Et hendig redskap til håret


Narrow dressing brush fra ghd en genial liten sak som gjør det mye enklere å tupere håret, og den er også mer skånsom for håret på grunn av naturhårene. Mange bruker mye stylingprodukter for å få volum i håret, men det kan også tynge det ned og gjøre at du får motsatt effekt. Hvis du vil være sikker på å ha supervolum hele kvelden er det best å satse på tupering, etterfulgt av litt spray med masse hold i. Børsten har også en spiss tupp som gjør det enkelt å dele håret i seksjoner.

Om du vil ha volum i røttene, for eksempel i kronen bak på hodet, holder du oppe en seksjon med hår, plasserer børsten bak seksjonen noen centimeter fra kronen og drar ned. Dette kan du gjøre et par ganger, utifra hvor mye volum du vil ha. Hvis du gjør små og tettere drag, vil tuperingen holde seg bedre. Du bør som regel legge litt utupert hår over det tuperte håret på kronen. børste lett over med samme børste og spraye til slutt.

Hvordan style øyenbrynene

Alle har forskjellige øyenbryn og forskjellig utseende, derfor er det ikke alltid like lett å ha et fasitsvar på hvordan en skal fikse brynene. Det “riktige” er at øyenbrynet skal starte ved ytterste kant av nesevingen, men det er ikke alltid det peneste for alle. Jeg har en bred nese, dermed kan jeg gi nesen en illusjon av å være litt smalere ved å ha tettere bryn. Dette er et triks jeg oppdaget for litt siden gjennom en makeup artist. Om du har en veldig smal nese kan du få den til å virke bredere ved å ha mer mellomrom mellom brynene. Kjendiser i Hollywood bruker også dette trikset, blant annet Kim Kardashian. Mellomrom mellom øyenbrynene påvirker også øynene – om en har veldig tettsittende øyne er det lurest å ha større mellomrom mellom brynene, og omvendt.

Øyenbryn gjør så mye – det rammer inn ansiktet og skaper et uttrykk. Selv er jeg veldig opptatt av øyenbryn siden jeg ikke er naturlig begavet med perfekte øyenbryn. Derfor har jeg lenge forsøkt å gjøre dem så fine som mulig med diverse hjelpemidler.

Her er det jeg bruker når brynene trenger en skikkelig oppshining:


Noen tommelfingerregler:

  • Mange anbefaler blondiner å ha brynene noen nyanser mørkere enn hårfargen, og brunetter å ha noen nyanser lysere enn hårfargen.
  • Du kan farge brynene med hårfarge. Der finnes det større også utvalg av farger.
  • Hvis øyenbrynene ligger lavt og du trenger et løft, bør du kun nappe under for å skape et åpnere blikk. 
  • En bør generelt ikke nappe brynene over, men her må en se brynet an.
  • Mindre mellomrom mellom brynene gir illusjon av smalere nese og mer tettsittende øyne. Større mellomrom for bredere nese og større rom mellom øynene.

Nedenfor har jeg illustrert hvordan du kan få et godt resultat:

1. Start med å se på brynene dine og ansiktet ditt. Hva vil du oppnå? 2. Når du har funnet ut dette, børster du brynene dine oppover for å se hvilken naturlig form du har. Da er det også lettere å se hva som bør nappes og klippes bort. // 3. Napp bort det du ikke vil ha, men pass på å ta litt om gangen. Det er bedre å beholde noen ekstra hår enn å overplukke!


4. Alt kan ikke nappes bort. Mine bryn vokser nedover, noe som er litt uvanlig og som krever at jeg klipper istedetfor å nappe. Hadde jeg nappet ville veldig mye av brynet forsvinne, ettersom jeg kun bør fjerne lengden og ikke hele håret. Vokser hårene dine oppover kan det hende du må børste nedover for å få best oversikt. 5. Fyll inn brynene med brynspudder. Dette gir en mer naturlig look enn å bare bruke blyant. 6. Se hva du trenger å fylle inn med blyant.

