Kurs: Contouring og sminke med Dajana

Tidligere viste jeg dere en liten preview av sminkekurset som jeg var på på onsdag. Det var på min faste frisørsalong Omerta, hvor Dajana Tomanovic, som er en veldig dyktig make up artist, holdt kurset. Hun var nylig på Masterclass med Kim Kardashian og Mario Dedivanovic, hvor hun fikk lære alle triksene til Kim! Jeg har gledet meg så mye til dette, vil jo selvfølgelig vite noen av hemmelighetene! 

Vi begynte med litt mingling, herlige desserter og vin, før kurset satte i gang.

 photo sminkekurs dajana tomanovic omerta_zpstbipmu8v.jpg photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-2_zpsnwhi3zwa.jpg photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-4_zpsqjkw69le.jpg photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-7_zpspi9zrrhz.jpg

Looken: Blå smokey eye med full konturering av ansiktet

 

Dajana demonstrerte en fin blåshimmer smokey eye look, med full contouring, både krem og pudder. Hun begynner nesten alltid med øyenbryn først, deretter øyesminke, slik at hun kan børste bort noe som eventuelt drysser under øynene. Da er det så mye bedre og enklere å eksperimentere når en vet at en kan enkelt ta bort søl med en våtserviett etterpå.

Etterpå går alt det våte på; foundation, concealer og kremkonturering, som blendes inn og “bakes” inn med et transperent pudder etterpå. Deretter går en løs på pudderkonturering for å få ekstra effekt. Dette er hvis du vil ha full-on contouring, ikke noe de fleste gjør hver dag liksom. Men det var kjempegøy å lære akkurat hvordan det gjøres. Kim er jo contour queen, så hvem andre er bedre å lære triks fra enn mannen bak hennes sminke, via Dajana.

 photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-10_zps2xtbunex.jpg

Et godt tips når en skal lage en smokey eye look: Heller påfør øyenskyggen for kort opp enn for langt, så blir det enklere å jobbe med overgangen etterpå. Det er enklere å påføre mer produkt enn å ta det bort. Og husk å blende, blende, blende med en ordentlig sminkekost! Jeg anbefaler MAC 217.

 photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-5_zpsufmbkbr9.jpg photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-8_zps00qxq4ab.jpg photo sminkekurs dajana tomanovic omerta-9_zpslytk31nr.jpg

En av tingene som overrasket meg mest var at Mario aldri bruker primer på Kim, fordi det legger en hinne mellom huden og foundationen, og gjør at den ikke smelter inn like bra i huden. Han bygger alltid flere lag med foundation med Beauty Blenderen for å få det fineste resultatet, noe Dajana lærte oss. På øyelokket så legger hun også kun concealer og transperent pudder som base.

Før og etter:

 

 photo IMG_7012_zpsgrf84zvs.jpg photo sminkekurs dajana tomanovic omerta1_zpscdj6z5cg.jpg

Jeg synes resultatet ble kjempe bra! Jeg likte så godt øyenskyggen, den er fra Anastasia Beverly Hills paletten Self Made om jeg ikke tar helt feil. Dajana bruker en fuktig kost for å få et krem-preg på looken, og bruker MACs Prep + Prime på kosten før hun dypper den i øyeskyggen. Ellers bruker hun Anastasia Contour Kit, både krem og pudder, og samme merket på bryn, spesielt Brow Wiz her. 

Følg gjerne Dajana på Instagram @dajanamakeup og Facebook HER for mer inspirerende looks og tips 🙂

Sponset kurs

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg