Stortingsvalg om to dager – gi din stemme!

Jeg har alltid vært veldig interessert i politikk og ser ofte debatter TV. Politikk er viktig, og jeg synes det er dumt når unge voksne ikke engasjerer seg, eller ikke setter seg nok inn i politikken til å skjønne hvilket parti de holder med. Mange sier “vi har det jo så godt”, men det er mange utfordringer i det norske samfunn. Hva med pelsindustrien, vil du at den skal avvikles eller synes du at den skal bli? Mange mener at eldreomsorgen ikke er noe å skryte av i et land som Norge, og at vi har utfordringer når det gjelder integrering av innvandrere. Eller kanskje miljøpolitikken er viktig for deg? Det er bare fire av mange saker. Jeg anbefaler deg å ta TV2s partivalgtest om du er usikker på hvilket parti du holder med. Der får du også muligheten til å legge mer vekt på enkelte saker enn andre, ved å velge at det er en hjertesak for deg.

 

Om du er norsk statsborger og er over 18 år eller fyller 18 år dette året, kan du stemme ved Stortingsvalget 2013.

  • Du trenger ikke valgkortet ditt, men det gjør det enklere og raskere å stemme, det står også hvor du skal stemme på valgkortet.
  • Du trenger derimot legitimasjon når du drar til valglokalet.
  • Hvis du er usikker på hvor du kan stemme, kan du ringe en felles kommunetelefon på 08885, og spør hvilke valglokaler du kan stemme i.
  • Du kan bare stemme i den kommunen du er folkeregistrert i.
  • Mer om hvordan du stemmer på valgdagen her.

 

9 kommentarer

Siste innlegg