7. Definer brynene med blyanten, som regel trenger du bare bruke denne langs under brynene. 8. Hvis brynene trenger litt hold, kan du påføre en brynsgel med eller uten farge. 9. Brynene er ferdig 🙂

Mine redninger mot tørre vinterlepper

Om vinteren er det mye tørrere luft og huden blir generelt mye tørre. Ofte merker en det veldig på leppene, noe jeg har gjort i det siste. Da må jeg bare å begynne å pleie dem med mine favorittprodukter. Min absolutte favoritt leppepomade er The Balm fra glominerals. Jeg bare elsker den! Den smører ikke leppene med bare fett, den gir genuin fuktighet. Ofte havner en i en dårlig sirkel hvis en bruker dårlige leppepomader – en blir tørr på leppene av å bruke dem, og da må en bare fortsette å påføre. Dette slipper jeg med glominerals The Balm. I tillegg er den HUGE, så det er mye vanskeligere å tulle den bort. Den finnes i herlig kirsebær eller mint.

Skrubb er en absolutt must-have for tørre lepper! Jeg har brukt denne fra Everyday Minerals en stund, og er veldig fornøyd med den. Det viktigste er at du bruker en som er beregnet på lepper, på grunn av den tynne huden på leppene. Hvis du ikke har en leppeskrubb kan du påføre vaselin eller en god leppepomade og skrubbe leppene med en fuktig og myk tannbørste. Dette gjør underverker også! Når du skrubber vekk døde hudceller og flak fra leppene, blir de jevnere og huden fornyer seg. Etter jeg har skrubbet og tørket av leppene, påfører jeg leppepomaden min.

Repair Balm fra Nilens Jord er en fin, fet krem basert på Sheabutter som kan brukes til det meste av tørr og irritert hud. Denne er fin å bruke som kuldekrem til leppene, om det er mange minusgrader ute og du trenger mye fett i kremen for å beskytte leppene.

Smask!

Oversizing

Cardigan og paljettgenser H&M // skjørt Bershka // sko NLY // veske Marc by Marc Jacobs


Denne cable knit cardiganen fra H&M trend er en av mine favoritter i klesskapet. Det er mange som har sendt epost osv og spurt om jeg vil selge den, men det vil jeg altså ikke! Hehe. Jeg elsker oversized klær, det er kanskje det jeg liker aller best og føler meg mest vel i. Jeg tror det er fordi det er så casual og careless. Paljettgenseren er også et oversized catch fra H&M, den er egentlig mindre men jeg kjøpte den i large. Det er jo en veldig enkel måte å få ting løsere på, kjøpe noen nummer større, men det er ikke alle plagg det funker på. Det kan ende opp med å se aaaltfor stort ut og det blir bare feil. Det har blitt litt lite antrekk på bloggen i det siste, men det vil komme i ny og ne mellom alt skjønnhetsstoffet. En må jo ha litt av begge deler? 🙂

Håper dere får en fin lørdagskveld ♥

 Follow on Bloglovin

Herligheter fra Body Shop

I dag har jeg skrubbet huden min og pleiet den med body butteret fra The Body Shop. Det er herlig å av og til gi kroppen litt ekstra og denne kremen gir alltid utrolig mye fuktighet. En får en finere og mykere overflate på huden av å skrubbe og ta på krem, noe som føles bra.

Et annet produkt fra Body Shop som jeg bruker nesten hver dag i ansiktet er Nutriganics Drops of Youth. Dette serumet inneholder ingredienser med minst 98% naturlig opphav. Serumet gir godt med fukt og forsterker fornyelsesprosessen i huden. Serumet passer til alle utenom de med veldig tørr hud. Jeg er sikkert ikke alene om å kjenne at huden har blitt litt tørrere på grunn av kulden. Luften blir tørrere inne når vi har varmeovner på, og luftfuktigheten ute er lavere. Husk å ta deg tid til å pleie huden din ♥

Testing av Nilens Jord hudpleieprodukter

Nilens Jord er et dansk merke som har sminke og hudpleie til priser som er litt lavere enn salongprodukter. Merket er ikke særlig kjent i Norge, men er en av de best selgende skjønnhetsmerkene i Danmark. Jeg har fått testet noen kremer og tenkte å skrive litt om hva jeg synes om dem.

