Hudpleietips i solen

Jeg har en del gunstige produkter stående på badehyllen min her i Spania som skal beskytte huden mot solen, men også pleie den. Nå er fellesferien snart her, og kanskje du får noen hudpleietips før du reiser på ferie? 🙂 Først starter vi med ansiktet:

bareMinerals Prime Time er en BB-primer med solfaktor 30. Genialt til hverdagsbruk, spesielt i syden hvor huden trenger ekstra beskyttelse. Også fin å ha hvis du ikke har solfaktor i sminke eller dagkrem.

Decleor DD-cream (Daily Defense) er som en BB-cream med solfaktor 30 (beskytter mot UVA og UVB). Veldig bra nærende krem for huden, og gir en fin finish.

Revaléskin Natural Defense har også lett dekkevne, SPF 25 og inneholder en av de sterkeste antioksidantene som finnes, nemlig CoffeeBerry. Beskytter huden mot frie radikaler og forurensning. 

Vichy BB cream har solfaktor 50 og beskytter mot UVA og UVB. Perfekt hvis en trenger dekkevne og total blokk for solen i ansiktet.

Jeg bruker disse når jeg skal sole meg, eller bare om jeg skal ut på dagen og ikke har lyst å gå helt uten sminke på huden.

Decleor Aroma Lisse er en herlig, mykgjørende dagkrem som lukter fantastisk, og inneholder SPF 15 (UVA, UVB). Veldig god og nærende krem, som holder huden fuktig og myk hele dagen.

De to i midten, La Roche og Vichy, er begge lette dagkremer som inneholder SPF 30 + UVA og UVB og har en mattende effekt på huden. Dette er gunstig når en ikke har lyst til å være så glinsende i ansiktet, noe som lett kan skje med fetere kremer. Disse er også perfekte å legge sminke oppå.

Leppene er like viktig som resten av ansiktet, og Harmoni leppepomaden fra Vita gjør jobben. Den har 30 i solfaktor og beskytter mot både UVA og UVB.

Huden blir ekstremt tørr når den hele tiden blir utsatt for sol, klorvann og sjøvann, derfor er det alfa omega å ha gode hudpleieprodukter med seg på tur.

Matis sin hyaluronsyremaske (adlink) bruker jeg hver gang jeg dusjer her nede, for å “plumpe” opp huden igjen etter soling og bading. Den gjør huden fyldig og fuktig igjen, og forebygger rynker.

Matis Reponse Black Caviar Eye Gel bidrar til økt cellefornyelse i den delikate huden rundt øynene, regenererer huden og gir masse fuktighet. Denne bruker jeg hver morgen og kveld for å gi næring til huden rundt øynene og for å forebygge rynker.
 

Decleor Aromesence Mandarine (adlink) er nattbalmen jeg sover med her nede. Den er en ekstra fet krem som gir huden all den fuktigheten og næringen den trenger i løpet av natten.

Før jeg påfører nattkremen legger jeg på enten Decleor Aromessence Solaire serum (adlink), som er bra å bruke både før og etter soling, og bevarer brunfargen i ansiktet. Ellers legger jeg på Vichy Idealia Life Serum som gir mye næring og fuktighet. Disse serumene bruker jeg også på dagtid før dagkrem og sminke.

Fordi huden i ansiktet mister så mye fuktighet her nede, så valgte jeg å ta med en rens som er litt oljete og holder på fuktigheten i huden, men som ikke forårsaker utbrudd. Decleor sin Miscellar Oil er nesten som Babors berømte rens, bare i ett steg i stedetfor to. Den starter som en olje, men når den kommer i kontakt med vann emulgeres den og blir en melkeaktig rens. Veldig herlig rens som effektivt fjerner sminken.

På ferie må det være lov til å være litt lat av og til, selv om jeg aldri anbefaler noen å legge seg uten å fjerne sminken ordentlig. Men vi er menneskelige, og av og til orker en ikke å ta turen innpå badet når en holder på å sovne foran tven. Da letter Ole Henriksen sine Nurture Me-renseservietter (adlink) på samvittigheten, for de fjerner faktisk sminken godt, også øyesminke, og huden kjennes fuktig og god ut etterpå. Disse lukter helt utrolig godt og jeg blir like amazed hver gang jeg skal bruke dem.

Solbeskyttelse er kjempeviktig i solen, selvfølgelig også for kroppen. Vichy Milk-gel inneholder solfaktor 20 (UVA, UVB) og er en kjempebra bodylotion i seg selv, holder huden fuktig og god i flere timer.

Sprayen fra Cabana Sun spf 20 (UVA, UVB) gir godt med fuktighet og er enkel å påføre, og Soltan fra Boots spf 15 (UVA, UVB) er en gjennomsiktig spray som ikke vises i det hele tatt på huden. Tørker fort inn.

Peeling er superviktig for å få bort de døde hudcellene før du soler deg, slik at du får en fin og langvarig farge. Loreal Exfotonic er en rimelig og bra peeling som inneholder AHA-syrer for ekstra peelingeffekt. Jeg bruker peeling her nede cirka hver 3-4 dag.

Aftersun-produkter er også veldig viktig for å pleie huden etter solen. De gjenoppretter fuktigheten i huden og kan forebygge rynker. Vichy Daily Milky Care gir god og langvarig fuktighet og roer ned huden etter soling.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg