslashpesenter shopping-4_zpsllafxzbl.jpg photo galleria baltycka_zps5i3fkpne.jpg photo polen kjoslashpesenter shopping-5_zpsvhrhypja.jpg  photo polen kjoslashpesenter shopping-7_zpsglzmmpay.jpg photo polen kjoslashpesenter shopping-10_zpsikrxuocs.jpg photo polen kjoslashpesenter shopping-11_zpsuqqzeo0p.jpg

Her er noe av sminken jeg har kjøpt til nå, skal vise dere mer senere. Jeg fikk blant annet tak i den nye matte lip cream kolleksjonen til MAC, Retro Mac Liquid Lipcolour, og gjett om jeg ble i ekstase! Jeg stod der seriøst i en halvtime og så på fargene, men jeg valgte den fineste fargen ever! Skal vise dere i et senere innlegg :) I dag vet jeg ikke helt hva vi skal, jeg har hodepine etter litt for mange øl i går, men vi skal nok ut på noe sprell uansett. Jeg vet iallefall at jeg har lyst på noe skikkelig god mat :D

 photo polen kjoslashpesenter shopping-9_zpsfmnox5km.jpg

Og btw, de har helt insane mye rare øltyper her, jeg har aldri sett makan. Mye bedre utvalg enn i Tyskland! Vi klarte ikke å bestemme oss for det var sikkert 200 sorter på et vanlig supermarked liksom, så vi endte opp med tre poser fulle. Og det kostet så "mye" som 200 kr. Herreminhatt.

Nå skal jeg komme meg utav sengen og gjøre meg klar, så skal vi ut å spise, for jeg er skrubbsulten! Gleder meg sånn til å prøve de nye leppeproduktene, haha *geek*.

Mer updates inkludert dagens antrekk kommer i dag eller i morgen! :)

Gdansk

I går kveld ankom vi Gdansk! Jeg har kun vært i Warszawa før, men jeg har på følelsen av at jeg kommer til å like Gdansk enda bedre. Elsker generelt Polen ♥ Vi rakk ikke å gjøre så mye mer i går enn å sjekke inn på hotellet og spise en fantatisk middag, med nydelige hveteøl til selvfølgelig.

 photo polen mat restaurant novahotel-2_zpsv6twjqst.jpg  photo polen mat restaurant novahotel-5_zpsfnbofyis.jpg photo IMG_9229_zps2nurhjoa.jpg I dag skal vi ut å shoppe, jeg har gjort min research og funnet ut at de har Sephora, River Island, Zara ++ ikke langt unna, så gjett om jeg skal dit! Altså, Sephora... ♥ I tillegg er visst sminkemerket Inglot superbillig her! Det fikk jeg vite av Agnes Lovise etter at jeg kom hjem fra Polen sist, så jeg må absolutt innom der denne gangen :p

Vi har også sjekket ut noen utesteder, og vi skal definitivt innom et sted som heter Bunkiers, som er en gammel bunkers tror jeg, med masse forskjellig inni! Blant annet fengselsceller, forskjellige stuer og så videre. Spennende!

Ha en fin torsdag ♥

Orihuela

Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder av hvor vi bor i Spania. Det er i et lite koselig sted i Orihuela, nær Torrevieja. Her er bassengområdet: // Just thought I'd show you some pictures from where we're at in Spain. A little cozy place called Orihuela, near Torrevieja. Here is our pool area:

 photo orihuela spania-4_zpsr81tkx2i.jpg photo orihuela spania-3_zps1255e8fq.jpg  photo orihuela spania_zpsszpkjhqp.jpg photo orihuela spania-6_zpscatdwcbg.jpg

Mamma og pappa sin leilighet hvor vi bor: // Mom and dads apartment where we live:

 photo orihuela spania-7_zpsmsplj7jw.jpg photo orihuela spania-10_zps0rgeipk9.jpg photo orihuela spania-9_zpsct5jjg9u.jpg

Veien ned til bassengområdet: // The path down to the poolarea

 photo orihuela spania-8_zpsfbae1qns.jpg Jeg elsker virkelig å være her, så fredfullt og rolig. Nå må jeg kjappe meg å gjøre meg klar, vi skal nemlig på en av de lokale pubene og se åpningskampen i Premier League, Manchester - Tottenham. Det blir gøy! // I really love it here, so peaceful and quiet. Now we're going to one of the local pubs to see the opening match of Premier League, Manchester - Tottenham. Can't wait!

Hawaika

 photo hawaika valencia hawai bar_zps4daown38.jpg  photo hawaika valencia hawai bar-2_zpsxjnn4bf4.jpg  photo hawaika valencia hawai bar-6_zpsjkfpm4iy.jpg photo hawaika valencia hawai bar-3_zpshsttpw3k.jpg photo hawaika valencia hawai bar-4_zpssdiyjegv.jpg photo hawaika valencia hawai bar-5_zpslz0de95q.jpg photo hawaika valencia hawai bar1_zps3nfjeu3n.jpg

Her om dagen var vi på en Hawaibar i Valencia, Hawaika, og det var kjempe gøy :) Elsker temabarer, spesielt når de er så gjennomførte! Vi måtte vente litt i kø siden det var lørdag og et ganske populært sted, og når vi kom inn ble vi ført til en liten bås hvor vi satt oss i en bambusbenk foran et akvarium. Det var sykt gode drinker på Hawaika, og ikke minst kule! Det var masse utvalg og alt smakte godt.

Apropos temabarer, vi var på en toalettbar da vi var i Berlin. Ja, det stemmer. Det hang toalettruller på veggene liksom, og en ble skvettet vann på når en kom inn, bare for å nevne noe. Jeg tok noen bilder av stedet, kanskje jeg kan legge det ut senere, lol. 

 

 

Breakfast at Melia

 photo breakfast frokost melia valencia-3_zpsmkcyfppq.jpg  photo breakfast frokost melia valencia-4_zpshx2pfzdd.jpg  photo breakfast frokost melia valencia-5_zps6sewjrdd.jpg

Frokosten på hotellet skuffet ikke i dag for å si det sånn. Jeg rakk ikke engang å komme over alle stasjonene før jeg ble stappmett. Jeg blir så febrilsk når jeg skal velge så mye mat på en gang, det er null systematikk i det. Me see, me wantie! Så jeg ender opp med alt slags rart, mens Anders sitter der med hans ferdig klekkede planer for frokosten, han er så skråsikker på alle komboene og legger det opp som en gourmet kokk. Det er nesten litt komisk og se på ham, han behandler råvarene med slik respekt! Haha.

Jeg er litt sånn at jeg vil bare smake på alt. Elsker å smake nye ting. Jeg planla å bare ta et bit av den fantastiske donuten du ser på bildet over her, for donuts er en av de matvarene (selv om jeg spiser nesten alt) som rett og slett bare er for usunt til at jeg kan ha noe som helst god samvittighet. Transfett og friterte ting er matvarer jeg helst står over. Men den smakte jo søren meg så godt at jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg etterpå. Gaawh.

Nå ligger vi i sengen med hver vår laptop og skal snart gjøre oss klare til å dra ut. Tror ikke det blir det beste været i dag faktisk, så da må vi vel shoppe litt da? Ja, tror det. Fant også en skikkelig kul Hawai-bar på TripAdvisor som ligger i nærheten, har skikkelig lyst til å dra dit!