Face Cream Vitamin Complex er en ganske rik krem, og inneholder mange viktige vitaminer, som C, E og F-vitaminer. Den inneholder også aprikoskjerneolje og mandelolje, noe som gjør at det er en litt fet krem. Jeg tenker at denne passer best for de som har tørr eller eldre hud. Kremen er helt hvit og lett egentlig, helt til jeg smører den ut på huden og merker at den er ganske fet. Den er iallefall fetere enn andre kremer jeg har på baderommet, men jeg mislikte den ikke av den grunn. Jeg kommer nok til å bruke denne mest på natten, og den vil også funke godt som en lett kuldekrem om vinteren. Når jeg kjenner kremen på ansiktet så klarer jeg ikke å la være å tenke på at dette er en typisk krem mamma ville likt! 😉


Repair Balm minner meg litt om Elizabeth Ardens 8 hour cream, den kan brukes til alt mulig fra neglebånd til lepper. Den er oljebasert, altså veldig fet, og er fin å bruke på steder hvor huden trenger litt ekstra pleie. Den inneholder sheabutter og andre oljer som har pleiende egenskaper, og er bra å bruke på tørr og irritert hud. Jeg kommer nok ikke til å bruke den i ansiktet, men den er veldig fin til neglebånd, lepper og ekstra tørre steder på kroppen.

Nilens Jord fåes i utvalgte forhandlere i landet.

Follow on Bloglovin

Høstens trendy must-haves i sminkepungen

Høstens must haves: Make up

 

Høstens must have: makeup

Christian Dior blush
Rosa blush i kinnene med nude lepper og lite øyensminke er trendy denne høsten. Au naturel!

Bobbi Brown Cosmetics eyeshadow
Det er også trendy med sotete øyne. 

Denne øyenskyggeblyanten gjør det lekende lett å lage smokey eyes!

Laura Mercier makeup
Som vanlig skal øyenbrynene være store, så da er det bare å spare ut og fylle på med brynspudder for å få et naturlig resultat. 

Smashbox liquid eyeliner
En tynn linje med metallisk eyeliner sammen med rosa leppestift er hot denne høsten.

Charlotte Tilbury lips makeup
Mange nyanser av rødt er å se på catwalken, men spesielt denne dype rødfargen.

Sunday Riley lips makeup
“Wine stained lips” er nok en av høstens hotteste trender, og er å se overalt på catwalken. En mørk lilla/rødfarge.

 

Illamasqua thick false eyelash
Lange, tykke falske vipper er også en trend sammen med nude lepper.

For å få den naturlige looken er det lurt å gå til innkjøp av en BB cream som dekker akkurat nok til at det ser naturlig ut.

MAC Cosmetics shimmer eyeshadow
Statement øyenskygger som skimmergrønt og blått er også å se denne høsten, og her trenger ikke nødvendigvis leppestiften å være nude. En real festlook 😉

 

Bobbi Brown Cosmetics shimmer eye makeup
Andre skimmerøyenskygger i nude kan også være statement skygger, og ser best ut med nude lepper.

Ilia lipstick
Nude leppestift, en definitiv must have denne sesongen.

Bobbi Brown Cosmetics black eye liner
Den vingede eyelineren er in denne sesongen også. Den skal være rimelig feilfri og om du ikke er så stø på hendene kan det være lurt å kjøpe en som dette.

Tips mot kviser


Mange har kviser når de er unge og i tenårene, mens andre får utbrudd når de blir eldre. Selv har jeg opplevd irriterende utbrudd fra jeg var tenåring til jeg ble voksen, men har nå klart å få bukt med det. Ofte har det med hormoner å gjøre, men du kan gjøre noen tiltak for å unngå eller redusere utbruddene.

Vær påpasselig med sminken du bruker

Foundationen du bruker på ansiktet hver dag har mye å si. Bruker du en foundation med silikon, mineralolje og for mye fett kan du ende opp med å tette porene. Det er også viktig å unngå parfyme og alkohol i produktene. Mange opplever å få kviser og store porer av Bismuth Oxychloride, som er et mineral som brukes i mange kjente mineralfoundations. Eksempel på fire mineralprodukter som ikke inneholder Bismuth er glominerals flytende foundation, Everyday Minerals, Tikei mineralpudder og Fairytale minerals.

Spis riktig og vær aktiv

Sukker kan gi kviser, mens andre matvarer kan motvirke dem. Du kan for eksempel spise kjøtt, fet fisk, korn, poteter, egg, bær, frukt og grønnsaker – som inneholder sink og A-vitaminer. Det er viktig at en holder seg unna sukker og ferdigmat. Sukker fører faktisk til at kroppen produserer indirekte mer testosteron, og testosteron er det som trigger kviseproduksjonen. Utenom kosthold er det viktig å være aktiv, trene eller gå turer for at huden skal få god blodsirkulasjon.

Finn hudpleieprodukter tilpasset din hud

Har du betent akne, bør du ikke bruke en grov peeling på huden din. Dette vil bare irritere huden mer, og du vil ikke få et godt resultat. Det peste er å bruke en enzympeeling som ligger på huden og eksfolierer uten at du må skrubbe fysisk. Fruktsyreprodukter kan være effektivt på hud med utbrudd, ettersom de eksfolierer og renser huden innvendig. Ofte kommer de underliggende kvisene til overflaten i begynnelsen, og dermed blir det verre før det blir bedre. En bør ikke overdrive produktbruken om en sliter med akne – keep it simple! Generelt bør du bruke en krem med mest vann og lite fett i om du har fet hud, eller en gel eller lotion. Ofte er en uren hud fuktfattig, derfor er det viktig å tilføre fuktighet i form av vann, og ikke fett. Er du veldig fuktfattig kan det også være lurt å bruke et serum som gir mye fuktighet, før du påfører dagkremen. Ellers er det viktig med en god rens og et antibakterielt ansiktsvann tilpasset huden din. En leiremaske kan også hjelpe på å fjerne urenheter. Er du usikker på hvilke produkter som passer deg, kan du gå til en hudpleiesalong og få produktveiledning og/eller hudanalyse. I mange salonger tilbyr de hudanalyse gratis.

 

Rens og eksfolier

Det er veldig viktig å eksfoliere huden en til to ganger i uken, og rense huden morgen og kveld. Husk å bruke toner etterpå, og deretter en krem, gel eller lotion. En fuktighetsgivende maske eller en leirmaske kan også med fordel brukes en til to ganger i uken.

Vær forsiktig med sol

Mange opplever å bli kvitt kvisene en liten periode etter at de har solt seg, men soling kan også føre til flere urenheter. UV-stråler påvirker hudens øverste lag som blir tykkere, og dermed er det vanskeligere for huden å naturlig eksfoliere. Dette fører til døde hudceller som tetter porene og forhindrer at talget i huden slipper ut. Det positive er at UV-stråler demper aktiviteten av aknebakterier, og kan da hjelpe på akne om sommeren, men det gjelder ikke for alle. Økt tykkelse av hudens ytterste hornlag kan også gi mer akne. Dette kan unngås ved å bruke beskyttelse. Solkremer kan øke tilstopningen av porene, derfor er det lurt å bruke en mindre fet solkrem, en gel eller en lotion. Se også etter de kremene som er uten mineralolje, ettersom mineralolje tilstopper porene.

Kjenn etter hvordan huden din er og gå til legen din om du er bekymret

Det er lurt å titte i et speil med godt lys regelmessig for å se hvordan huden reagerer på de nye tiltakene du har gjort. Du merker fort om produktene fungerer eller om det blir verre, ettersom du kjenner din egen hud best. Har du prøvd det meste og er bekymret for at aknen eller kvisene kan forårsakes av for eksempel hormonell ubalanse eller matintoleranse, kan det være lurt å gå til en lege og få henvisning til en spesialist.